Syyskuun treenit ja ensimmäinen turnaus!

Torstaina 14.9.2017 aloitimme treenit lyhyellä alkulämmittelyllä, eli juoksimme kenttää pari kertaa ympäri. Tämän jälkeen harjoittelimme muutaman kerran taas vetoja niin, että juoksimme ensin pienen spurtin tötsälle ja siitä vedimme maaliin suoraan syötöstä ja sitten vaihdoimme maalin toiselle puolelle ja teimme saman harjoituksen. Seuraavaksi menimme riviin ja harjoittelimme vetolaukauksia jokainen omalta paikaltaan niin, että veto lähtee takaa ja itse pysyy paikoillaan, tämän teimme myös muutaman kerran. Viimeisenä harjoituksena ennen peliä harjoittelimme vielä syöttelyä maalien toiselta puolelta niin, että pysyttiin kahden viivan ja tötsien sisäpuolella ja sieltä veto maaliin. Lopuksi pelasimme tiukan matsin, minä olin ensin Vilin puolella ja jossain kohtaa vaihdoimme puolia. Minäkin sain tehtyä pari maalia, mutta harmiksi samalla venäytin myös takareisilihakseni.

Kahdet seuraavat treenit menivät aika samalla kaavalla kuin edelliset. Harjoittelimme mm. laukauksia, syöttelyitä, rangaistuslaukauksia ja suoraan syötöstä laukauksia. Harjoitusten tunnelmat ovat olleet mukavia, treenit eivät ole tuntuneet liian löysiltä, aina on saanut kovan hien päälle. Viime elokuussa, kun aloitimme pelaamisen, treenit tuntuivat silloin paljon kovemmilta kuin miltä ne nyt tuntuvat. Siihen vaikutti varmaankin taukoni treenaamisessa.

Turnaus 30.9. Jyväskylässä Vaajakosken liikuntahallissa

Maaritin ja Vilin ensimmäinen sählyturnaus Jyväskyssä 30.9.

Minun ja Vilin ensimmäinen sählyturnaus Jyväskylässä 30.9.2017

Turnausaamuna herätys oli minulla ja Vilillä klo 5.15. Menimme ensin TKL:n bussilla Hakametsän jäähallille päin, josta Kooveen bussi lähti kohti Jyväskylää 7.42. Matkustimme yhdessä toisen Kooveen joukkueen All Blacksin kanssa, he olivat jakaneet porukkansa kahteen eri joukkueeseen: All Blacks punaiset ja mustat. Perillä Jyväskylän Vaajakoskella olimme noin puoli kymmenen aikoihin, josta purkauduimme ulos bussista ja menimme vaihtamaan pelivaatteita. All Blacksilla oli pelit ennen meitä, meidän eka peli oli vasta klo 11.00 Jyväskylän Älämölöjä vastaan, joten kerkesimme hyvin lämmitellä ja venytellä ennen ensimmäistä peliä.

Ensimmäinen peli Älämölöjä vastaan meni tosi hyvin, olin puolustamassa ja puolustustilanteet menivätkin ihan hyvin ja pelimme muutenkin päättyi 2-0 meidän voittoon, se oli Vilille eka nollapeli näin turnauksessa.

Toinen peli meillä oli klo 12.20 Kuopion Welhot 2:sta vastaan. Peli alkoi hyvin meidän maalilla, mutta sitten Welhot kavensi ottelua 1-1 ja sitten vielä 2-1. Pelin loppupuolella me saatiin onneksi vielä tasoitettua ja näin se päättyikin tasapeliin 2-2.

Pronssille tässä meidän sarjassamme päätyi Jyväskylän Älämölöt, kun he hävisivät molemmat pelinsä. He saivat pronssimitalinsa ennen meidän finaalipelimme alkua. Nämä alkusarjan pelit kestivät 15 minuuttia ja meitä oli vain kolme joukkuetta meidän haastajat sarjassamme, joten siksi meillä ei ollut pronssiottelua, vaan pronssimitalit jaettiin suoraan kahden pelin jälkeen Älämölöille.

Finaalipelimme Kuopion Welhoja vastaan alkoi 13.45 ja pelin alku alkoikin lupaavasti, oli hyviä hyökkäyksiä heidän päähän, mutta pallo ei uponnut maaliin. Sitten Welhot 2 pääsivät tekemään maalin, kun meillä puolustus petti minun mentyä vaihtoon. Puolivälissä peliä he tekivät toisen maalin ja tässä vaiheessa meidän joukkue otti aikalisän. Suunnitelmamme oli, että Vili olisi alkuun maalissa ja sitten vaihtaisimme Vilin pois maalista ja laittaisimme kuudennen pelaajan kentälle. Welhot yrittivät tulla tekemään kaksi kertaa maalia, mutta saimme estettyä heidän aikeet ja onnistuimme tekemään jopa itse yhden maalin. Sitten otimme Vilin pois meidän maalilta ja yritimme lähteä vielä tasoittamaan peliä, mutta meidän laukaisuyritys ei onnistunut ja peli päättyi.

Maarit ja Vili Petälä onnellisena ensimmäisestä hopeamitalista!

Minä ja Vili onnellisena ensimmäisestä hopeamitalista.

Kuopion Welhot 2 voitti kultaa haastajat sarjassa ja Koovee Akatemia eli me saimme hopeaa!
Meidän kilpasarjamme Koovee All Blacks punainen joukkue voitti kultaa ja All Blacks musta tuli kilpasarjan neljänneksi. Kolmannen sijan kilpasarjassa vei Jyväskylän Elämöitsijät!
Fiilikset turnauksesta oli mahtavat, alkuun toki jännitti, mutta iloisin mielin tulimme kotiin!

Julkaistu kategoriassa Special Olympics, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .
Maarit Petälä

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *