Testissä näppärä soutulaite peruskuntoiluun: FitNord Oceans 200

Soutaminen on nyt IN! Yhä useammasta kodista löytyy tämä perinteinen kesäharrastusta jäljittelevä kuntolaite. Soutaminen on tehokasta kuntoilua koko keholle, sillä töihin pääsevät niin jalat, keskivartalo kuin selkä ja kädetkin. Tänään testissä on soutulaite edullisemmasta hintaluokasta: FitNord Oceans 200, tuttavallisemmin “Osku”.

Oceans 200 on siron kokoinen soutulaite kotikäyttöön, jossa on muotoilussa sekä hillityn mustassa värimaailmassa mietitty myös sisustajan näkemyksiä. Harva kuitenkaan haluaa kuntoilulaitteen olevan se olohuoneen pääelementti! Plussaa “Osku” saa myös matalalle sijoitetusta näytöstä, joka ei peitä näkymiä vaikkapa TV:tä katsellessa. Laite on kokonaisuudessaan 178 cm pitkä, ja säilytystä varten istuinosan saa nostettua ylös tilaa viemstä.

Soutulaitteen käyttö on verrattain hiljaista, ja Oceans 200 sopiikin mainiosti myös kerrostaloasujien kuntolaitteeksi. Ainoa ääni soutulaitteista tyypillisesti (lukuunottamatta ilmavastuksellisia laitteita kuten Concept2 ja Oceans 300) kuuluu penkin rullauksesta, mikä Oceans 200:ssa on yllättävän hiljaista. Yli 190 cm pitkille käyttäjille penkin liikerata voi jäädä lyhyeksi, jolloin penkki saattaa kolahtaa takastoppariin. Pitkille käyttäjille parempi vaihtoehto on esimerkiksi FitNord Oceans 300.

Helppokäyttöinen ja monipuolinen

Oceans 200 on erittäin helppokäyttöinen, sillä vastuksen säätö tapahtuu käsin kääntämällä rullasta haluttu vastustaso. Vastusta riittää useimmille käyttäjille aerobiseen harjoitteluun sekä peruskunnon kohottamiseen, mutta oikein kovaa vastusta vaikkapa intervallitreeniin kaipaaville suosittelemme esimerkiksi Tunturi R50 soutulaitetta. Vastuksen tasaisuus yllättää; edullisen hintaluokan soutulaitteissa tämä laite erottuu edukseen erittäin miellyttävällä soututuntumallaan.

Erityismaininnan Oceans 200 saa käytännöllisestä suunnittelusta: soutukapulan ja hihnan ulostuloaukko on muotoiltu niin, että kapulaa voi liikuttaa myös ylöspäin. Tämä mahdollistaa laitteen käyttämisen alataljan tapaan mm. hauiskääntöihin, pään takaa ojentajapunnerruksiin, reverse y-soutuihin ja etukyykkyyn. Taljaharjoitteita tehdessä seistään erillisen jalkatuen päällä, jolloin jalat pitävät laitteen paikoillaan eikä se nouse mukana riuskemmissakaan hauiskäännöissä.

Oceans 200 toimii myös alataljana!

Manuaalisen vastuksen säädön ansiosta laite ei tarvitse verkkovirtaa, eli sijoitusta hankaloittavia virtajohtoja ei pyöri lattioilla. Näytöltä voi seurata matkan etenemistä, vauhtia ja aikaa. Mikäli käytössäsi on 5 kHz sykevyö, näkyy syketiedot myös näytöllä automaattisesti.

Plussat ja miinukset lyhyesti

+ Pienikokoinen, siro ja hillityn siisti muotoilu
+ Ei tarvitse verkkovirtaa
+ Helppo vastuksen säätö
+ Mahdollisuus taljaharjoitteisiin
+ Soututuntuma on oikein miellyttävä
– Yli 190 cm pitkille käyttäjille istuimen liikerata voi jäädä lyhyeksi
– Erityisen kovaan treeniin tai intervalleihin vastus voi olla riittämätön

Tutustu ja lue lisää FitNord Oceans 200 soutulaitteesta täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *