Testissä takavetoinen crosstrainer: Tunturi Performance C50

Kotikäyttöön lyhyttä crosstraineria etsivälle 144 cm pitkä Tunturi Performance C50 on mielenkiintoinen vaihtoehto. Se on huomattavasti lyhyempi kuin moni etuvetoinen crosstrainer, joiden pituus on yleensä 2-metrin molemmalla puolen. On hyvä tietää, että lyhyen kotikäyttöön suunnitellun takavetoisen crossarin hankinta aiheuttaa pieniä kompromisseja käyttöön.

Kotikäyttöisten takavetoisten crossareiden askelluksen pituus on yleensä lyhyt ja pystyyn päin menevä, joka saattaa tuntua kuin polkemiselta, kun taas etuvetoisilla liikerata on hiihtävää. Porrasmaisella liikeradalla on kuitenkin myös hyvät puolet esimerkiksi takareisien ja pakaroiden treenamiseen. Takavetoisilla crossareilla painopiste on laitteen takaosassa, jolloin etupäässä tapahtuva liike aiheuttaa laitteen heilumista, sillä etupäätä ei yleensä saada tarpeeksi tukevaksi.

Tunturi C50:n askellus ei tee tästä olettamasta juurikaan poikkeusta, eli askellus tuntuu hieman pystysuuntaiselta, tätä on mahdollista kuitenkin hieman korjata muuttamalla jalkojen asentoa. Laitteessa jämerä 28 kg painoinen vauhtipyörä, joka antaa hyvän vastuksen jopa hieman aktiivisempaan käyttöön. Painopiste kuitenkin jää myös taakse joka aiheuttaa myös C50-crossarissa etupään heilumista jopa kevyemmällä käyttäjällä.

Tunturin C50-crosstrainer on tukevuudeltaan kuitenkin jo huomattavasti parempi kuin marketeista muutamalla satasella löytyvissä crossareissa, joskin sekin jää tukevuudeltaan etuvetoisten varjoon.

Videoklippi: Etupää huojuu jonkin verran käytössä.

Käsikahvat ovat laitteessa korkeat, jotka vihjaavat, että laite sopisi pitkälle käyttäjälle. Pitkällä käyttäjällä etupäähän kohdistuu suurempi vipuvarsi, joka aiheuttaa hieman enemmän heilumista kuin lyhyemmillä käyttäjillä. Tämän vuoksi pitkille henkilöille suosittelemme mieluummin etuvetoista crossaria esimerkiksi Tunturi C55-crosstraineria (lue testimme tai tutustu tuotteeseen).

Crosstrainerin ominaisuudet

C50 vaatii verkkovirran ja laitteessa on taustavalaistu värinäyttö. Laitteessa 32 vastustasoa riittävät monelle ja vastustasojen säätö toimii servosäädettävän kestomagneetin avulla eli pykälät vaihtuvat pehmeästi. Samoin 20 ohjelmaa tuovat mielenkiintoa harjoitteluun. Laitteessa on lisäksi tablettilaitteelle teline, jolloin treenin aikana voi katsella esimerkiksi elokuvia, tällöin tosin laitteen oma näyttö jää tabletin alle. Tunturin C50-crosstrainerin näytöltä näkee selkeästi ja helppolukuisesti mm. ajan, matkan, sykkeen, kalorikulutuksen ja vauhdin.

Tunturin C50-crosstrainer on hyvä valinta, mikäli sinulla ei ole käytettävissä paljoa tilaa pituussuunnassa tai mikäli pidät hieman pystymmästä askelluksesta.

tunturi-crosstrainer-cardio-170103-c50-9249_orig

Tunturi Performance C50 lyhyesti:

Plussat: Tyylikäs crosstrainer jossa on tarkka vastuksensäätö. Mukana tulevat ohjelmat tuovat vaihtelua harjoitteluun. Laitteen pituus (144 cm) on ehdoton valtti valittaessa laitetta tilaan, joka on pieni. Porrasmaisempi liikerata kuin etuvetoisissa.

Miinukset: Laitteen painopiste takana joka aiheuttaa heilumista käytössä jo kevyilläkin käyttäjillä. Vaatii verkkovirran eli ei vapaasti sijoitettavissa. Porrasmaisempi liikerata, mikäli pidät enemmän tasaisemmasta tuntumasta.

Tutustu Tunturi Performance C50 Crosstraineriin verkkokaupassamme.

Julkaistu kategoriassa Crosstrainerit, Kuntolaite-testit, Tunturi crosstrainerit avainsanoilla , , , kirjoittanut .
Kai Kairavirta

Kai Kairavirta

Kai on istunut Kuntokaupan tiskin takana keväästä 2014 ja antaa asiakkaille monipuolisen ja osaavan opastuksen olipa kyseessä iso yrityssali tai yksittäinen tuote. Tätä nykyä Saksasta käsin operoiva Kai etsii koko ajan asiakkaille sopivia uusia tuotteita ja pyrkii seuraamaan liikunta-alaa monipuolisesti, jotta asiakkaamme voivat varmistua uusien trendien rantautumisesta Suomeen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Monipuoliseen liikuntataustaan kuuluu mm. joukkuelajeja jääkiekosta jalkapalloon sekä yksilöpuolelta kestävyysjuoksu sekä tätä nykyä enemmän kuntosaliharjoittelu. Joukkuelajeissa aina maalivahtina lyhyestä pituudesta huolimatta. "Joukkuelajit on kivoja, kun niitä saa pelata yksin"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *