Testissä vakaa ja monipuolinen kuntopyörä Tunturi Endurance E80

Kuntoblogi testasi Tunturi Endurance E80 -kuntopyörän, joka on Tunturin uutuusmalliston tasokkaampia pyöriä. Katso videolta, miltä pyörä vaikuttaa käytössä!

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy Endurance E80 -kuntopyörän suureen täysvärinäyttöön, joka vaikuttaa ulkoisesti erittäin modernilta ja tyylikkäältä. Myös testissä näyttö osoittautuu todella hyväksi, tarkaksi ja helppokäyttöiseksi. Valittavana on 10 eri kieltä, joissa mukana myös suomi, mikä on tietysti positiivinen asia näin suomalaisittain. Myös oman tabletin voi ottaa mukaan harjoitteluun kätevän tablettitelineen ansiosta, ja tällöin pääsee hyödyntämään Tunturin älylaitesovelluksia.

Endurance E80 sopii monipuolisia ohjelmia arvostavalle kuntoilijalle, sillä ohjelmia tässä pyörässä riittää. Valmiiden ja omien ohjelmien lisäksi kuntotestit ja esim. T-Road-maisemareittiohjelmat tuovat vaihtelua harjoitteluun. Tässä tapauksessa ohjelmia alkaakin olla jo niin paljon, että harva ehtii todellisuudessa kaikkiin tutustua.

Tukevarakenteisessa Endurance E80:ssä on 14 kg:n vauhtipyörä ja jopa 58 vastustasoa. Polkutuntuma on erittäin vakaa ja pehmeä. Kuten testivideolta huomaa, vastukset nousevat niin koviksi, että testaajakin hyytyy. Vastustasot eivät siis lopu kesken!

Yksi oleellisin plussa tässä Tunturin uutuuspyörässä on ajoasento: Pehmustettu satula on erittäin miellyttävän tuntuinen ja monipuolisilla säätömahdollisuuksilla varustettu. Myös sarvien säädöt mahdollistavat ergonomisesti miellyttävän harjoitteluasennon vaikkapa selkävaivaiselle. Hyvän ajoasennon ja matalan rungon ansiosta pyörä soveltuu myös iäkkäämmille käyttäjille tai vaikka kuntoutuskäyttöön. Lisäksi Endurance E80 on vakaa kuntopyörä myös kookkaammalle käyttäjälle. Enimmäiskäyttäjäpaino onkin tässä pyörässä 150 kg, kun useimmissa pyörissä painoraja liikkuu 130 kg:n tienoilla.

Tunturi Endurance E80 -kuntopyörässä kiitosta saavat erityisesti hyvä ja monipuolisesti säädettävä ajoasento, moderni ja selkeä näyttö sekä vastus, joka ei lopu kesken. Kaiken kaikkiaan E80 on hintansa veroinen kuntopyörä, jossa kaikki oleelliset osa-alueet ovat kunnossa, eikä moitittavaa löydy.

 

5 vastausta artikkeliin ”Testissä vakaa ja monipuolinen kuntopyörä Tunturi Endurance E80

 1. Markit

  Hei; Nykyisin ei enää kaupassa (Turku ja ympäristö) pääse oikeasti näkemään Tunturi kuntopyöriä, niin saisinko sinulta neuvoja. N. 20v Tunturi, perusmallinen, on loppuunpoljettu ja nyt olen päätynyt tähän Endurance E80. Suositteletko sitä 163 senttiselle ihmiselle, riittääkö siis satulan säädöt. Itse istuit ymmärtääkseni niin, että satula mahdollisimman edessä, pituuttasi en tiedä? Onko kevyt polkea pienemmillä vastuksilla, vanhassa kun on vain 8 ja käytössä 3-6? Onko edes järkeä minun ostaa noin hienoa pyörää, joskin poljen 4-5 krt viikossa 30-60 min? . Iso näyttö houkuttaa ja erilaiset ajoreitit. On hirveän vaikeaa ostaa näkemättä. Joen katsoin, taas, videosi.
  Kiitos jos viitsit jonkun neuvon heittää.

  Vastaa
 2. Markit

  Pahus, unohtui muutama lisäkysymys. Onko siinä mukana sykevyö? Eri sivuilla eri tiedot. Miksi ei voi käyttää jatkojohtoa? Ja vielä, ohjeissa pitää kahden ihmisen sitä siirtää, kuvissa naisihminen siirtää yksin, pyöräthän ovat edessä. siirsitkö sinä sitä jotenkin. Kiitos.

  Vastaa
  1. Jussi ViitanenJussi Viitanen

   Hei Markit,

   Kiitoksia viestistäsi.

   Valitettavasti nykypäivänä monellakaan yrityksellä ei ole resursseja pitää kaikkia laitteita esillä. Tästä syystä me Kuntokaupalla haluamme auttaa asiakkaita valitsemaan oikean laitteen testausvideoiden perusteella.

   Tunturi endurance 80 on todella hyvä polkea ja muutenkin laadukkaasti tehty. Pehmeä ja mukava satula, hyvät säädöt. Uskoisin että säädöt riittävät sinulle. Minä olen 180cm pitkä. Itse jos ostaisin kuntopyörän, niin ostaisin ehdottomasti tuon. Testausvideolla oli hieno ajella Toscanan maisemareittejä. Vastuksia on riittävästä, että en edes jaksanut polkea kauaa täydellä vastuksella. Mutta todella kevyt ja helppo polkea ilman vastusta.

   Ehdottomasti voin suositella kyseistä pyörää polkemiseen, varsinkin kun poljet noin monta kertaa viikossa ja pitkän aikaa kerralla. Kuten aikasemmin totesin, niin todella hyvä ja pehmeä satula ja hyvät säädöt pyörässä.

   Meille tulleissa malleissa ei ole ollut sykevyötä valmiina, mutta Tunturi saattaa muuttaa myyntipakettia niin että joskus siihen voisi kuulua sykevyö. Täällä Kuntokaupan myymälässä on moni laite jatkojohdolla seinässä kiinni, että niitä pystytään käyttämään. Lyhyt jatkojohto ei haittaa mitään, mutta liian pitkä jatkojohto aiheuttaa virtahävikkiä seinästä laitteeseen. Pyörää voi siirtää yksinään pyörien varassa, mutta turvallisuussyistä ohjeissa suositellaan kahta ihmistä siirtämään. Toivottavasti vastauksestani oli apua kuntopyörän valinnassa. Mikäli sinua jäi joku asia askarruttamaan, niin minut saa puhelimitse kiinni täältä Kuntokaupalta, niin voimme keskustella enemmän kuntopyöristä.

   Mukavaa syksyn jatkoa!

   Ystävällisin terveisin: Jussi Viitanen p. 045 2780 820
   jussi.viitanen@kuntokauppa.fi

   Vastaa
 3. Raimo Rahkonen

  Kysymyksiä:
  Tunturi älylaitesovellukset > esim iPad. Mitä ne ovat?
  Voiko pyörään tehdä oman ohjelman; esim Hiit 30s > 120 s > 30s > 120s jne
  Onko polkuasento kuinka leveä, joissakin yhteyksissä on siitä mainittu.
  Miten toimitus Helsinkiin ja toimitusaika ja hinta sykevöineen ja alustamatolla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *