Testissä FitNord Sprint 300: Juoksumatto laatua, tehoa ja tukevuutta arvostavalle kotikuntoilijalle

Tällä kertaa Kuntoblogin suurennuslasin alle pääsee FitNordin juoksumattomalliston huippuunsa hiotun Sprint 500-maton “pikkuveli” FitNord Sprint 300. Sprint 300 on rungoltaan ja ohjelmistoltaan sama juoksumatto kuin “isoveljensä” Sprint 500, mutta kohtuuhintaisesta Sprint 300:sta ei löydy vaihtovirtamoottoria tai kestovahattua mattoa. Sprint 300 onkin loistava valinta, mikäli etsit hyvin jämäkkää ja tehokasta mattoa, mutta käyttömäärät eivät ole niin suuria, että kestävämmälle AC-moottorille tai kestovahatulle matolle olisi huutavaa tarvetta.

Katsotaan heti aluksi, miltä Sprint 300 näyttää Kuntokaupan Matias Kukkosen testissä ja maksiminopeudella 20km/h juostessa!

Tukeva juoksumatto tehokkaalla moottorilla

FitNord Sprint 300:ssa on tehokas moottori, josta löytyy 2,5 hv jatkuvaa ja 4,5 hv hetkellistä tehoa. Juoksumattojen moottoritehoja vertaillessa on hyvä pitää mielessä eri valmistajien toisistaan poikkeavat mittauskäytännöt, joiden vuoksi teholukemat eivät aina ole täysin vertailukelpoisia keskenään (lisätietoa moottoritehoista voit lukea täältä). FitNordin juoksumatoissa teholukemia ei ole pyöristelty ylöspäin, joten 2,5 hevosvoiman moottori on jo todella tehokas ja sopii monenlaiseen käyttöön, niin kävelyyn, hölkkään kuin juoksuunkin.

Sprint 300 on myös erittäin vankkarakenteinen ja tukeva laite, mistä kertoo kotikäytön laitteelle hyvin suuri 150 kg:n painorajoitus. Sprint 300:ssa onkin vastaava puoliammattilaisrunko kuin kevyeen yhteisökäyttöön sopivassa Sprint 500:ssa.

FitNord Sprint 300 -juoksumatto sopii myös kookkaammille kuntoilijoille. Kuvassa tuotepäällikkö Pyry Niskala (191cm/110kg).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaikka juoksumatolle olisi luvattu tietty enimmäiskäyttäjäpaino, on tietenkin selvää, että käyttäjän koko vaikuttaa laitteen vakauteen: kevyen juoksijan alla kevytrakenteisempikin juoksumatto saattaa pysyä vakaana, kun taas kookkaampi juoksija tarvitsee jykevämmän maton. Enimmäiskäyttäjäpaino antaa siis suuntaa siihen, kuinka suuren massan laitteen runko kestää menemättä rikki –  on kuitenkin eri asia kuinka vakaa juoksumatto on esim. yli 100-kiloisen juoksijan käytössä. Sprint 300:n kohdalla voimme kuitenkin todeta, että vakautta ja jämäkkyyttä ei ole turhaan hehkutettu! Kurkkaa videolta, miltä Sprint 300 näyttää erikokoisten juoksijoiden käytössä! Aiheesta lisää myös täällä.

Kuten videoltakin näkee, on Sprint 300 iskunvaimennettu siten, että alusta on sopivan jämäkkä ja sopii erinomaisesti myös kovempiin juoksuvauhteihin. Kyseessä ei ole kuitenkaan kovin mahdollinen alusta, joten vaimennusta ja joustoa riittää myös nivelvaivaisia ajatellen. Iskunvaimennuksesta huolimatta alustan sivuttaisliike on saatu minimiin, minkä vuoksi tuntuma ei muutu huteraksi vauhdikkaammillakaan vedoilla. Myös huippunopeudella uskaltaa siis juosta rennosti, jos vaan kuntoa riittää. 😉 Turvallisuutta ja käyttömukavuutta erityisesti kovilla juoksuvauhdeilla lisää myös suuri juoksuala (52x141cm).

Vaikka kyseessä on suhteellisen suurikokoinen laite, saa juoksumaton taitettua kasaan, jolloin se vie vain vähän tilaa. Myös siirtopyörät aktivoituvat kokoontaitettaessa ja neljän siirtopyörän ansiosta Sprint 300 on jopa useita kevyempiä juoksumattoja helpommin siirrettävissä paikasta toiseen. Useimmiten juoksumatoissa on vain kaksi siirtopyörää, jolloin laitetta täytyy kallistaa siirrettäessä, eikä siirto aina onnistu kovinkaan näppärästi.

FitNord Sprint 300 -juoksumatto kokoontaitettuna.

Selkeä näyttöpaneeli ja pikanäppäimet lisäävät käyttömukavuutta

Kuten muissakin FitNord-matoissa, myös Sprint 300:ssa on suuri ja helppokäyttöinen näyttöpaneeli, mikä lisää käyttömukavuutta ja myös turvallisuutta, kun kaiken näkee selkeästi ja painikkeita ei tarvitse tihrustaa suurennuslasin kanssa.  Sprint 300:sta löytyy myös käyttäjäystävälliset pikanäppäimet juoksunopeudelle sekä kaltevuudelle: pikapainikkeella saat säädettyä vauhdin näppärästi esim. 9, 12 tai 15 km/h, eikä vauhtia tarvitse naputella kymmenys kerrallaan.

Sprint 300:n näyttöpaneelista löytyy kätevät pikanäppäimet nopeuden ja kaltevuuden säätöön.

FitNord Sprint 300 on tehokkaan moottorin, sopivan suuren juoksualan ja tukevan rakenteensa vuoksi loistava valinta laatua arvostavalle juoksijalle tai kävelijälle. Sprint 300 on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ”kompromissi” tasokasta juoksumattoa arvostavalle kuntoilijalle, jolla kuitenkaan käyttömäärät eivät ole niin suuria, että kalliimman hintaluokan hienouksiin  olisi syytä investoida. Erittäin aktiiviseen kotikäyttöön tai kevyeen yhteisökäyttöön suosittelemme kotikäytön ja ammattikäytön välimallia, huoltovapaata Sprint 500-juoksumattoa.

FitNord Sprint 300 -juoksumatto lyhyesti

Plussat:

+ Tehokas moottori kestää aktiivista juoksua ja myös kävelyä
+ Helppokäyttöinen näyttöpaneeli, suuret näppäimet ja pikanäppäimet lisäävät käyttömukavuutta ja turvallisuutta
+ Erittäin jämäkkä ja tukevarakenteinen laite
+ Kokoontaitettava ja helposti siirreltävä juoksumatto
+ Kahden vuoden takuu
+ Laadukas matto kohtuullisella hinnalla

Miinukset:

– Mattoa on huoltovoideltava säännöllisesti
– Viihdepuoleen, värinäyttöön tai muuhun hifistelyyn ei ole erityisesti panostettu

Lisätietoa FitNord Sprint 300 -juoksumatosta löydät täältä! Jos heräsi kysymyksiä tai painiskelet eri juoksumattovaihtoehtojen välillä, tuoteasiantuntijamme auttavat mielellään. Ota yhteyttä sähköpostilla asiakaspalvelu@kuntokauppa.fi, puhelimitse 045 2780 820 tai chatissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *