Testissä suosittu Tunturi Pure Run 2.1 – Luotettava juoksumatto kävelyyn ja juoksuun

Tällä kertaa Kuntoblogissa tutustutaan supersuositun ja perinteikkään Tunturin Pure Run-sarjan edullisemman hintaluokan Pure Run 2.1-juoksumattoon. Kotikuntoilijoiden keskuudessa Pure Run -mallisto on ollut erittäin suosittu, luotettava ja kestävä – Tästä syystä monet haikailevat edelleen Pure-mattojen perään, vaikka Tunturilta on tämän jälkeen tullut myös uusia juoksumattomalleja. Onneksemme olemme saaneet Kuntokaupalle vielä viimeisen erikoiserän kysyttyä Pure Run 2.1-mattoa, johon tutustutaan seuraavaksi lisää.

Pehmeä ja joustava juoksualusta miellyttävä nivelille

Tunturin Pure Run -mallisto on tunnettu erityisesti pehmeästä ja joustavasta, nivelystävällisestä juoksualustasta. Pure Run 2.1-juoksumatolla juokseminen muistuttaakin enemmän lenkkipolulla kuin asfaltilla juoksemista. Kovemmista alustoista pitäville suosittelemme tutustumista Tunturin 2017-malliston mattoihin. FitNordin juoksumatot taas sijoittuvat juoksualustaltaan näiden kahden malliston välimaastoon – FitNordin matoissa alusta on jämäkkä, mutta kuitenkin joustava.

Pehmeä juoksualusta sopii useimmiten hyvin sekä juoksuun että kävelyyn, mutta joskus kaikista nopeimmilla juoksuvauhdeilla alustan pehmeys voi luoda askellukseen pientä epävakautta. Pure Run 2.1:ssä alusta pysyy kuitenkin jopa yllättävän vakaana kovillakin spurteilla, eikä juostessa esiinny pehmeiden alustojen miinuspuolena usein mainittua sivuttaisliikettä. Pure Run 2.1:n alusta on siis pehmeydestä huolimatta hyvin vakaa!

Pure Run 2.1:n jatkuvalta teholtaan 2,5 hevosvoiman moottori sopii hyvin sekä juoksu- että kävelyharjoitteluun. Pehmeän juoksualustan ja tarpeeksi tehokkaan moottorin yhdistelmä sopii erityisen hyvin kävelijöille, jotka usein kokemuksemme perusteella pitävät joustavasta, askelta hyvin vastaanottavasta juoksualustasta.

Pikanäppäimet ja leveä juoksualusta lisäävät turvallisuutta

Miellyttävän juoksutuntuman lisäksi Pure Run 2.1-juoksumatosta löytyy helppokäyttöinen näyttöpaneeli sekä nopeuden ja kulman pikanäppäimet, joita olemmekin jääneet kaipaamaan Tunturin 2017-mallistosta. Pikanäppäimet ovat kätevät ja lisäävät myös turvallisuutta, kun nopeutta ei tarvitse näpytellä kymmenys kerrallaan, vaan voi yhdellä napautuksella tiputtaa nopeuden esim. 6 km tuntivauhtiin.

Juoksumattojen juoksuala kasvaa yleensä hintaluokan mukana, joten Pure Run 2.1:stä löytyvä 51 x 142cm juoksuala on hintaluokkaansa nähden oikein mukavan kokoinen. Sopivan leveä juoksuala lisää niin ikään käyttöturvallisuutta, kun ei tarvitse pelätä, että putoaa matolta kesken treenin.

Tukeva ja helposti kasattava juoksumatto

Hieman yli 100-kiloinen Pure Run 2.1 -juoksumatto on rakenteeltaan erittäin jämäkkä ja tukeva. Myös laitteen kasaaminen käyttövalmiuteen on todella helppoa, eikä vaadi sen kummempaa asennuskokemusta – asennus onnistuu hetkessä myös ensikertalaiselta!

Laite on luonnollisesti muiden kotikäytön mattojen tapaan kokoontaitettava, joten sen säilyttämiseen ei tarvita isoja varastotiloja. Lisäksi lähes kaikista kotikäytön juoksumatoista löytyvät siirtopyörät helpottavat laitteen siirtelyä.

Kurkista, miltä Pure Run 2.1 näyttää testivideolla!

Erityisesti suosittelemme Tunturi Pure Run 2.1 -juoksumattoa pehmeää ja joustavaa juoksualustaa arvostavalle kuntoilijalle. Kokonaisuutena Tunturi Pure Run 2.1 on erinomainen juoksumatto sopivan tehokasta, kohtuuhintaista ja luotettavaa juoksumattoa etsivälle kävelijälle, hölkkääjälle ja juoksijalle. Katso tarkemmat tiedot juoksumatosta täältä! Käy kurkkaamassa myös asiakkaiden arvioita laitteesta arvostelut-välilehdeltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *