EcoBike S-Cross M Sähköpyörän kokoaminen

Ecobike S-Cross Sähköpyörän kokoamisen vaiheet:

Pura sähköpyörä ja tarvikkeet laatikosta. Voit poistaa suojamuovit, teipit ja pehmusteet jo tässä vaiheessa.

Vaihe 1. Eturenkaan asennus
Ensimmäiseksi kannattaa asentaa eturengas, jotta pyörä pysyy pystyssä ja sen käsittely on helpompaa. Eturenkaan akseli laitetaan kiinni, molemmille puolille jouset. Jousien kapeampi pää tulee olla kohti napaa. Irrota toinen ruuvi ja jousi. Pujota akseli läpi ja ruuvaa kiinni. Nosta hieman rungon etupäätä ja poista muovinen suoja jarrupalojen välistä. Laita vanne paikoilleen etuhaarukkaan. Varmista, että jarrulevy osuu jarrupalojen väliin. Kiristä pikalinkku niin, että lukitusvipu ottaa sopivasti vastaan.

Vaihe 2. Ohjaustangon asennus
Seuraavaksi asennetaan ohjaustanko paikalleen. Ruuvaa ohjainkannattimen päällimmäinen osa irti. Aseta ohjaustanko paikalleen ja ruuvaa kiinni tasaisesti. Säädettävän ohjainkannattimen (stemmin) avulla ohjaustangon asentoa voi muuttaa mieleiseksi.

Vaihe 3. Polkimien asennus
Polkimet on merkitty vasen (L) ja oikea (R) katsottuna ajoasennon suunnasta. Aloita polkimien kiinnittäminen käsin. Kiristys tapahtuu aina eteenpäin, eli keulan suuntaan. Kun poljin on paikallaan, kiristetään se kunnolla kiinni. Tässä kannattaa käyttää koko kehon painoa, että polkimet varmasti pysyvät kiinni poljettaessa. Tarkista myös kampien kiinnitys.

Vaihe 4. Akku paikalleen
Laitetaan akku paikalleen. Akun lukko saattaa olla lukitusasennossa, joten aukaise se avaimella.

Vaihe 5. Etulokasuoja sekä etuvalo paikoilleen
Pujota lokasuoja renkaan ja keulan väliin. Lokasuoja kiinnitetään keulaan samalla ruuvilla etuvalon kanssa. Yhdistä etuvalon johdot. Lokasuoja kiinnitetään keulaan myös alempaa. Poista muovitulpat keulasta ja ruuvaa kiinni.

Vaihe 6. Pinnaheijastimien asennus
Heijastimessa on ura, josta pinna menee läpi. Kiinnitä heijastin niin ylös, että se pysyy kolmen pinnan varassa. Heijastin ruuvataan pienellä vastatulpalla kiinni. Ruuvaa myös soittokello kiinni ohjaustankoon
Nosta istuin sopivalle korkeudelle ja lukitse kiinni.

Vaihe 7. Akun toiminnan testaaminen
Laita akku päälle ja testaa sen toiminta. Sinisen merkkivalon tulisi syttyä akun katkaisinpainikkeen viereen. Laita näyttö päälle käsikahvan katkaisimesta ja tarkista, että se toimii. Kokeile myös, että valot toimivat sekä edessä että takana.

Vaihe 8. Renkaiden ilmanpaineen tarkistaminen
Pumppaa vielä renkaisiin ilmaa. Oikean rengaspaineen voit tarkistaa renkaan kyljestä.

Pyörä on nyt saatu kasattua, mutta sille on hyvä tehdä vielä tarkistus ennen ensilenkkiä. Ohjeet tarkistuksen tekemiseen löydät täältä.