Pekka Saravon vinkit: kuinka treenaan kotona?

Kulttimaineeseen noussut jääkiekkoilija, Tapparan puolustaja Pekka Saravo on mies, jonka kasvot ovat päätyneet tatuoiduksi kannattajan käsivarteen ja kenen nimi sointuu hyvin myös hittibiisiksi. Paitsi että Saravo on edustanut Suomea Leijonien riveissä, hän on lisäksi hallitseva Suomen Mestari. Hän on elävä legenda ja inspiraation lähde meille kaikille, joka todistaa kuinka kovalla työllä saavutetaan tuloksia.

Ilman monipuolisia välineitä ei kovissa porukoissa pärjää. Saravo poikkesi lokakuussa Kuntokaupalla hakemassa lisää rautaa kotisalilleen ja antoi samalla muutaman vinkin kotitreenaajille. ”Kotitreenaamisen ansiosta on mahdollista sovittaa paremmin työ ja arki yhteen, erityisesti kun on lapsia kuvioissa ja halutaan säännöllinen treenaus pitää kuvioissa”, Saravo kertoo.

kuntokauppa_pekka-saravo_saravon-pekka_nojaa_voimahakkiin

Saravon Pekka Kuntokaupalla nojailemassa voimaräkkiin.

Kotona treenaaminen säästää aikaa

Pekan kotisalille päätyi hiljattain Fitnordin Power Rack voimahäkki, minkä hän päätyi hankkimaan Kuntokaupalta. Kirvesrintojen pakki yhdisteleekin tehokkaasti aerobista harjoittelua kuntosaliharjoittelun kanssa ja mainitsee, että kotisaliharjoittelun ansiosta säästetään erityisesti aikaa.

”Kotitreenaamisen ansiosta säästän aikaa noin tunnin päivässä, kun kamoja ei erikseen tarvitse pakata ja purkaa jatkuvasti kodin ja salin välillä liikkuessa. Näin perheelliselle miehelle tästä on merkittävää hyötyä, kun lapsille ei tarvitse katsoa hoitopaikkaa treenaamisen takia.”

”Voimahäkin kanssa saan tehokkaasti tehtyä harjoitukset. Sillä onnistuvat liikkeet kuten leukojen vetäminen, tangosta roikkuminen, sekä renkaat joilla voi punnertaa. Tangolla lisäksi onnistuvat kyykyt”, Pekka kertoo.

img_1562_pekkasaravoKuva: Pekan kyytiin tällä kertaa lähti voimahäkkiin lisäosana saatava vinopenkki. Lisäosia pääsee kätevästi testaamaan Kuntokaupan myymälässä. Vinopenkkiä esittelee Kuntokauppias Matias Kukkonen (oik.)

Kuntoharjoittelun lisäksi Pekan löytää monesti lisäksi lenkkipolulta. Hänen mukaan jokainen treeniohjelma on yksilöllinen, eli on löydettävä jokaiselle sopiva rytmitys kuntoon. Ilman treenausta ei tosin montaa päivää voi olla, etteivät ammattiurheilijan paikat mene jumiin, Saravo virnuilee.

Sopii Suomen mestarin koko perheelle

Voimahäkki ei suinkaan ole pelkästään kiekkolegendalle varattu laite. Kotona kuulemma laitetta hyödyntävät Pekan lisäksi vaimo. Lapsillekin siitä saa mukavaa kiipeilyleikkiä ja puuhaa – valvotusti tietenkin. ”Vaimokaan ei tarvitse enää kuntosalikorttia tämän ansiosta”, Saravo kehuu.

Mitä mieltä Saravon Pekka on Kuntokaupasta? Katso videolta, mitä kiekkoikoni tuumailee:

Pekankin suosimia Kuntokaupan levypainoja pääset tutkimaan tästä linkistä.

Julkaistu kategoriassa Asiakaskertomukset / referenssit, FitNord, Henkilökuva, Kuntoiluvälineet, Yleinen, kirjoittanut .
Matias Kukkonen

Matias Kukkonen

Matias on Kuntokaupan yksi kolmesta perustajajäsenestä ja nykyisellään luotsaa Kuntokauppaa yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Matiaksen oma urheilutausta pitää sisällään monenlaista harrastelua ja lyhyen jakson kilpaurheilua. Kilpaurheilu alkoi 23 vuotiaana, kun mies löysi tiensä pikajuoksuharjoituksiin syksyllä 2003 ja alitti ensimmäisenä kilpailukautenaan kesällä 2004 maagisen 11 sekunnin rajan ajalla 10,98. Tästä kehitys jatkui SM-tasolla siten, että kesä 2005 toi Kalevan Kisoissa M 100 m välieräpaikan. Kesällä 2006 Kalevan Kisat pidettiin Matiaksen silloisessa kotikaupungissa Jyväskylässä, jossa mies ylsi silloiseen tavoitteeseensa: miesten 100 m finaaliin. Seitsemäs sija Kalevan Kisoissa kolmantena kilpailukautena jäi lopulta viimeiseksi esiintymiseksi SM-kilpailuissa. Kesän 2006 viimeinen kilpailu Lahden Eliittikisoissa toi vielä uuden ennätyksen 10,71 hienoiseen (-0,8) vastatuuleen, mutta seuraavalla harjoituskaudella alkaneet loukkaantumiset päättivät lyhyen pikajuoksu-uran kolmeen kilpailukauteen. Nykyään Matias pitää huolta kunnostaan monenlaisten urheiluharrastusten parissa, jakaa näkemyksiään treenaamisesta ja kehittää Kuntokauppaa auttaakseen sinuakin eteenpäin kohti tavotteitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *