Testissä vakaa Tunturi Performance T50 -juoksumatto

Tunturin aiemman testivoittajamallin comeback melkein samalla nimellä, eli Tunturi Performance T50-mallina nostatti odotuksia. Testasimme juoksumaton ensimmäistä kertaa ISPO 2017 -messuilla Saksassa (lue juttu ja katso video) ja nyt pääsimme tutustumaan syvällisemmin uuteen Tunturi T50 -malliin. Harmittavasti saimme todeta, että uusi T50 ei ole vanhan T50 veroinen juoksumatto, näin ollen näitä mattoja on hankala verrata toisiinsa muuta kuin nimen perusteella.

Tutustutaan ensin uudistettuun käyttöliittymään. Uudesta T50-mallista on poistettu vauhdin ja kulmansäädön pikanäppäimet kokonaan, mikä on mielestämme turvallisuutta ja käyttömukavuutta heikentävä tekijä. Varsinkin nopeuden säädössä pikanäppäimet ovat olleet erittäin tervetullut lisä.

Uuden T50-juoksumaton nopeutta säädetään pyörittämällä säätörullaa näytöstä, painamalla painokytkintä joko näytöstä tai käsikahvasta. Nopeuden säätö tällöin kovassa nopeudessa on hidasta, sillä painikkeita pitää painaa useampi sekunti, jotta vauhti saadaan asetettua haluttuun nopeuteen. Positiivisena puolena on se, että näppäimet ja näyttö ovat kuitenkin selkeitä ja helposti luettavia.

Käsikahvan painokytkimistä tai näytön säätörullasta nopeuden säätö on hidasta tehdä suurissa nopeuksissa.

Käsikahvan painokytkimistä tai näytön säätörullasta nopeuden säätö on hidasta tehdä suurissa nopeuksissa.

Tarkastellessamme laitteen teknisiä ominaisuuksia jo ISPO-messuilla, huomasimme uuden malliston juoksumattojen moottorit ja niiden poikkeuksellisen suuren tehon. Aikaisemmin Tunturi on ilmoittanut selkeästi jatkuvan ja hetkellisen tehon. Tälle uudelle mallistolle ilmoitetaan kuitenkin ainoastaan hetkellinen teho ja jouduimmekin selvittämään laitteiden jatkuvat tehot.

Juoksumattojen tehoja seurattaessa on hyvä aina keskittyä jatkuvaan tehoon, joka on todellisempi kuin hetkellinen teho. Tälle uudelle T50-matolle ilmoitetaan tehoksi siis Tunturin puolelta 3,5 hevosvoimaa, joka on hetkellinen teho. Juoksumaton jatkuva teho on 2 hevosvoimaa, jolloin moottori on hieman pienempi kuin aikaisemmissa tämän hintaluokan matoissa Tunturilla.

Mikäli laitteella kuntoillaan kotikäytössä esimerkiksi muutamia kertoja viikossa hölkkäillen tai juosten niin moottori varmasti kestää tämän rasituksen. Moottorin teho jää kuitenkin hieman pieneksi, mikäli juoksumattoa ajattelee vain kävelykäyttöön ja painoa on enemmän tai käyttö on aktiivisempaa.

Moottoria voi auttaa kävelyssä nostamalla nousukulmaa ylöspäin, jolloin moottorin rasitus vähenee. Mikäli juoksijoita tai käyttöä on enemmän, suosittelemme mieluummin hieman isommilla moottoreilla varustettuja juoksumattoja esimerkiksi Tunturin Pure Run 3.1-juoksumattoa.

Tunturi Performance T50 näyttö ja käyttöliittymä

Juoksumaton ominaisuudet käytännössä

Itse juoksumatto on puolikova juoksutuntumaltaan, jolloin se sopii useimmille kuntoilijoille hyvin. Juoksutuntuma on matolla vakaa ja kovissakaan nopeuksissa ei ole havaittavissa sivuttaisliikettä, jolloin esimerkiksi vetojen juoksu onnistuu hyvin. Mikäli nautit juoksemisesta pehmeällä alustalla, tämä ei välttämättä ole paras vaihtoehto sinulle. Juoksumaton suurin nopeus on 18 km/h ja nousukulman saa säädettyä maksimissaan 12 asteeseen.

Testeissämme FitNordin sykevyö toimi hyvin maton kanssa, eli sykevyöt 5 kHz analogisella taajuudella sopivat tämän juoksumaton sykevastaanottimen kanssa. Laitteessa itsessään on Bluetooth, mutta esimerkiksi tablet-tietokoneen ohjelmien kanssa juoksumatto ei osaa kommunikoida. Laitteesta löytyy kuitenkin hyvä valikoima omia ohjelmia, jolloin myös vaihtelua normaaliin juoksuun on mahdollista saada. Laitteesta löytyy myös tablet-teline, jolloin esimerkiksi sarjojen katselu juoksun ohessa sujuu näppärästi.

Ulkonäöltään uusi Performance T50 -juoksumatto on tyylikäs ja sopiikin useimpiin koteihin musta-harmaan värityksen ansiosta.

Tunturi Performance T50 juoksumatto

Tunturi Performance T50 lyhyesti:

Plussat: Tyylikäs ulkonäkö, sivuttaisliikettä ei ole havaittavissa, vakaa ja erittäin hyvän tuntuman omaava juoksumatto.

Miinukset: Käyttöliittymän ongelmat pikanäppäimien puutteen takia, jolloin nopeuden ja kulman säätö on hitaampaa. Hieman pieni moottori tämän hintaluokan laitteella.

Tutustu juoksumattoon tarkemmin: Tunturi Performance T50 juoksumatto

Julkaistu kategoriassa Juoksumatot, Kuntolaite-testit, Tunturi juoksumatot avainsanoilla , , , kirjoittanut .
Kai Kairavirta

Kai Kairavirta

Kai on istunut Kuntokaupan tiskin takana keväästä 2014 ja antaa asiakkaille monipuolisen ja osaavan opastuksen olipa kyseessä iso yrityssali tai yksittäinen tuote. Tätä nykyä Saksasta käsin operoiva Kai etsii koko ajan asiakkaille sopivia uusia tuotteita ja pyrkii seuraamaan liikunta-alaa monipuolisesti, jotta asiakkaamme voivat varmistua uusien trendien rantautumisesta Suomeen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Monipuoliseen liikuntataustaan kuuluu mm. joukkuelajeja jääkiekosta jalkapalloon sekä yksilöpuolelta kestävyysjuoksu sekä tätä nykyä enemmän kuntosaliharjoittelu. Joukkuelajeissa aina maalivahtina lyhyestä pituudesta huolimatta. "Joukkuelajit on kivoja, kun niitä saa pelata yksin"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *