NCM Prague Sähköpyörän kokoaminen


Katso videolta ohjeet NCM Prague -sähkömaastopyörän kokoamiseen.

Kokoamisen vaiheet:

Pura sähköpyörä ja tarvikkeet laatikosta. Voit poistaa suojamuovit, teipit ja pehmusteet jo tässä vaiheessa. Aseta pyörä runko niin, että se pysyy tukevasti paikoillaan.

Vaihe 1. Ohjaustangon ja ohjainkannattimen asentaminen
Etuhaarukka on suojattu kannella ja muovilla. Ruuvaa kansi irti kuusiokoloavaimella ja ota muovi sen alta pois. Älä hävitä kansiosaa. Aseta ohjainkannatin tankoineen kiinni etuhaarukkaan ja ruuvaa kansi takaisin. Kiristä myös ohjainkannattimen sivussa olevat ruuvit.

Vaihe 2. Eturenkaan asennus
Ota suojakappale irti etuhaarukasta. Laita akseli vanteen läpi ja ruuvaa hieman kiinni. Nosta hieman etuhaarukkaa ilmaan tai käännä runko selälleen (varo kuitenkin näyttöä). Laita vanne paikoilleen etuhaarukkaan. Varmista, että jarrulevy osuu jarrupalojen väliin. Kiristä pikalinkku niin, että lukitusvipu ottaa sopivasti vastaan.

Vaihe 3. Istuinkannatin paikalleen
Avaa pikakiinnike ja aseta penkki sopivalle korkeudelle. Lukitse pikakiinnike. Säädä halutessasi myös satulan kulma ja etäisyys sopivaksi.

Vaihe 4. Polkimien asennus
Polkimet on merkitty vasen (L) ja oikea (R) katsottuna ajoasennon suunnasta. Aloita polkimien kiinnittäminen käsin. Kiristys tapahtuu aina eteenpäin, eli keulan suuntaan. Kun poljin on paikallaan, kiristetään se kunnolla kiinni. Tässä kannattaa käyttää koko kehon painoa, että polkimet varmasti pysyvät kiinni poljettaessa. Tarkista myös kampien kiinnitys.

Vaihe 5. Kiristä vielä kaikki ruuvit ja tarkista ohjaustangon asento

Pyörä on nyt saatu kasattua, mutta sille on hyvä tehdä vielä tarkistus ennen ensilenkkiä. Ohjeet tarkistuksen tekemiseen löydät täältä.