Voimisteluharjoituksia vastuskuminauhoilla – Kuntokauppa sponsorina

Kuntokauppa saa aina ajoittain ehdotuksia sponsoroinnista tai hankkeista, joita voisimme olla tukemassa. Yksi tällainen pyyntö tuli Flikun voimisteluseuran TeamGym-joukkueelta, jonka toimintaa päätimme lähteä tukemaan vastuskuminauhojen muodossa. Mistä TeamGymissä on kyse ja mitä voimistelijat tekevät vastuskuminauhoilla? Päästetäänpä voimistelijat tukijoukkoineen ääneen! 


Fliku on perinteikäs Itä-Helsinkiläinen voimisteluseura, joka on toiminut vuodesta 1982. Fliku liikuttaa pääasiassa lapsia ja toiminnassa korostuukin lapsilähtöisyys sekä liikunnan riemu. Seura tarjoaa liikunnanmahdollisuuksia niin harraste- kuin kilpatasolla. Lajivalikoimista löytyy mm. FreeGymiä, trampoliinivoimistelua, telinevoimistelua ja TeamGymiä. TeamGym on ennen kaikkea joukkuelaji, jossa joukkue koostuu 6-12 voimistelijasta. Lajin harrastajamäärät ovat viime vuosina kasvaneet reippaasti niin Flikussa kuin ylipäätään Suomessakin. Lajissa kilpaillaan kolmella telineellä: vapaaohjelmassa, volttiradalla sekä trampetilla. Joukkueen sijoitus kilpailussa määräytyy näiden kolmen telineen yhteispisteiden perusteella.

Kuntokauppa Sponsoroi Flikun TeamGym-joukkuetta

Celeda on Flikun TeamGymin edustusjoukkue, joka koostuu 12-15 taitavasta, motivoituneesta sekä saumattomasti yhteen hiileen toimivasta tytöstä. Celeda on juniorijoukkue, jonka voimistelijat ovat iältään 13-17 vuotiaita ja heidän vastuuvalmentajanaan toimii Eveliina Tammisto. Joukkue harjoittelee neljä kertaa viikossa, yhteensä 10,5h. Tämän lisäksi joukkueella on kerran viikossa CrossFit- ja aamuharjoitukset. TeamGymin kilpailujärjestelmään kuuluu kuusi eri kilpailuluokkaa, joista 1.luokka on vaatimuksiltaan helpoin ja 6.luokka vaativin. Celeda kilpailee 5. luokassa. Joukkueen tavoitteita kaudelle 2018 on päästä kilpailemaan huhtikuussa järjestettäviin junioreiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin sekä toukokuussa järjestettäviin junioreiden SM-kilpailuihin. Viime vuonna Celeda nappasikin hienosti kaulaansa pronssiset junioreiden SM-mitalit.

Vastuskuminauhat Kuntokaupalta

Etsiessään kunnon treenivälineitä Celeda päätti kääntyä Kuntokaupan puoleen. Kuntokauppa sponsoroi joukkueelle heidän toivomansa Sveltus Elastiband vastuskuminauhat, jotka eroavat muista kuminauhoista mm. miellyttävän kangasmateriaalin vuoksi. Sveltuksen vastuskuminauhassa saa hyvän pidon käsille ja jaloille, minkä lisäksi kuminauhaa on muutenkin helppo käyttää lenkeistä, joista myös vastuksen säätö onnistuu kätevästi. Kuminauhoja käytetään Celedan TeamGym -treeneissä moniin eri harjoitteisiin: niiden avulla harjoitellaan erityisesti aktiivista liikkuvuutta muun muassa jalanheitoin, nilkkatyöskentelyä sekä jalkojen avauksia esimerkiksi hypyissä. Vahvempien nilkkojen avulla ennaltaehkäistään rasistuvammojen syntyä ja pyritään välttämään loukkantumisia. Siistimmällä nilkkatyöskentelyllä ja jalkojen avauksilla saadaan myös vapaaohjelman suorituspisteet korkeammiksi.

Kuntokauppa sponsoroi voimistelijoille vastuskuminauhat

Voimistelijat käyttävät myös muita välineitä harjoittelussaan: mm. nilkkapainoilla voimistelijat saavat lisähaastetta fysiikkatreeneihin ja lajitekniikkaan, jonka myötä kisasuoritukset tuntuvat kevyemmiltä. Lisäpainoilla tehtävillä voimaharjoituksilla voidaan parantaa lajitekniikoita, nopeutta ja suorituskykyä. Voimistelussa kehonhallinta on erittäin tärkeää. Vastuskuminauhojen ja nilkkapainojen avulla pikkutarkka asentoharjoittelu on tehokasta ja monipuolista. Kehonhallinnan, riittävän fysiikkaharjoittelun sekä liikkuvuuden avulla voidaan ennaltaehkäistä vammojen syntyminen.

Kuntokauppa voimistelijoiden sponsorina

Teksti ja kuvat: Celedan tukijoukot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *