Sähköpyörän akku ja moottori

Sähköpyörän akku ja moottori
Sähköpyörän akku ja moottori

ARVOSTELUT : Sähköpyörän akku ja moottori

4.4 / 5
4,4
861 arvostelua kategoriassa sähköpyörän akku ja moottori

Sähköpyörissä käytetään kolmentyyppisiä moottoreita: etumoottoria, keskimoottoria tai takamoottoria. Tältä sivulta löydät tietoa sähköpyörien moottoreista sekä akuista. 


Takamoottori on yleisesti hyvin hiljainen moottorivaihtoehto, jonka suora voimansiirto takapyörälle säästää polkimia ja vaihteistoa. Usein takamoottori on myös mahdollista asentaa pyörään jälkikäteen. Takamoottorilla varustetun sähköpyörän osat kuluvat tavalliseen tahtiin, sillä mihinkään osaan ei kohdistu suurempaa rasitusta. Takamoottorisen sähköpyörän painopiste on moottorin sijoituksen myötä takana.

Tutustu takamoottorilla varustettuihin sähköpyöriimme.


Keskiömoottorilla varustettujen sähköpyörien etu on tasaisesti jakaantuva paino ja matala painopiste. Painopisteen ollessa kuskin kanssa samalla linjalla, pyörä tuntuu tavalliselta polkupyörältä. Keskiömoottoria käytetään usein urheilullisissa sähkömaastopyörissä. Keskiömoottori on lähellä polkimia ja runkoa, joten lyhyiden liitäntöjen ansiosta vikoja on vähän. Kuluvien osien, kuten ketjujen ja vaihteiston kuormitus on hieman kovempaa. Keskiömoottori on myös kallein vaihtoehto ja se vaatii erityisen pyöränrungon.

Tutustu keskiömoottorilla varustettuihin sähköpyöriimme.


Etumoottori on halvin vaihtoehto ja myös se voidaan asentaa jälkikäteen moniin pyöriin. Etumoottori rasittaa eniten pyörän etuhaarukkaa ja eturenkaaseen sijoitettu moottori saattaa vaikuttaa pyörän ohjaukseen, varsinkin talvella.


TechDrive -moottori

Kuntokaupan FitNord-sähköpyörät ovat varustettu joko keskiö- tai takamoottorilla. Moottorina sähköpyörissä käytetään laadukasta 250 W TechDrive-moottoria, joka tarjoaa pyörämallista riippuen 35 Nm ja parhaimmillaan jopa 100 Nm väännön. Osa FitNord-sähköpyörien TechDrive-moottoreista on varustettu nykyaikaisella momenttitunnistimella, joka mittaa poljinvoimaa ja säännöstelee sen perusteella moottorin avustusta.

Sähkömoottoreissa on 5 avustustasoa, joista voidaan valita sopiva erilaisiin tilanteisiin tai polkijan kunnon mukaan. Avustustason valinta tapahtuu selkeältä TechDrive-näytöltä, joka kertoo myös vauhdin, ajetun matkan ja akun tason.


Akku

Sähköpyörän akun teho vaikuttaa pitkälti siihen, kuinka pitkälle haluat ajaa sähkömoottorin avustuksella. Akkujen sähköenergian määrä ilmoitetaan wattitunteina (Wh). Akut ovat tavallisesti 200 – 600 Wh:n välimaastossa. Mitä suurempi ilmoitettu arvo on, sitä pidemmälle akusta riittää virtaa yhdellä latauksella. FitNord-sähköpyörien akut vaihtelevat tehoiltaan 280–720 Wh välillä, joten pienimmilläkin akuilla varustetuilla sähköpyörillämme pääsee jo mukavan pitkälle. Sähköpyörän akun lataaminen onnistuu akun ollessa kiinni pyörässä. Akun voi myös irrottaa ja ladata sisällä kotona tai työpaikalla.

Kuntokaupan tehokkaimmilla akuilla varustetut sähköpyörät:
Järjestys: