REKRY: HR- ja talousjohtaja

Oletko kova talous- ja HR-osaaja, joka viet läpi kokoluokan muutoksen 20 henkilöstä ensin 50 ja sitten 100 henkilöön niin, että yrityskulttuuri ja kassavirta pysyvät alati tikissä?

Kuntokauppa.fi hakee voimakkaasti kasvavaan joukkoonsa käytännönläheistä HR- ja talousjohtajaa.

Sytyt tavoitteistamme olla Pohjoismaiden paras kuntoilualan työpaikka, jolla on korkein asiakastyytyväisyys sekä ROE. Uskot olevasi oikea henkilö tekemään näistä totta. Olet ehkä kypsynyt siihen, että korporaation rattaissa yrityskulttuuri ei vastaa määriteltyä, ehkä se määrittelykin on pielessä ja sinulla ei ole valtuuksia laittaa asioita oikeasti kuntoon. Tai yksinkertaisesti nykyinen arkesi ei ole riittävän jännää. Helsinkiläisten uraohjusten viisasteluille strategioista lähinnä hymähtelet vaivaantuneesti ja kaipaat työyhteisöä, jossa tehdään hommia nopeatempoisesti ja tehokkaasti, sekä datan ohjaamana titteleihin liikaa tuijottamatta.

Ensimmäisenä työnäsi pistät kuntoon kattavan henkilöstökäsikirjan sisältäen yrityskulttuurin, jonka jalkauttamisesta huolehdit. Samalla rekrytoit uutta väkeä ja pidät huolet, että esimiehet sekä koko henkilöstö tekevät töitä selkeitä tavoitteita kohti ja saavat niihin riittävän tuen. Osaat paljon ja opit nopeasti, joten välillä autat myös itse siellä missä tarvitaan. Kehität alati prosesseja ja työkaluja, jotta pullonkaulat saadaan auki eikä kulurakenteessa ole höttöä. Pidemmällä tähtäimellä näet itsesi myös neuvottelemassa miljoonan yrityslainaa, ostamassa kasvua tukevia yrityksiä järkevillä takaisinmaksuajoilla ja ajamassa yrityksen toimintamalleja sisään niihinkin.

Olet monin verroin sen arvoinen, että tienaat 5000 euroa kuussa. Sitten puolen vuoden päästä, kunhan olet ensin osoittanut kykysi ja tehnyt 6 kk koeajan puitteissa itsesi 30 %:n "alennuksella" meille korvaamattomaksi. Rakastat voittamista ja vastaavasti vihaat häviämistä — myös työyhteisösi puolesta. Haluat silloin tällöin itse loistaa ja vääntää tukalat neuvottelut yrityksen eduksi, mutta eniten sytyt työssäsi siitä, kun saat muut loistamaan.

Kaikessa toimintaasi ohjaa:
- johtaminen omalla esimerkillä
- pyrkimys erinomaisuuteen, reiluuteen ja rehellisyyteen
- edulliset kustannukset
- tehokkaat toimintamallit
- korkeat tuotot

No mitä sitten saat tästä?
- Liian pienen palkkauksen edellä mainitun mukaisesti
- Hankalat työkaverit, joille joudut itse olemaan mukava
- Työpaikan 60-luvun bunkkerissa elitistisellä Tesomalla
- Työsuhde-etuina mm. hierontaa, saunallisen matkaveneen käyttöoikeuden ja ne kaikki loput, jotka onnistut itse kehittämään ja puhumaan toimarinkin ympäri
- Palkan aina ajallaan, koska itse maksat sen
- Itseäsi tyhmemmän toimitusjohtajan, jota silti koitat ymmärtää
- Näköalapaikan kuinka hurjasti yritys voi kasvaa, kun tuotepaletti ja markkinointi ovat iskussa

Edellytämme valittavalta henkilöltä vähintään alempaa korkeakoulututkintoa sekä talous- että henkilöstöhallinnosta. Lisäksi sinulla on pakko olla jonkinlaisia meriittejä edes jomman kumman osa-alueen käytännön saavutuksista, että hakemusta kannattaa laittaa.

Työ alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Jos olet etsimämme HR- ja talousguru, lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen viimeistään 6.1.2020 osoitteeseen juha.kaartoluoma@kuntokauppa.fi otsikolla Rekry / HR- ja talousjohtaja. Haastattelut käynnistyvät jo hakuajan puitteissa ja tehtävä täytetään heti, kun sopiva henkilö löytyy. Ensimmäinen sopimus on 12 kk määräaikainen 6 kk koeajalla ja se vakinaistetaan sitten, kun on selvää ettemme kumpikaan halua toisistamme eroon.

---
Kuntokauppa.fi on kasvava kuntoiluvälineiden verkkokauppa, jonka toiminnasta vastaa Jymir Oy. Lisäksi konserniin kuuluu tytäryhtiönä infrapunasaunoja maahantuova Saunatar Finland Oy Ltd sekä suomalaisia design-kuntoiluvälineitä valmistava FitWood Oy. Toimitilamme sijaitsevat Tampereen Tesomalla osoitteessa Kohmankaari 3. Yrityksen tunnuslukuja katsoessasi ehkä ihmettelet, millä lihaksilla tällaista rekryä ollaan tekemässä. Siksi sinun on hyvä tietää, että viimeisen vuoden kuluessa yhtiön henkilöstömäärä on kolminkertaistunut. Voit arvuutella, mitä tämä tarkoittaa muiden tunnuslukujen kohdalla.

« Uutisarkisto