Riipuntakengät

59,90 €

Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

Riipuntakengät soveltuvat erikokoisille jaloille ja niillä on suotuisa vaikutus seisoma- ja istumatyön rasittamalle keholle sekä selkärangalle.

Nämä riipuntakengät ovat varustettu mukavalla, mutta tukevalla vaahtomuovipehmusteella, joka lukitaan nilkkojen ympärille ja kiinnitetään turvasalvalla. Kiinteät teräskoukut edessä kiinnittyvät useimpiin vakiokokoisiin vetotankoihin. Kengät ovat erittäin vakaat ja kestävät jopa 150 kg:n kuorman.

Tekniikka, jossa roikutaan ylösalaisin selkärankaa venyttäen ja selkäkipuja lievittäen kutsutaan inversiohoidoksi. Inversiohoidolla on havaittu erittäin suotuisia vaikutuksia istumatyön rasittamalle keholle ja selkärangalle. Selkärangan ongelmat johtuvat tavallisimmin välilevyjen litistymisestä. Liikunnan vähäisyys, istumatyö ja ikä rappeuttavat selkää, jolloin se luonnollisesti altistuu vaivoille. Riipuntakengät on erinomainen väline selän ja muiden nivelten palautumiseen raskaan treenin jälkeen. Roikkumisen lisäksi riipuntakenkiä voidaan käyttää aktiivisiin harjoituksiin selän ja vatsan vahvistamiseksi.
 
Riipuntakenkien hyödyt:
 • Lievittää selkä-, hartia- ja niskakipuja
 • Auttaa avaamaan selän jumeja ja lukkoja
 • Auttaa estämään ja lievittämään yleisiä urheilussa tulevia vammoja
 • Parantaa verenkiertoa
 • Lievittää kipua
 • Rauhoittaa mieltä ja lievittää stressiä
 • Parantaa ryhtiä
 • Elvyttää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa
Tekniset tiedot:
 • Käytä selän ja vatsalihasten vahvistamiseen ja venyttämiseen
 • Universaali mitoitus
 • Sisältää turvalukot ja vaahtomuovipehmusteen
 • Teräskoukut kiinnittämiseen vakiokokoiseen tankoon (noin 30 mm)
 • Kokonaispaino: 1,7 kg
Tilaa kehoa huoltavat ja kipua lievittävät Riipuntakengät nyt Kuntokaupalta!

Käyttöohjeet

Kuinka käytän riipuntakenkiä?
 1. Kiinnitä saappaat nilkkojen ympärille ja varmista, että ne on kiinnitetty paikoilleen turvasalpaa käyttäen
 2. Ensimmäisellä kerralla tulkaa leuanvetotelineestä roikunta-asentoon rauhallisesti niin, että avustaja pitää hiukan vastaan.
 3. Ota leuanvetotangosta kiinni ja heilauta jalat niin ylös, että jalkojen etupuolelle olevat koukut kiinnittävät teidät leuanvetotankoon.
 4. Kun olette vartalo suorana roikunta-asennossa, niin hengittäkää rauhallisesti ja syvään. Antakaa selkärangan ja jalkojen nivelien venyä.
 5. Älkää käyttäkö mitään lisäpainoja tai muita lisävenytyksiä kuin vapaata roikuntaa.
 6. Jos tunnette olonne ensimmäisellä kerralla epämiellyttäväksi jo muutaman kymmenen sekunnin jälkeen, niin pyytäkää avustajaa auttamaan teidät takaisin ylös ja tulkaa alas varovasti.
 7. Älä hyppää pois roikunnan jälkeen. Tule rauhallisesti alas avustajan tukemana. Suositellaan jäämään hetkeksi paikoilleen jalat maassa ja antakaa oman painonne tulla jalkojen päälle pikkuhiljaa.
 8. Jos roikutte 3–4 minuuttia niin takaisintulo pitää myös olla pidempi, että nivelet ja välilevyt ehtivät mukautua siihen, että paino siirtyy takaisin jalkojen päälle.
Ensimmäisellä kerralla ota vierellesi avustajia 1–2, jotta
pääset takaisin ylös roikkumisen jälkeen. Aloita roikkuminen ensimmäisellä kerralla maksimissaan 1–2 minuuttia ja kokeile muutaman harjoittelukerran jälkeen myös itse päästä pois roikunnasta.

Tärkeää: Jos käytät riipuntakenkiä, kehotamme neuvottelemaan asiasta ensin oman lääkärisi kanssa, varsinkin, jos sinulla on jotakin käyttöä rajoittavia terveydellisiä esteitä. Voit kuitenkin mahdollisesti käyttää inversiolaitteita, mutta vain saadessasi siihen oman lääkärisi hyväksynnän.

Arvostelut

Kirjoita tähän tuotteeseen ensimmäinen arvostelu.

Hintatiedot

Viimeisen 30 päivän alin hinta: 44,90 €
 • Voisit olla kiinnostunut myös seuraavista tuotteista: