Airtrack-volttiradan käyttötarkoitukset

ARVOSTELUT : Airtrack-volttiradan käyttötarkoitukset

4.7 / 5
4,7
7 arvostelua kategoriassa airtrack-volttiradan käyttötarkoitukset

Air Track-volttipatja on monipuolisempi treeniväline kuin uskoitkaan!

Yleisimmin air track-temppupatjaa käytetään pehmusteena akrobatia- sekä jumppaliikkeissä. Se antaa pomppuihin vauhtia minikokoisen permannon tai voimistelumaton tapaan, ja moni mieltääkin airtrackin lähinnä voimistelijoiden ja lasten leluksi. Se on kuitenkin erittäin monipuolinen ja hyödyllinen treeniväline myös aikuisille ympärivuotiseen treeniin ja hauskanpitoon.
 

Airtrack jumppapatjaksi kotiin

Airtrack sopii erinomaisesti jumppa- ja treenialustaksi kaiken ikäisille. Se vaimentaa kovatkin tärähdykset tehokkaasti, minkä ansiosta monet nivelvaivaisetkin pystyvät treenaamaan monipuolisesti ilman tärähtelyn aiheuttamaa kipua nivelissä.

Yhtä pehmeää, paksua ja joustavaa alustaa et näin helposti saa kotiisi mistään!

Moni käyttää treenatessa tukevia jumppakenkiä tärähdysten vaimentamiseen. Ne kuitenkin estävät jalkaterän ja säären pienten lihasten toimintaa, mikä voi aiheuttaa heikkoutta ja asentovirheitä koko kehossa. Airtrackin ansiosta et tarvitse jumppakenkiä vauhdikkaammassakaan treenissä, jolloin koko jalan lihakset vahvistuvat luonnollisesti. Kovemmaksi täytetyn air trackin antama pieni pomppu tehostaa koko vartalon sekä syvien ryhtiä ylläpitävien lihasten käyttöä treenissä ja tekee liikkumisesta hauskaa.

Myös maassa tehtävät lihaskuntoliikkeet saavat aivan uuden ulottuvuuden, kun kova lattia ei tunnu paksun patjan läpi ja tilaa on ruhtinaallisesti. Patjan pinta on myös hyvin pitävä, eikä siinä liukastu. Hieman kovemmaksi täytettynä Air Track-jumppapatja sopii myös joogaan. 

Air track-patjan kimmoisuutta säädetään lisäämällä ja vähentämällä ilmaa, mikä lisää sen käyttömahdollisuuksia. Pienemmällä ilmamäärällä airtrack on hyvin joustava ja pehmeä, jolloin se on mukava alusta venyttelyssä, jumpassa ja toimii hyvin esimerkiksi turva-alustana voimistelurenkaiden alla. Suuremmalla ilmamäärällä patjasta tulee kovempi, jolloin suuremman pompun ansiosta flikit, voltit, cheerleading-liikkeet ja muut vauhdikkaat temput saavat tehokkaasti ilmaa allensa.

Airtrack sopii myös ulkokäyttöön

AirTrackin pinta ja sisus on erittäin kestävää ja vahvaa SUP-laudoista tuttua läpitikattua (drop stitch) PVC-materiaalia. Se ei siis hätkähdä ulkokäytössäkään maan epätasaisuuksista tai vaikkapa eläinten kynsistä, ja se on helppo pitää puhtaana. Air trackin voi ottaa mukaan vaikkapa istuma-alustaksi piknikille ja aurinkoon! 

Maalaisjärkeä tietenkin kannattaa käyttää, eikä patjaa kannata sijoittaa terävien kivien tai oksien päälle.
 

Airtrack vedessä ja uimapatjana 

Suurikokoiset air trackit ovat huisin hauskoja vesileluja. Ne sopivat mainiosti vesikäyttöön, kunhan patjan muistaa kuivata ennen säilytykseen rullaamista. Mikäs sen hauskempaa, kuin jättikokoinen ja tukeva uimapatja, jossa voi loikoilla ja nauttia yhdessä ystävien kanssa?

Air trackilta on hauska pomppia veteen, ja siihen on helppo kiivetä takaisin sivukahvojen ja pitävän pinnan ansiosta. Suuren kokonsa vuoksi patjalle voi ottaa mukaan myös eväät ja lähteä järvelle vaikkapa piknikille. Ankkurin voi kiinnittää sivukahvaan, niin air track pysyy paikallaan järvessä eikä lähde tuulen mukana liikkumaan. Muistathan laittaa kelluntaliivit päälle!

Airtrack käytössä vuoden ympäri

Airtrack-volttipatjan käyttökausi ei rajoitu pelkästään kesään, koska sitä voi käyttää sisällä ja ulkona myös talvella. Miltä kuulostaisi pulkkamäki kavereiden kanssa Air Trackilla? Patja kestää myös lunta ja pientä pakkasta - ota siis airtrack mäkeen ja laske suurella joukolla. Muista pitää kahvoista kiinni, ettet putoa kyydistä!
 

"Hauskempi kuin trampoliini"

Trampoliini on yleensä vain omakotitaloasujien herkkua, eikä sitä voi käyttää talvella. Air Track toimii trampoliinipatjana, jossa voi pomppia ympäri vuoden ja vieläpä sisällä! Patjan kovuus kannattaa säätää pomppijoiden painon mukaan niin, että se antaa parhaat vauhdit. Air track on trampoliinikäytössä huomattavasti jättitrampoliinia turvallisempi, sillä pomput eivät yltä yhtä korkealle ja hyppiminen tapahtuu maan tasolla. 

Järjestys: