Tommi Evilän valmennuskeskuksen FitNord Diamond Dash 1000 -juoksumatto mahdollistaa uusia harjoittelutapoja

Pituushyppääjänä tunnettu Tommi Evilä on Suomen Urheiluliiton (SUL) Tampereen kaupunkivalmennuskeskuksen valmennuspäällikkö. Tampereen Messukeskuksen yhteydessä sijaitseviin tiloihin on nopealla aikataululla syntynyt Suomen huippu-urheilijoille harjoittelutilat. Evilä kertoo, että tila on suunniteltu pääsääntöisesti yleisurheilijoille huoltavan, palauttavan ja korvaavan harjoittelun tueksi.

”Suomen vuodenajat huomioiden harjoittelua halutaan jatkaa sisätiloissa talvellakin turvallisesti ja tästä syystä Kuntokaupalta toimitettiin tiloihin FitNord-juoksumattomalliston uutuusmalli, Diamond Dash 1000 -juoksumatto”, Evilä sanoo.

evila_ja_kukkonen

Uusi juoksumatto on FitNord-malliston lippulaivamalli täysammattilaisrungolla ja AC-moottorilla. Diamond Dash 1000 -juoksumatto on suunniteltu kestämään kovaa yhteisökäyttöä ja automaattisen voitelujärjestelmän ansiosta se onkin täysin huoltovapaa. Näin juoksumaton suorituskyky pysyy optimaalisena, sillä yhteisökäytössä voitelun unohtuminen tai liian harvoin suoritettu voitelu on valitettavan yleistä.

Katso alta videolta Tommi Evilän haastattelu, minkälaiseen käyttöön tilat on suunniteltu, ja miten juoksumattoa käytetään Tampereen kaupunkivalmennuskeskuksessa.

Videohaastattelu, Evilä & Kukkonen

FitNord Diamond Dash 1000 -juoksumatto mahdollistaa monipuoliset harjoittelut ja analyysit

Uusi juoksumatto Tampereen kaupunkivalmennuskeskuksessa mahdollistaa urheilijoille mm. askelanalyysin, jolla voidaan tarkastella kameroiden ja ohjelmiston avulla jopa reaaliajassa urheilijan askelpituutta, askeltiheyttä sekä askelkontaktiaikaa. Tällöin valmentaja pystyy seuraamaan ja reagoimaan heti mahdollisiin epäsymmetrisiin liikkeisiin, jotka kuormittavat kehon tuki- ja pehmytrakenteita tarpeettomasti.  Näin ongelmiin päästään pureutumaan heti niiden ilmaantuessa, ja juoksijan suoritusta voidaan parantaa, Evilä mainitsee.

FitNord Diamond Dash 1000 -juoksumatto on Evilän mukaan Tampereen kaupunkivalmennuskeskuksessa erinomainen työkalu ylläpitävään, huoltavaan ja palauttavaan harjoitteluun. Juoksumaton käyttöliittymäsuunnittelussa on huomioitu urheilijoiden turvallisuus mm. pikanäppäimien avulla, joiden avulla nopeutta ja nousukulmaa on helppo säätää nopeasti. Monia ilahduttanee tieto, että samanlaiset pikanäppäimet löytyvät myös FitNord Sprint -juoksumattojen edullisimmista malleista.

Urheilijat näkevät oman 5 kHz analogisen sykevyönsä lähettämän sykeinformaation näytöltä, eikä sykevyötä tarvitse erikseen parittaa laitteeseen ennen treenauksen aloittamista. Helppokäyttöisyys on ennen kaikkea yksi yhteisökäyttöön tarkoitetun juoksumaton tärkeimpiä kriteerejä; FitNordin juoksumattoa ei tarvitse opetella käyttämään, vaan kaikki napit ja toiminnot ovat selkeitä ja johdonmukaisia. Tiloissa harjoittelee paljon urheilijoita ympäri vuoden, ja Diamond Dash 1000-juoksumaton suunnittelussa onkin otettu alusta alkaen huomioon nämä lähtökohdat.

”Erityisesti talvella juoksumatolla on mahdollista toteuttaa ylläpitävää harjoittelua, sillä kävelijöillä ja juoksijoilla talven liukkaat eivät mahdollista turvallisesti ympäri vuoden harjoittelua”, Evilä kertoo juoksumaton käyttötarpeista.

Juoksumaton korkea huippunopeus 25 km/h on enemmän kuin riittävä ammattilaiskäyttöön ja juoksumaton AC-moottori tarjoaa jatkuvatehoisena hurjat 4,5 hevosvoimaa.  Mutta mitä tapahtuu, kun itse mestari eli Tommi Evilä astuu FitNord Diamond Dash 1000 -juoksumatolle? Katso videolta Tommi Evilän analyysi juoksumatosta!

Tommi Evilän testijuoksu FitNord Diamond Dash 1000-juoksumatolla

Etsitkö kestävää ja korkeatehoista juoksumattoa yhteisökäyttöön? Tutustu FitNord Diamond Dash 1000 -juoksumattoon.

Julkaistu kategoriassa Asiakaskertomukset / referenssit, FitNord, FitNord-juoksumatot, Henkilökuva, Juoksumatot avainsanoilla , kirjoittanut .
Matias Kukkonen

Matias Kukkonen

Matias on Kuntokaupan yksi kolmesta perustajajäsenestä ja nykyisellään luotsaa Kuntokauppaa yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Matiaksen oma urheilutausta pitää sisällään monenlaista harrastelua ja lyhyen jakson kilpaurheilua. Kilpaurheilu alkoi 23 vuotiaana, kun mies löysi tiensä pikajuoksuharjoituksiin syksyllä 2003 ja alitti ensimmäisenä kilpailukautenaan kesällä 2004 maagisen 11 sekunnin rajan ajalla 10,98. Tästä kehitys jatkui SM-tasolla siten, että kesä 2005 toi Kalevan Kisoissa M 100 m välieräpaikan. Kesällä 2006 Kalevan Kisat pidettiin Matiaksen silloisessa kotikaupungissa Jyväskylässä, jossa mies ylsi silloiseen tavoitteeseensa: miesten 100 m finaaliin. Seitsemäs sija Kalevan Kisoissa kolmantena kilpailukautena jäi lopulta viimeiseksi esiintymiseksi SM-kilpailuissa. Kesän 2006 viimeinen kilpailu Lahden Eliittikisoissa toi vielä uuden ennätyksen 10,71 hienoiseen (-0,8) vastatuuleen, mutta seuraavalla harjoituskaudella alkaneet loukkaantumiset päättivät lyhyen pikajuoksu-uran kolmeen kilpailukauteen. Nykyään Matias pitää huolta kunnostaan monenlaisten urheiluharrastusten parissa, jakaa näkemyksiään treenaamisesta ja kehittää Kuntokauppaa auttaakseen sinuakin eteenpäin kohti tavotteitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *