Saksalainen kuntolaitevalmistaja Kettler ajautunut saneeraukseen

Saksalainen kuntolaitevalmistaja Kettler on talousvaikeuksista johtuen ajautunut yrityssaneeraukseen jo kolmatta kertaa vuodesta 2015 alkaen.
Tilannetta on edeltänyt jälleenmyymiemme Kettler-tuotteiden merkittävät toimitusvaikeudet. Syynä on ollut saksalaisen valmistajan, Kettler Freizeit GmbH:n ongelmat suoritutua taloudellisista velvoitteistaan. Kettler vältti saneerauksen avulla konkurssin jo loppuvuodesta 2018, mutta nyt tilanne näyttää entistä huolestuttavammalta.

Kuntokauppa on saanut Kettleriä maahantuoneelta HW-Company Oy:ltä seuraavat tiedot.

"Kettler Freizeit GmbH on päätynyt jälleen tilaan, jota kutsutaan ”insolvency proceedings under self-administration” eli suomeksi sanottuna yhtiö on hakeutunut saneeraustilaan. Viime vuonna yhtiö oli viimeksi vastaavassa tilassa. Joulukuussa 2018 yhtiö sai kuitenkin uuden ison sijoittajan ja alkuvuodesta tilanne näytti jo paljon paremmalta. Nyt kuitenkin ollaan jälleen samassa tilanteessa. Yhtiön johdon antaman tiedotteen mukaan toimintaa pyritään tästä huolimatta jatkamaan, mutta ymmärrettävästi se vaikuttaa vakavasti tuotantokykyyn ja viivästyttää pitkään ja merkittävästi toimituksia."

Samassa tiedotteessa HW-Company ilmoittaa lopettavansa Kettler-tuotteiden maahantuonnin seuraavin perustein.

"Koska Oy HW-Company Ltd:n arvoihin ja toimintaperiaatteeseen kuuluu keskeisenä osana maahantuomiemme tuotteiden luotettavat ja nopeat toimitukset sekä ylivertainen palvelu, emme katso olevamme kykenevä täyttämään sitä enää Kettler-tuotteiden osalla – täysin meistä riippumattomista syistä. Siksi Oy HW-Company Ltd on tehnyt päätöksen olla jatkamatta Kettler-kuntolaitteiden ja -välineiden maahantuonti- ja jakelusopimusta Kettler Freizeit GmbH kanssa."

Kuntokauppa lopettaa tilanteen seurauksena Kettler-kuntoiluvälineiden myynnin toistaiseksi. Keskitymme alati kehittämään valikoimaamme entistä paremmaksi edustamiemme muiden tuotemerkkien taholla.
« Uutisarkisto