Testissä Tunturi T60: Tukeva ja tehokas juoksumatto kävelyyn, juoksuun ja kuntoutukseen

Tällä kertaa Kuntoblogin syyniin joutuu Tunturin 2017-malliston järeämmän luokan juoksumatto Performance T60. Kyseessä on vaativallekin treenaajalle sopiva matto, jossa suuri juoksuala yhdistettynä tehokkaaseen moottoriin tekevät matosta toimivan pelin myös kovempiin juoksuvauhteihin. Performance T60 sopii erinomaisesti myös kävelyyn, joka monien yllätykseksi vaatii tehokkaamman moottorin kuin vaikkapa hölkkäily.

Suurikokoinen ja tukeva Performance T60 pysyy vakaana kookkaammankin käyttäjän treenissä. Paksu 25 mm juoksualusta kestää paremmin kulutusta kuin ohuemmat alustat. Vertailun vuoksi esim. pykälää edullisemman Tunturi Performance T50 -maton juoksualusta on 18 mm paksu. Myös T60-maton suhteellisen kova juoksualusta on useimmille juoksijoille hyvä valinta, sillä pehmeillä alustoilla saattaa esiintyä vakautta heikentävää sivuttaisliikettä erityisesti kovissa juoksuvauhdeissa.

T60:n suuri juoksuala (50 x 149 cm) lisää käyttömukavuutta ja turvallisuutta, kun ei tarvitse varoa astuvansa ohi matolta. Pidemmille käyttäjille liian lyhyt juoksuala saattaa olla todellinen ongelma pienemmän kokoluokan matoissa. Juoksualan kokoa on hauska verrata mm. Tunturi Cardio Fit T30 -“juoksumaton” juoksualaan, joka on 43 x 120 cm, eli pientä eroa on havaittavissa kunnon juoksumaton ja “juoksumaton” välillä. 😀

Käytettävyyden kannalta kaipaamme T60-juoksumattoon mm. Tunturin vanhasta Pure-mallistosta ja FitNord-juoksumatoista tuttuja kaltevuuden ja nopeuden pikanäppäimiä, joilla nopeuden saa pudotettua esim. 6 km/h kätevästi yhtä nappia painamalla. Tosin on myös huomautettava, etteivät pikanäppäimet tasaista vauhtia juostessa tai kävellessä ole kovin oleelliset, mutta niiden merkitys korostuu kovemmissa juoksuvedoissa. Toki jos käyttää T60-juoksumatosta löytyviä monipuolisia ohjelmia, ei nopeutta ja kulmaa ole juurikaan tarvetta manuaalisesti säädellä.

Yksi Tunturi T60-juoksumaton suurimmista plussista on, että laitteeseen saa lisävarusteena REHA-kaiteet, joista pystyy pitämään kiinni koko juoksumaton matkalta.  Tämä on tietysti tärkeä seikka kuntoutuskäytössä ja lisää laitteen käyttöturvallisuutta huomattavasti.

Kokonaisuutena Tunturi Performance T60 -juoksumatto on tukeva, tehokas ja laadukas juoksumatto, eli varma valinta aktiiviseen juoksuun, kävelyyn ja kuntoutukseen. T60 sopii myös erinomaisesti kotitalouksiin, joissa useampi henkilö käyttää juoksumattoa. Lue lisää laitteesta täältä ja katso testivideo!

Tunturi T60 juoksumatto lyhyesti

Plussat:
+ Vakaa ja tukeva runko
+ Tehokas moottori
+ Suuri ja jämäkkä juoksualusta
+ Mahdollisuus lisätä REHA-kaiteet kuntoutukseen

Miinukset:
– Nopeuden ja nousukulman pikapainikkeet puuttuvat
– Huoltovoideltava matto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *