Tunturi Competence R20 soutulaitetesti

Tunturi Competence R20 soutulaitetesti
Tunturi Competence R20 soutulaitetesti

ARVOSTELUT : Tunturi Competence R20 soutulaitetesti

4.4 / 5
4,4
131 arvostelua kategoriassa tunturi competence r20 soutulaitetesti
Minkälainen soutulaite saadaan, kun riisutaan värinäytöt sekä osa kalliimpien laitteiden teknisistä ominaisuuksista ja keskitytään oleelliseen? Katso videoltamme, miten Tunturin edullisemman sarjan Competence R20 soutulaite pärjäsi laitetestissämme.
Rakenteeltaan Tunturi Competence R20 on varustettu yhdellä jämäkällä tukiputkella, jossa istuinosa on liikkuva ja jalkojen tukiosat kääntyvät. R20-malli on kokoontaitettava, joka tekee siitä erinomaisen säilytettävyyden ja liikuteltavuuden kannalta. Äänitasoltaan laite on hiljainen, jopa hiljaisempi kuin Tunturin aikaisemman malliston saman hintaluokan GO Row 30. Soutulaite ei myöskään vaadi verkkovirtaa, koska se toimii mittariparistolla. Tämän malli on siis ihanteellinen sellaiselle, jolla on pienet tai rajalliset tilat säilyttää tai käyttää kuntoilulaitetta kotonaan. Yhdenkin tukiputken varassa liikkuva soutulaite tarjoaa vakaata soutamista, mutta tukevuudeltaan se painii silti eri sarjassa, kuin esimerkiksi FitNord Oceans 300 tai Tunturi Performance R50 soutulaite.

Tunturin R20-soutulaite on lyhyesti ilmaistuna peruskuntoilijan soutulaite. Se tarjoaa hyvin vastusta alkulämmittelyyn ja peruskunnon ylläpitämiseen. Koville kuntoilijoille ja kokeneille harrastajille suosittelisimme kuitenkin seuraavien hintaluokan soutulaitteita, kuten esimerkiksi yhdistetyllä ilma- ja magneettivastuksella toimivaa FitNord Oceans 300 -soutulaitetta. Jos haluaa soututreeniin vaihtelua taljaliikkeillä, suosittelemme tutustumista niin ikään edulliseen FitNord Oceans 200 -malliin.

R20-mallissa on 8-portainen manuaalinen vastuksensäätö, jonka kovin vastus yllätti sen tehokkuudellaan. Olisimme odottaneet, että tässä edullisemman mallin sarjassa olisi ollut vaatimattomat vastukset, mutta laitetestissä syntynyt hien määrä sai meidät toteamaan toisin. Pienenä miinuksena, vastuksen säätöä laitteessa ei tehdä kapulasta, vaan rungon säätönuppia kiertämällä. Tämä siis aiheuttaa treenaukseen pienen keskeytyksen, mikäli vastusta halutaan vaihtaa kesken kaiken.

Näytöstä näkyy hyvin perustiedot treenin aikana, kuten käytetty aika, vedot, kalorit (suuntaa antavana) yms. Soutulaite pysyy hyvin paikallaan, mutta suosittelemme aina kaikesta huolimatta käytettäväksi alle suojamattoa, joka vähentää resonoinnin kautta ääniä, tarjoaa kitkaa ja suojaa lattiaa.

Kaiken kaikkiaan, voisimme sanoa, että tämä laite on hintansa väärti. Soutamisesta pitävä kotikuntoilija, joka etsii hieman edullisempaa kuntoilulaitetta, saa tästä itselleen hyvän välineen pieneen peruskunnon kohottamiseen ja sen ylläpitoon. Eikä tämän laitteen kanssa tarvitse naapureidenkaan murinoita pelätä äänten puolesta.
Järjestys:
 • ALE 40 %
  FitNord Oceans 300 Soutulaite + VUODEN LISÄTAKUU
  4.6 / 5

  FitNord Oceans 300 Soutulaite + VUODEN LISÄTAKUU

  599,00 € 999,00 €

  Tai alk. 23,61 €/kk

 • FitNord Oceans 200 Soutulaite + Monitoimitalja hauis- ja ojentajakäännöllä + VUODEN LISÄTAKUU
  4.3 / 5

  FitNord Oceans 200 Soutulaite + Monitoimitalja hauis- ja ojentajakäännöllä + VUODEN LISÄTAKUU

  499,00 €

  Tai alk. 18,42 €/kk

 • Tunturi R20 Competence Soutulaite
  4.6 / 5

  Tunturi R20 Competence Soutulaite

  699,00 €

  Tai alk. 27,30 €/kk