FitNord Oceans 300 soutulaitetesti

FitNord Oceans 300 soutulaitetesti
FitNord Oceans 300 soutulaitetesti

ARVOSTELUT : FitNord Oceans 300 soutulaitetesti

4.6 / 5
4,6
50 arvostelua kategoriassa fitnord oceans 300 soutulaitetesti
Tässä laitetestissä tutustuaan FitNord Oceans 300 soutulaitteeseen. Heti ulkoisesti FitNord Oceans tekee vaikutuksen: Oceansin musta, valkoisilla yksityiskohdilla viimeistelty linjakas muotoilu erottuu edukseen soutulaitteiden harmaasta massasta. Varsinkin omassa huokeassa hintaluokassaan Oceans 300 erottuu todella joukosta niin ulkonäkönsä kuin erinomaisen soututuntumansakin vuoksi!

Ensiluokkainen soututuntuma

Oceans 300:sta löytyy tämän hintaluokan soutulaitteelle melko poikkeuksellinen vastustyyppi, yhdistetty ilma- ja magneettivastus. Tällainen vastustyyppi tarjoaa vastusta jo kovempaankin treeniin ja tekee soututuntumasta miellyttävän jatkuvan ja tasaisen. Kuntokaupan myymälällä Oceans 300:a testanneet asiakkaat ovat verranneet laitteen soututuntumaa jopa Concept2-soutulaitteiden tuntumaan – eivätkä turhaan, sillä onhan Oceans täysin omalla tasollaan tässä hintaluokassa!

Ilmavastuksessa vastus lisääntyy sen mukaan, kuinka kovalla voimalla käyttäjä soutaa. Erityisesti ammattikäytön puolelta ja Concept2-soutulaitteista tuttu ilmavastus tarjoaa todella luonnollisen ja jatkuvan soututuntuman, mutta miinuspuolena voidaan pitää sen äänekkyyttä. Jos siis tuulen huminan kaltainen ääni häiritsee soutaessa, ei ilmavastuksella varustettu soutulaite ole oikea valinta.

Tukeva soutulaite kaikenkokoisille

Yksi merkittävä etu FitNord Oceans 300 -laitteessa on sen tukevuus, joka ei ole tämän hintaluokan soutulaitteille itsestäänselvyys. Meillä Kuntokaupalla isoimmat testaajat ovat olleet yli 110-kiloisia ja laite on pysynyt vakaana ja tukevana heidän käytössään, joten ainakin tämän kokoluokan kavereille Oceans sopii mainiosti!

Myös laitteen liikerata on mukavan pitkä, n. 81 cm , joten Oceans soveltuu helposti myös yli 190-senttisille. Kuntokaupan lähes parimetrisillä miehilläkään ei liikerata ole loppunut kesken. Vertailun vuoksi esim. Tunturi Competence R20-soutulaitteen liikerata on lähes 10 cm lyhyempi, n. 72 cm.

Lähes kaikissa, varsinkin edullisemmissa soutulaitteissa laitteen etupää lähtee “pomppimaan” kovempien soutajien treenissä. Oceans 300:ssa laite pysyy erittäin vakaana ja “pomppiminen” on saatu minimoitua erittäin tukevan rungon ja toimivan iskunvaimennuksen ansiosta. Myös alustalla on vaikutusta, ja suojamatto vähentääkin usein merkittävästi soutulaitteen etupään “pomppimista” ja muutenkin laitteen liikkumista harjoittelun aikana.

Yksityiskohdilla lisäarvoa harjoitteluun

FitNord Oceans 300:sta löytyy muutamia mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka saattavat kuulostaa pikkuseikoilta, mutta tuovat monille merkittävää lisäarvoa harjoitteluun. Näistä mainittakoon mm. tabletin kiristys tablettitelineeseen: on huomattavasti helpompi katsella lempiohjelmia, jos tabletti pysyy paikallaan, eikä heilu ja tärise soutuharjoittelun aikana.

Lisäksi Oceans 300:n jalkatukien korkeutta saa säädettyä erikokoisille jaloille sopivaksi, eli kaikenkokoisille käyttäjille pitäisi löytyä miellyttävä soutuasento.

FitNord Oceans 300-soutulaitteesta löytyy helppokäyttöinen näyttöpaneeli ja kaikki tavallisen kotikuntoilijan tarvitsemat ominaisuudet. Mikäli tarkoituksena on tehdä tarkkaan mitattavia harjoituksia, kuten 500 metrin vetoja, suosittelemme Concept2-soutulaitteita, sillä Oceans 300:ssa 500m on suuntaa-antava, ei kalibroitu.

Kaiken kaikkiaan FitNord Oceans 300 -soutulaite on hintaluokassaan melkoinen harvinaisuus: miellyttävän tasainen soututuntuma, jämäkkä ja tukeva rakenne sekä tyylikäs ulkomuoto. Lisätietoa laitteesta löydät täältä!

FitNord Oceans 300 lyhyesti

Plussat:
+ Tukeva rakenne
+ Erittäin tasainen ja sulava soututuntuma
´+ Helppokäyttöinen ja selkeä näyttöpaneeli
+ Pienet, tarkkaan harkitut yksityiskohdat
+ Tyylikäs sporttinen muotoilu

Miinukset:
- Ammattikäytön puolelta tutun ilmavastuksen äänekkyys
- 500m suuntaa-antava, ei kalibroitu
Järjestys:
 • ALE 50 %
  FitNord Oceans 300 Soutulaite
  4.6 / 5

  FitNord Oceans 300 Soutulaite **TOIMITUS 25.7. SAAPUVASTA ERÄSTÄ**

  499,00 € 999,00 €

  Tai alk. 18,42 €/kk