Hallitus tiputti veroedun, me tiputimme sähköpyörien hinnat: alkoi VARASTONTYHJENNYS

Viime vuosina työsuhdepyörien verovapaa etu on tarjonnut merkittävän säästön kuluttajille. Nyt tämä suuri hyöty poistuu, joten kompensoimme menetystä aloittamalla VARASTONTYHJENNYKSEN huomattavan edullisin hinnoin.

Hallituksen linjaus ja sen vaikutukset

Hallituksen päätös poistaa verovapaa polkupyöräetu vuoden 2026 alusta alkaen on osa laajempaa verouudistusta, jossa pyritään kattamaan ansiotulo- ja yhteisöveron alennukset muiden verojen korotuksilla ja menoleikkauksilla. Veroedun poistaminen tarkoittaa paluuta normaaliin — kuluttajat joutuvat jälleen maksamaan pyörän täysin omasta taskustaan. Tämä tarkoittaa, että työsuhdepyörien verovapaus, joka on ollut voimassa 1 200 euroon asti vuodessa, poistuu ja pyörän kustannukset lasketaan osaksi verotettavaa palkkaa. Toki on hyvä huomata, että vuoden 2025 loppuun saakka veroetu on vielä ainakin varmuudella voimassa.

Vuoden 2026 alusta alkaen tämä muutos vaikuttaa sekä työntekijöihin että työnantajiin seuraavasti:
  • Työntekijät: Työsuhdepyörän käyttäjät joutuvat maksamaan pyörästään aiempaa enemmän, koska verovapaus poistuu ja pyörän kustannukset lasketaan osaksi verotettavaa palkkaa. Tämä voi tarkoittaa useiden satojen eurojen lisäkustannuksia vuodessa.
  • Työnantajat: Työnantajat voivat edelleen tarjota työsuhdepyöriä, mutta etu ei enää ole verovapaa. Tämä voi vähentää työnantajien halukkuutta tarjota tätä etua, mikä puolestaan voi vaikuttaa pyöräliikkeiden myyntiin.

Leasing-palvelut edelleen käytössä

Vaikka verovapaa etu poistuu, leasing-palvelut ovat edelleen tarjolla. Leasing tarjoaa kätevän tavan maksaa työsuhdepyörä osissa, ja se on työntekijälle helppo tapa saada rahoitusta ostokselle työnantajan kautta. Verovapauden poistuminen tarkoittaa kuitenkin, että tästä ei enää saa verohyötyä, mikä voi vähentää työsuhdepyörien leasingpalveluiden kysyntää.

Kuntokaupan hintojen alennus

Kuntokauppa on päättänyt reagoida tähän muutokseen alentamalla sähköpyörien hintoja. Toimitusjohtaja Matias Kukkonen:

"Monella pyöräliikkeellä työsuhdepyörien myynti on tuonut ja tuo edelleen merkittävän osan liikevaihdosta. Suurin verohyöty saavutetaan kalliimmissa erikoispyörissä, kun taas suurin osa Kuntokaupan asiakaskunnasta painottuu edullisiin ja keskihintaisiin sähköpyöriin. Tästä huolimatta ymmärrämme markkinoilla olevan paineen ja heikentyneen näkymän loppu- ja ensi vuoteen. Meidän kannaltamme hallituksen ilmoitus edun poistumisesta tuli siinä mielessä harmilliseen ajankohtaan, sillä osa pyöristämme viivästyi ja saapuvat varastoon vasta nyt parhaassa sesongissa. Aloitamme alennusmyynnin, jonka myötä tavoittelemme tervettä varastotasoa kesäkauden päätteeksi reagoimalla jo nyt.

Varastontyhjennyksen alennushinnoilla teemme jo valmiiksi edullisista sähköpyöristämme entistä houkuttelevampia. Näin kompensoimme veroedun menettämisen vaikutusta, koska itse pyörän hankinta on edullisempaa. Nyt on hyvä aika ostaa, sillä uuden pyörän ostajana saat juuri nyt edullisia ja keskihintaisia sähköpyöriä huomattavasti edullisemmin kuin me (tai kilpailijamme) haluaisimme."

Yhteenveto — Järkihintainen pyörä on edelleen hyvä ostos ja sen rahoittamiseen löytyy vaihtoehtoja

Hallituksen päätös poistaa verovapaa polkupyöräetu vaikuttaa merkittävästi työsuhdepyörien käyttäjiin ja pyöräliikkeisiin. Uskomme, että monet pyöräkaupat kohtaavat haasteita tämän muutoksen myötä. Pitkällä aikavälillä tämä hyödyttää Kuntokauppaa, joka on erityisen vahva korkean hintalaatu-suhteen edullisissa ja keskihintaisissa sähköpyörissä, joissa veroedun hyöty ei ole tähänkään mennessä ollut niin suuri kuin kalliimmissa hintaluokissa. Muutos tervehdyttää markkinaa siinä mielessä, että ihmiset hankkivat pääsääntöisesti sen tasoisia pyöriä, joita oikeasti tarvitsevat. Niiden rahoittamiseen löytyy hyviä vaihtoehtoja myös työsuhdepyörien leasingpalveluiden lisäksi, joten kannattaa katsoa esimerkiksi Kuntokaupan suoraan kuluttajille tarkoitetut vaihtoehdot.

Työmatkapyöräilyn ja pyöräilyn hyödyt

On tärkeää muistaa, että työmatkapyöräily ja pyöräily ylipäänsä tuovat merkittäviä hyötyjä sekä pyöräilijälle että ympäristölle. Säännöllinen pyöräily voi parantaa työkykyä, vähentää sairauspoissaoloja ja edistää yleistä terveyttä. Lisäksi pyöräily on ympäristöystävällinen valinta, joka vähentää liikenteen päästöjä ja edistää kestävää kehitystä. Näiden hyötyjen vuoksi on turvallista suositella, että pyöräily kannattaa ottaa osaksi arkipäivää, vaikka verovapaa etu poistuisikin.

Verota kauppiaalta etu itsellesi ja hanki ALE-hintainen sähköpyörä VARASTONTYHJENNYKSESTÄ.


Lähteet:
Tutkimus: Työmatkapyöräily edistää työkykyä niin merkittävästi, että tapaturmariski jää kakkoseksi | Työterveyslaitos
Täydellinen opas työmatkapyöräilyyn - GoByBike.fi
Hallitus haluaa poistaa työsuhdepyörän veroedun – näin päätös vaikuttaisi käytännössä | Kotimaa | Yle


 
« Uutisarkisto