Puolapuut ja voimistelurenkaat pitävät toimistotyöntekijät vireessä

Vähän tilaa vievä ja tyyliin sopiva ratkaisu. Henkilöstöpalvelu Arja Raukola Oy:n toimisto sai uuden pirteän ilmeen, kun sinne asennettiin FitWood Trollstigen -puolapuut.

Työn luonne ja sen aiheuttamien tarpeiden tiedostaminen

Arja Raukola Oy on henkilöstöpalvelualan yritys, joka rekrytoi ja vuokraa toimihenkilöitä Pirkanmaalla sekä pääkaupunkiseudulla. Lisäksi Raukola toimittaa psykologin henkilöarvioita henkilövalintojen tueksi. Yritys on erikoistunut auttamaan asiakkaitaan erityisesti taloushallinnon, myynnin ja markkinoinnin, suunnittelu- ja insinööritöiden sekä muiden ”siistien sisätöiden” osaajien löytämisessä.

Työn luonteeseen kuuluu jonkin verran matkustamista ja asiakaskäyntejä, mutta pääasiassa työ painottuu toimistolle ja näyttöpäätetyöhön. Työhyvinvointiin panostaminen on aikaisemmin ollut satunnaisempaa ja perustunut mielikuvitukseen, mutta varsinaisia kunnollisia välineitä ei ole ollut. Työn ergonomiaa on edistänyt viime aikoina hankitut sähköpöydät. Tarve myös oman kehon huoltoon ja taukoliikuntaan on tiedostettu, sillä ajoittain selän ja niska-hartiaseudun jumit sekä alhainen vireystaso laskevat työn tehoa ja saattavat häiritä myös vapaa-ajalla. Työporukan jäsenet ovat aktiivisesti liikkuvia ihmisiä, joten työpaikalle sopivan taukoliikuntapaikan suunnittelu on ollut pidempään agendalla.

Mitä ei haluttu?

Naisvaltainen tiimi oli asiaa pohtiessaan tullut siihen tulokseen, että työpaikalle ei haluttu punttisalin näköistä jumppapistettä. Olivathan tilat rajalliset, joten hankittavan välineistön tulisi sopia hyvin toimiston sisustukseen ja olla siten myös heti saatavilla pientä jumppatuokiota varten. Koko homman pointti menisi pieleen, jos välineitä tarvitsisi lähteä hakemaan tai lyhyttä taukojumppaa suorittamaan jonnekin kauas oman työpisteen ääreltä.

Jumppapiste sijaitsee henkilöstönvuokraukseen ja rekrytointiin keskittyneen Arja Raukola Oy:n toimiston keskipisteessä kaikkien työntekijöiden ulottuvilla.

Miksi FitWood oli luontevin ratkaisu?

Raukolan tiimi ehti pohtia asiaa noin vuoden verran ennen varsinaisten hankintojen tekemistä. Kokonaisuuteen päätyi lopulta puolapuut, niihin liitettävä voimakuminauha ja voimistelurenkaat sekä hierontarulla ja muutama venyttelykeppi. Tällä kokonaisuudella on mahdollista tehdä hyvin kattavasti sekä venyttelyä että lihaskuntoa — henkilön liikunnallisesta tasosta riippumatta. Puolapuihin liitettynä nimenomaan voimakuminauha sekä voimistelurenkaat antavat lähes rajattoman kirjon kohottaa liikkuvuutta sekä lihaskuntoa monipuolisilla vastustasoilla. FitWoodin valikoimasta löytyi tyylikkäni muotoilu sekä moinpuolisin kokonaisuus.

Aktiivinurkkaus pääsikin hyvin nopeasti hyötykäyttöön. “Toimitus sujui meille niin nopeasti ja kätevästi, että vaivaa ei todellakaan paljoa ollut. Siitä lähtien välineet ovatkin olleet päivittäin käytössä lähes jokaisen tiimiläisemme toimesta.” Aluepäällikkö Eeva-Maija Hiekkataipale kertoo.

Kuinka vireystilasta on huolehdittu työpäivän aikana?

Käytännössä suosikiksi ovat muotoutuneet FitWood Trollstigen -puolapuut. ”Itseäni miellyttää erityisesti puolapuiden tyylikäs ja kivannäköinen ulkoasu, joka ei missään nimessä pomppaa silmiin väärällä tavalla, vaan ennemmin säväyttää kivasti. Jos tämmöiseen työpaikkaan miettii jotain sellaista monipuolista systeemiä, jolla pystyy vireystilaa parantamaan, niin mielestäni nämä puolapuut ovat siihen aika ehdoton. Olemme paljon tehneet niillä venytyksiä, rengassoutuja, yläselän avauksia, vatsalihaksia, roikkuneet ja jopa leukojakin vedelleet kuminauhan avustuksella ja ilman. Jossain vaiheessa mietimme mahtaako kiinnitys kevyeen väliseinään kestää, mutta mitään moitteen sijaa ei ammattimiehen kiinnityksessä sekä tuotteessa ole ollut. Kaikkia välineitä ollaan käytetty, mutta kaikkea mahdollista ei olla varmasti ehditty edes kokeilemaan!” Eeva-Maija naureskelee.

Puolapuiden lisäksi hierontarullaa ja venyttelykeppejä käytetään säännöllisesti lähinnä selän ja hartioiden jumien rentouttamiseen. ”Mielestäni valitsimme juuri oikean välineistön, koska ei täällä pidempikestoista hikitreeniä ehtisi tekemään kuitenkaan työpäivän lomassa. Näillä saa hyvin parannettua vireystilaa ja aukaistua jumeja työpäivän aikana. Itselläni muun muassa selän fasettilukot vaativat säännöllistä huoltamista.” Eeva-Maija jatkaa.

Aluepäällikkö Eeva-Maija Hiekkataipale näyttää, kuinka hänellä on tapana avata yläselän ja lavan seudun jumeja puolapuiden ja voimakuminauhan avulla venyttäen (vas.). Rekrytointikonsultti Ulla Kauppi tykkää haastaa itseään kehonpainosouduilla (oik.). Kuten keskimmäisestä kuvasta näkyy, Eeva-Maijan jalat ovat olleet tukevasti ilmassa sen jälkeen, kun puolapuut saapuivat toimistolle…

Johtaja näyttää työyhteisölleen esimerkkiä — halusi tai ei

”Harrastan itse kuntosalia, pyöräilyä ja hiihtoa. Olen toimistolla ollessa alkanut nyt päivittäin venyttelemään puolapuilla ja tekemään vatsalihaksia nostamalla jalkoja. Ihan selkeä vaikutus tällä on ollut vireystilaan. Siksi olenkin nyt niin innostunut — tää on tosi hyvä juttu!” yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Arja Raukola hehkuttaa. ”Mitä enemmän vuosirenkaita tulee, sitä tajuaa että rapistuu niin mentaalisesti kuin ruumiillisesti, jos ei pidä itsestään huolta.”

Arja on myös vahvasti sitä mieltä, että yrityksen johto näyttää teoillaan esimerkkiä todellisista arvoistaan koko henkilökunnalle. Hän on aina halunnut pitää henkilöstöstään hyvää huolta ja panostaa heidän hyvinvointiinsa sekä viihtyvyyteensä. Vieressä seisovat Eeva-Maija Hiekkataipale ja Ulla Kauppi säteilevätkin intoa yrityksensä puolesta ja huokuvat hyvää työilmapiiriä. Myös liikunnallisesti Arja haluaa olla hyvänä esimerkkinä — tuohan se positiivista energiaa koko työyhteisöön. ”Liekö sattumaa, että myös taloudelliset tunnuslukumme ovat selkeästi alan keskiarvojen yläpuolella.” Arja napauttaa.

Arja Raukola ja Matias Kukkonen (tj. / FitWood Oy) ovat mielissään hyvästä yhteistyöstä ja kättelevät sen merkiksi hymyssä suin.

Ensi vuoden puolella Raukolan väki asettaa mahdollisesti tiimin kesken leuanvetohaastetta, jossa pyritään tsemppaamaan jokaista parantamaan omaa tasoaan pienten palkintojen kera. Leuanvetohaasteet ovat jo aiemminkin todettu hyviksi tavoiksi piristää työpäiviä – lue lisää leuanvetohaasteista!

Ota Raukolan tiimistä mallia ja tilaa Kuntokaupasta toimistoon tai kotiin tyylikkäät ja monikäyttöiset välineet taukojumppailuun ja aktiivinurkkaukseen! Tyylikkäät FitWoodin treenivälineet ja muut taukojumppatarvikkeet löydät TOIMISTON TYÖHYVINVOINTI-kategoriastamme. Oletko etsimässä yritykselle välineitä ja haluat tilata laskutuksella? Ota yhteyttä ja tee tilaus täältä.

Julkaistu kategoriassa Asiakaskertomukset / referenssit, Design-kuntoiluvälineet, FitWood, kirjoittanut .
Matias Kukkonen

Matias Kukkonen

Matias on Kuntokaupan yksi kolmesta perustajajäsenestä ja nykyisellään luotsaa Kuntokauppaa yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Matiaksen oma urheilutausta pitää sisällään monenlaista harrastelua ja lyhyen jakson kilpaurheilua. Kilpaurheilu alkoi 23 vuotiaana, kun mies löysi tiensä pikajuoksuharjoituksiin syksyllä 2003 ja alitti ensimmäisenä kilpailukautenaan kesällä 2004 maagisen 11 sekunnin rajan ajalla 10,98. Tästä kehitys jatkui SM-tasolla siten, että kesä 2005 toi Kalevan Kisoissa M 100 m välieräpaikan. Kesällä 2006 Kalevan Kisat pidettiin Matiaksen silloisessa kotikaupungissa Jyväskylässä, jossa mies ylsi silloiseen tavoitteeseensa: miesten 100 m finaaliin. Seitsemäs sija Kalevan Kisoissa kolmantena kilpailukautena jäi lopulta viimeiseksi esiintymiseksi SM-kilpailuissa. Kesän 2006 viimeinen kilpailu Lahden Eliittikisoissa toi vielä uuden ennätyksen 10,71 hienoiseen (-0,8) vastatuuleen, mutta seuraavalla harjoituskaudella alkaneet loukkaantumiset päättivät lyhyen pikajuoksu-uran kolmeen kilpailukauteen. Nykyään Matias pitää huolta kunnostaan monenlaisten urheiluharrastusten parissa, jakaa näkemyksiään treenaamisesta ja kehittää Kuntokauppaa auttaakseen sinuakin eteenpäin kohti tavotteitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *