Tammikuun sählytreenit ja erityisryhmien sählyturnaus Tampereella!

Tammikuussa treenit alkoivat 11. päivä joulutauon jälkeen. Aloitimme alkulämmittelyllä eli pallon kanssa juoksimme kevyesti kentän ympäri muutaman kerran, jonka jälkeen aloimme harjoitella tekniikoita. Kulmasta spurtti keskelle, johon tulee syöttö ja siitä veto maaliin tai ainakin yritys tehdä maalia. Tämä harjoitus toistettiin muutaman kerran. Sitten menimme maalin eteen riviin ja siitä harjoittelimme maalintekolaukauksia. Olen näissä vähän kehittynyt, mutta kehitettävää vielä on.  Tämän jälkeen oli juomatauko ja sitten harjoiteltiin 2 vs 1 ja 3 vs 1 tekniikoita, eli maalilta maalille syöttelyä ja puolustajan väistäminen ja veto maaliin. 3 vs 1 tekniikassa reunimmainen menee kohti kulmaa ja koittaa syöttää joko keskelle tai toiseen reunaan puolustajaa väistäen ja veto maaliin. Tämän jälkeen aloimme pelata niin, että meidät jaettiin kolmeen joukkueeseen.

Tammikuun 18. päivä olisi ollut myös säbätreenit, mutta saimme Vilin kanssa molemmat flunssataudin, emmekä menneet treeneihin sen takia, että olisimme sitten paremmassa kunnossa 27.1. pidettävässä sählyturnauksessa. Meillä oli sählyturnauksessa tiedossa ainakin 2 peliä ja sitten välisarjaottelut ja mahdollisuus pronssipeliin tai jopa finaalipeliin.

Tammikuun 25. päivän treeneissä kävimme läpi samoja tekniikoita, mutta aloitimme alkulämmittelyllä juosten kevyesti muutaman kerran kentän ympäri pallon kanssa kikkaillen, niin että sählypallo pysyi mukana vauhdissa. Sitten harjoittelimme vetoja. Uutena harjoituksena lähdimme keskeltä syötteleen ja tehtiin maalia syötön jälkeen. Tämän treenin jälkeen otettiin vielä 2 vs 1 tekniikkaharjoitus. Pelattiin loppuaika taas kolmessa eri joukkueessa ja minä olin vihreässä joukkueessa.

Sählyturnaus Linnainmaan AutoCenter Areenalla 27.1.

Kuvassa minä, eli Maarit ja Oilersin kulmaveto, hyökkääjienkin piti tulla alas puolustamaan.

Kuvassa minä, eli Maarit ja Espoon Oilersin kulmaveto, hyökkääjienkin piti tulla alas puolustamaan.

Meidän sählyturnaus starttasi klo 8 Welhot Kolmosia vastaan ja voitimme heidät 2-0. Pelasin hyökkäyksessä tässä pelissä ja sainkin melkein tehtyä yhden maalin, mutta maalivahti ehti torjua sen. Muuten olin syöttäjänä ainakin ekassa maalinteossa.

Kello 10 alkoi meidän toinen pelimme Espoon Oilersia vastaan, olin tässäkin pelissä hyökkäyksessä ja  Vili oli maalissa (kuten artikkelin pääkuvassa näkyy). Espoon Oilers olikin haastavampi joukkue ja he voittivat meidät luvuin 5-2. He tuntuivat tulevan päälle reilusti, mutta tässäkin pelissä sain kuitenkin syöttöpisteen. Tämän jälkeen menimme ruokatauolle.

Kuvassa Maariit (selin) valmiudessa ottamaan pallon vastustajilta.

Kuvassa Maariit pelinumerolla 87 (selin) valmiudessa ottamaan pallon vastustajilta.

Kello 12.35 meillä pelit jatkui välieräottelun merkeissä Turun Vaappuankkoja vastaan. Peli alkoi hyvin, kun saimme tehtyä ekan maalin, mutta sitten Vaappuankat iski ja pelitilanne olikin jossain kohtaan 5-1. Saimme kumpikin joukkue vielä tehtyä maaleja, mutta peli päättyi kuitenkin muistaakseni 8-2 tilanteeseen heidän voitoksi. Nämä Turunkin kaverit olivat kovia pelaamaan ja tulivat päälle armotta. Itse olin taas pelissä hyökkäysketjussa.

Kello 13.15 alkoi sitten meidän Pronssiottelu Porin Tigersia vastaan. Alku meni hyvin, mutta Tigersit tuntui olevan porukan kaikkein kovimpia pelaajia ja he tekivät maaleja tyyliin puolesta kentästä. Lisäksi meillä puolustus vähän petti kokonaisuudessaan. Minut siirrettiin tässä pelissä puolustukseen, koska yhdelle pelaajalle tuli sairaskohtaus, eli tuli miehistöön vajautta. Hävisimme pronssiottelun 13-2, mutta saatiin sentäs kaksi maalia tehtyä. Porin porukka pelasi tosi kovaa ja pelin tohinassa minulle tuli pieni tärähdys niskaan ja nilkka melkein vääntyi, mutta ei mitään vakavaa.

Turnauksen fiiliksiä: eka peli oli helpoin ja tuuletettiin. Tokan pelin jälkeen fiilikset oli vähän laimeat, käytiin tilanteet läpi ja lähettiin syömään ja ruokailun jälkeen keskityttiin seuraavaan peliin. Ihan lopuksi ja kesken pronssipelin meillä oli osalla jo vähän luovutusmeininkiä, kun pelitilanne oli jo 8-1 heidän edukseen, mutta koitettiin kuitenkin parhaamme tehdä loppuun asti.

Tällä kertaa siis pronssi meni Porin Tigersille, hopea Espoon Oilersille ja kulta Turun vaappuankoille. Kilpasarjan kultamitalin vei Tampereen oma Koovee AllBlacks! Sellainen aktiivipäivä, mutta tästä jatketaan harjoituksia. Seuraavat harjoitukset onkin normaalisti torstaina 1.2. Mukavaa alkavaa helmikuuta jokaiselle lukijalle! 🙂

Julkaistu kategoriassa Special Olympics, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .
Maarit Petälä

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *