Treenivinkit – Maastaveto eli mave

Maastaveto on suosittu, koko kroppaa rasittava liike. Liikettä tehdessä tulisi huomioida, että tekniikka on hallussa ennen kuin alkaa lisäämään painoja ja toistoja. Näin säästytään turhilta vammoilta varsinkin selän alueelta.

Tässä perusohjeet maastavedon tekemiseen:

  • Aseta jalat suunnilleen hartioiden levyseen asentoon tai halutessasi leveämpään sumotyliseen asentoon. Ota käsillä hieman levemäpi ote kuin jaloilla. Voit ottaa joko myötä- tai ristiotteen tangosta, kumpi tuntuu luontevammalta.
  • Kun lähdet nostoon, pidä hartiat takana, selkä suorana ja keskivartalo tiukkana. Keskity pitämään painoa enemmän kantapäillä. Kuljeta tankoa lähellä kroppaa.
  • Tankoa alas tuodessa on myöskin tärkeää muistaa pitää keskivartalo tiukkana ja keskittyä tukilihasten pitoon.
Maastaveto vaiheittain.

Maastaveto vaiheittain.

Liikettä tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

  • Varo nostamasta liikaa selällä: jos alat viemään takapuolta ylös liian aikaisessa vaiheessa, kuormitus kohdistuu herkästi selkään.
  • Varo pyöristämästä selkää ja kumartamasta hartioita: pidä keskivartalo suorana ja hartiat takana, näin saat parhaan pidon keskivartaloon.
  • Varo ylisuoristamasta lantiota liikkeen yläasennossa: liiallinen lantion suoristus aiheuttaa lisärasitusta alaselälle.

Maastavedon avuksi voi ottaa myös painonnostovyön. Malleja on erilaisia, löytyy muotoiltuja sekä suoria. Vyö tukee selkärankaa ja siitä saa lisätukea nostoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *