Toukokuun sählytreenit – kausi loppuu

Torstaina 3.5. treeneissä treenasimme vielä viime hetken juttuja ennen viikonlopun sählyturnausta, josta edellisessä blogitekstissä jo kerroinkin. Kävimme läpi laukaisutekniikoita, vetoja maaliin suoraan syötöstä ja lisäksi harjoittelimme vetoja viivalta suoraan kohti maalia. Sitten harjoittelimme taas ”2 vs 1” harjoitusta, eli kentän toisesta päästä toiseen päähän syötellen ja harhauttaen puolustajia. Tämän jälkeen rangaistuslaukauskilpailu. Ensimmäisellä kerralla sain maalin, mutta toisella en ja siirryin sivuun. Vili pelasi tällä kertaa treeneissä kentällä, koska halusi säästellä jalkaansa turnaukseen. Lopuksi pelattiin treenien perinteinen harjoituspeli, jonka taisi minun joukkueeni voittaa.

Helatorstaina 10.5. meillä ei ollut treenejä, kävimme tällöin lenkillä täällä kotialueellamme Hervannassa. Olen tässä kesää kohti mennessä aloittelemassa taas jalkapalloa Kooveen jalkapallojoukkueessa, tavoitteenani tulla valituksi ensi vuoden Special Olympicsin kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin. Näistä valinnat tehdään 13.6., joten niitä jännityksellä odottaen! Tällä viikolla lauantaina minulla oli siis jalkapallotreenit Kooveen jalkapallojoukkueen kanssa.

Torstaina 17.5. kävimme treeneissä läpi taas aika tavanomaisia juttuja, kuten laukaisutekniikoita, syöttelyä ja vetoja maalin kulmalta ensin tötsälle, sieltä valmentajalta syöttö ja suoraan syötöstä maalintekoyritys. Tämän jälkeen laukaisuyritys, jossa edetään ensin pallon kanssa tötsälle, sieltä syöttö siitä valmentajalle, joka syöttää takaisin ja tästä syöttö suoraan maaliin. Juomatauon jälkeen meillä oli 2 vs 1 harjoitus, rangaistuslaukauskilpailu ja tämän jälkeen treenipeli. Vili oli maalissa ja minä taisin olla eri puolella tällä kertaa. En muista kumpi joukkue voitti, mutta hauskaa meillä oli kuten aina, hiki virtasi ja meininki oli hyvä!

Torstaina 24.5. treeneissä aloitimme treenamalla harjoituksella, jossa maalin kulmalta juostiin tötsälle, sieltä veto Vilille, Vili syötti pallon ja siitä suoraan veto maaliin. Tämä tehtiin muutaman kerran maalin kumpaakin kulmaan. Tämän jälkeen mentiin maalin edustalle riviin ja sieltä vuorotellen laukaisimme vetoja maalia kohti. Pienen hörppytauon jälkeen mentiin keskelle kenttää reunaan, josta juoksimme pallon kanssa kohti keskellä olevaa keltaista viivaa ja siitä veto maaliin. Tämän jälkeen perinteiset 2 vs 1-.harjoitukset sekä rangaistuslaukauskilpailu koko porukalla. Viimeisenä treenien loppuun pientä peliä kolmessa eri joukkueessa. Vilin kanssa olimme samalla puolella, Vili teki useamman maalin ja taisimme voittaakin.

Torstaina 31.5. meillä koitti sählykautemme viimeiset treenit ja ne alkoivat klo 18 suoraan harjoitusottelulla: vanhemmat vastaan Kooveen pelaajat. Peli päättyi vanhempien voittoon 4-3, minä olin syöttäjänä yhdessä maalissa ja minulla oli myös pari maalintekoyritystä. Pelin päätyttyä siirryimme alakertaan, koska seuraavana oli vuorossa hohtokeilausta. Minä ja Vili olimme valmentajan ja hänen kahden tyttönsä kanssa samassa radassa. Vili voitti hohtokeilauksen, piste-erona valmentajaan oli 7 pistettä. Tasaista oli, tosin itse taisin jäädä porukan jumboksi. Hohtokeilauksen jälkeen siirryttiin Tampere Areenan ravintolatilaan, jossa meille oli varattuna buffet! Valmentajat palkitsivat kaksi pelaajaa koko kaudelta, toisen diplomin nimeltä ”Vuoden tsemppari” sai joukkuelaisemme Robertino, ja toisen diplomin ”Vuoden liimanäppi” sai maalivahtime Vili. Kummatkin diplominsaajat saivat myös 2 leffa- ja 2 herkkulippua.

Haluamme kiittää Kuntokauppaa siitä, että he sponsoroivat meidän sählykautemme. Pääsimme kokeilemaan jotain uutta ja onkin ollut ilo kirjoitella tätä blogia koko tämän ajan, tämä olikin nyt viimeinen blogitesti tältä erää. Oikein hauskaa kesää Kuntoblogin lukijoille ja Kuntokaupan asiakkaille!

Julkaistu kategoriassa Special Olympics, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .
Maarit Petälä

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *