Pieneen tilaan mahtuva takavetoinen Tunturi Competence C20 Crosstrainer testissä

Pääsimme testaamaan Tunturin takavetoista C20 -crosstraineria, joka on kotikäyttöön mielenkiintoinen vaihtoehto, mikäli crossarin on mahduttava pieneen tilaan. Takavetoisissa crossareissa myös hinta on usein edullisempi kuin vastaavissa etuvetoisissa, joka saattaa vaikuttaa ostopäätökseen. Näin myös C20-crossarissa, jossa hinta on todella edullinen.

Tunturi C20 -crossarissa askelpituus on lyhyt, jolloin liikerata on pystyyn päin menevämpi kuin etuvetoisissa crossareissa. Pystyyn päin suuntautuva liikerata antaa hyvää treeniä pakaroille ja reisien takaosille, joskin se on myös hieman ”pomppivampaa” kuin etuvetoisella crossarilla harjoittelu. Takavetoista C20 crosstraineria vaivaa hieman etupään huojuminen käytössä, sillä suurin osa laitteen painosta on takana, kun taas liike tapahtuu laitteen edessä. Tämän vuoksi laite ei tunnu yhtä tukevalta kuin sen etuvetoinen sisarmalli Tunturi C25 (lue testimme tai tutustu tuotteeseen).

Tämän hintaluokan takavetoisista crosstrainereista Tunturi C20 saa kokonaisuudessaan kuitenkin kiitettävän arvosanan ja se on hyvä valinta esimerkiksi hieman kevyemmälle henkilölle joka arvostaa pieneen tilaan menevää laitetta.

Tunturi Competence C20 crosstrainerin vastustasot

Kuva: Laitteen 8 vastustasoa eivät välttämättä riitä aktiivikäyttäjälle.

Tunturi Competence C20:n kahdeksan manuaalisesti säädettävää vastustasoa riittävät hyvin lämmittelyyn ja kevyeen treeniin tai esimerkiksi heikentyneen lihaskunnon takia mm. iäkkäämmälle ihmiselle, jolle laite on riittävä ylläpitävään kotikuntoiluun. Aktiivikäyttäjä tai kovakuntoinen käyttäjä saattaa kuitenkin kaivata laitteelta hieman enemmän vastusta. Vastustasojen väliset erot tuntuvat selkeästi vastustasoa vaihdettaessa, joten treenin aikana vastustasojen säätö voi tuntua ikävältä hypähdykseltä.

Suurempaa ja tarkempaa vastusta kaipaavan kannattaa tutustua Tunturin C50-malliin, joka on monelta osin identtinen, tarjoten kuitenkin 32 vastustasoa ja yhteensä 20 erilaista ohjelmaa.

Kuva: C20:n näytöltä nähdään selkeästi ajan, matkan ja kalorien mittaus.

Kuva: C20:n näytöltä nähdään selkeästi ajan, matkan ja kalorien mittaus.

C20:ssa mukana on sykekahvat ja laitteen avulla on mahdollisuus mitata rasvaprosentti. Laite on paristokäyttöinen eikä vaadi verkkovirtaa, joten sen pystyy sijoittamaan vapaasti huoneympäristöön. Käsikahvat ovat korkeat ja sen ansiosta se sopii myös pitkälle ihmiselle, tosin pitkällä ja tukevalla ihmisellä laitteen vakaus on hieman heikkoa.

Tunturi Competence C20 lyhyesti:

Plussat: Tunturi C20 on edullinen crossari, joka on konstailematon ja helppo käyttää. Sen voi sijoittaa vapaasti, sillä se ei vaadi toimiakseen verkkovirtaa. Fyysinen koko mahdollistaa sijoittamisen pieneen tilaan. Porrasmaisempi liikerata kuin etuvetoisissa.

Miinus: Tunturi C20 -crossarin etupää heiluu käytössä enemmän kuin esimerkiksi vastaavat etuvetoiset. C20 -crossari ei tarjoa suuria vastuksia aktiivikäyttäjälle. Porrasmaisempi liikerata, mikäli pidät enemmän tasaisemmasta tuntumasta.

Tutustu Tunturi Competence C20 Crosstraineriin verkkokaupassamme.

Julkaistu kategoriassa Crosstrainerit, Kuntolaite-testit, Tunturi crosstrainerit avainsanoilla , , kirjoittanut .
Kai Kairavirta

Kai Kairavirta

Kai on istunut Kuntokaupan tiskin takana keväästä 2014 ja antaa asiakkaille monipuolisen ja osaavan opastuksen olipa kyseessä iso yrityssali tai yksittäinen tuote. Tätä nykyä Saksasta käsin operoiva Kai etsii koko ajan asiakkaille sopivia uusia tuotteita ja pyrkii seuraamaan liikunta-alaa monipuolisesti, jotta asiakkaamme voivat varmistua uusien trendien rantautumisesta Suomeen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Monipuoliseen liikuntataustaan kuuluu mm. joukkuelajeja jääkiekosta jalkapalloon sekä yksilöpuolelta kestävyysjuoksu sekä tätä nykyä enemmän kuntosaliharjoittelu. Joukkuelajeissa aina maalivahtina lyhyestä pituudesta huolimatta. "Joukkuelajit on kivoja, kun niitä saa pelata yksin"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *