Kuntokaupan sähköpyöriä ei tarvitse vakuuttaa jatkossakaan

Kuntokaupan myymille sähköpyörille ei tarvitse liikennevakuutusta jatkossakaan.
Moni suomalainen sähköpyöräilijä tai sähköpyörän hankintaa harkitseva on säikähtäny nähdessään uutisointia uudesta laista, joka perustuu hallituksen esitykseen HE 10/2024 vp. Esityksessä määrätään, että vuoden 2024 kesäkuusta alkaen kuluttajan tulee hankkia vakuutus tietyille sähköavusteisille kulkuneuvoille, jotka eivät ennen ole vakuutusta vaatineet. Tälläisiä ovat esimerkiksi laitteet, jotka kulkevat yli 25 kilometriä tunnissa tai yli 25 kg sähköiset kevytajoneuvot eli sähköpotkulaudat ja muut ilman polkemista kulkevat ajoneuvot.

Yli 250 W tehoa käyttävät, yli 25 km/h kulkevat tai kaasukahvalla varustetut sähköpyörät ovat jo vuosia olleet liikennevakuutuksen piirissä, vaikka tämä on ehkä ollut vähemmän tiedossa. Tästä syystä moni tälläisen pyörän omistaja on tietämättään ajanut laittomasti.

Kaikki Kuntokaupan valikoimasta löytyvät sähköpyörät ovat sellaisia, että tämä lakimuutos ei vaikuta niihin mitenkään. Valikoimamme sähköpyörät ovat varustettu aina maksimissaan 250 W moottorilla , niissä ei ole kaasukahvoja ja sähköavustus menee automaattisesti pois päältä 25/km vauhdissa. Voit siis huoletta tehdä sähköpyörähankinnan Kuntokaupalta, ilman vakuutuksesta murehtimista.

Suuntaa siis sähköpyöräostoksille ja polje lisävauhtia kevääseen!
« Uutisarkisto