Testissä Tunturi Competence T20 -juoksumatto: vakaa ja luotettava

Edullisemman luokan juoksumattoa etsivälle on nyt saatavilla erinomainen vaihtoehto Tunturi Competence T20 -mallista. Tässä mallissa on hyvä jämäkkä runko, joka on todella vakaa juoksemiseen. Katso alta videoesittelymme T20 juoksumatosta.

Runko on tiettävästi peräisin Tunturi GO Run 20- ja 30-sarjan juoksumatoista. Sivuttaisliike on rungon avulla tehokkaasti eliminoitu ja runko itsessään on jo hyväksi todettu GO Run -sarjassa, eli se on varmasti kestävä ja luotettava.

Yleisilmeeltään uusi T20 on tumma ja linjakas, erittäin näyttävä. Näyttöpaneelin designia on viety Tunturilla selvästi modernimpaan suuntaan. Se on yksinkertainen käyttää ja ohjelmia on tullut lisää. Erittäin positiivinen yllätys on nähdä tämän hintaluokan laitteessa myös muutama sykeohjelma.

tunturi-competence-t20-juoksumatto

Näyttöpaneelin yhteydessä on myös tablettiteline, johon voi asettaa tabletin, johon voi asentaa Kinomap-karttaohjelman. T20-mallissa ei tosin ole sisäänrakennettua Bluetooth-yhteyttä, eli juoksumaton ohjelmien ja Kinomap-karttaohjelman toimintaa ei voida tämän takia synkronoida keskenään.

Juoksumaton huippunopeus on 16km/h ja vetomoottorin jatkuvaksi tehoksi on ilmoitettu 1,25hv. Hetkellinen huipputeho on valmistajan mukaan 2,5hv. Vetomoottorien tehot ilmoitetaan hieman eri tavoilla eri valmistajilla ja perehdymmekin jatkossa tarkemmin vetomoottoriin tarkemmin. Vaikuttaa siltä, että vetomoottorin tyyppi on Tunturilla vaihtunut tässä mallissa. Kävelyvauhdissa tulee aina eniten kuormitusta vetomoottorille ja edullisemmalla T20-juoksumatolla on hyvä pitää nousukulmaa suurempana. Tämä auttaa vetomoottoria ja vähentää kuormitusta. Tunturi GO Run 20 -malliin nähden uuden Tunturi Competence T20 -mallin suositushinta on hieman laskenut ja ohjelmistopuolelle on tullut jopa lisää ominaisuuksia.

Näyttöpaneelista ei ole saatavilla pikaohjelmia esimerkiksi 6km/h kävelyyn ja 10km/h juoksuun. Nopeutta ja nousukulmia säädetään käsikahvoista, joka on hyvä ottaa huomioon käytettävyyden kannalta. Pikaohjelmat näyttöpaneelissa olisivat lisänneet laitteen käytön mukavuutta ja turvallisuutta. Tämä kannattaa ottaa huomioon, mikäli haluat automaattiohjelmien tai käsin asetettavien nopeuksien sijaan säätää nopeutta ja nousukulmia käytön aikana. Ulkonäkönsä puolesta käsikahvat ovat samanlaiset kuin GO Run -sarjassa.

Yleisesti ottaen Tunturi Competence T20 -juoksumatolla on erinomaisen jämäkkä ja vakaa tuntuma juosta ja kävellä. Se on varteenotettava valinta kovaa alustaa etsivälle ja esimerkiksi asfalttipohjilla juoksemiseen tottuneelle. “Painavamman potilaan”, joka keskittyy lähinnä kävelyyn, kannattaa valita hieman vahvemmalla vetomoottorilla varustettu juoksumatto pidemmän käyttöiän turvaamiseksi. Plussaa tulee ehdottomasti siis tuntumasta ja muotoilusta. Miinusta tulee nopeuden ja kallistuskulman säädön pikanäppäinten puutteesta, mikä vaikuttaa käyttämisen helppouteen etenkin juostessa ilman ohjelmia ja vaihtelevilla nopeuksilla sekä “maastoilla”. Esiasetettuja tai omia ohjelmia käytettäessä tämä ei tietysti ole ongelma ja parhaiten T20 soveltuukin tietyillä ohjelmilla mieluiten juoksevalle semi-aktiiviselle ja “tavallisen kokoiselle” harrastelijalle.

Tutustu juoksumattoon tarkemmin: Tunturi Competence T20 juoksumatto

Julkaistu kategoriassa Juoksumatot, Kuntolaite-testit, Tunturi juoksumatot avainsanoilla , , kirjoittanut .
Matias Kukkonen

Matias Kukkonen

Matias on Kuntokaupan yksi kolmesta perustajajäsenestä ja nykyisellään luotsaa Kuntokauppaa yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Matiaksen oma urheilutausta pitää sisällään monenlaista harrastelua ja lyhyen jakson kilpaurheilua. Kilpaurheilu alkoi 23 vuotiaana, kun mies löysi tiensä pikajuoksuharjoituksiin syksyllä 2003 ja alitti ensimmäisenä kilpailukautenaan kesällä 2004 maagisen 11 sekunnin rajan ajalla 10,98. Tästä kehitys jatkui SM-tasolla siten, että kesä 2005 toi Kalevan Kisoissa M 100 m välieräpaikan. Kesällä 2006 Kalevan Kisat pidettiin Matiaksen silloisessa kotikaupungissa Jyväskylässä, jossa mies ylsi silloiseen tavoitteeseensa: miesten 100 m finaaliin. Seitsemäs sija Kalevan Kisoissa kolmantena kilpailukautena jäi lopulta viimeiseksi esiintymiseksi SM-kilpailuissa. Kesän 2006 viimeinen kilpailu Lahden Eliittikisoissa toi vielä uuden ennätyksen 10,71 hienoiseen (-0,8) vastatuuleen, mutta seuraavalla harjoituskaudella alkaneet loukkaantumiset päättivät lyhyen pikajuoksu-uran kolmeen kilpailukauteen. Nykyään Matias pitää huolta kunnostaan monenlaisten urheiluharrastusten parissa, jakaa näkemyksiään treenaamisesta ja kehittää Kuntokauppaa auttaakseen sinuakin eteenpäin kohti tavotteitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *