Panostatko leuanvetoon ja kodin viihtyisyyteen? Tarkastelussa FitWood Trollveggen -leuanvetotanko

FitWood of Scandinavia on uusi vientiin suuntautuva suomalainen kuntoiluvälinevalmistaja. FitWood valmistaa tuotteensa Suomessa pääasiassa suomalaisista materiaaleista, joista pohjoismainen puu on keskeisessä osassa. Mallisto on pohjoismaisen luonnon ja skandinaavisen designin inspiroima. Ekologisuuden, kestävän kehityksen ja erinomaisen käytettävyyden lisäksi yrityksen ydinteemoihin kuuluu sopivuus kodin sisustukseen: FitWood-kuntoiluvälineitä ei tarvitse piilottaa käytön jälkeen.

FitWood Trollveggen -leuanvetotanko tarjoaa hieman uudenlaisen ratkaisun ei-pysyvää-kiinnitystä vaativien leuanvetotankojen valikoimaan. Sen sijaan, että valitsisit kuntoiluvälineesi pelkästään halvimman hinnan perusteella, on nyt saatavilla tämä laite, joka on ulkoasultaan huomattavasti tyylikkäämpi ja näköhermoja puhuttelevampi. Ulkoasun lisäksi puun tuoksu antaa lisäilmettä tuotteelle ja puu ja teräs antavat materiaaleina erinomaisen otetuntuman.

fitwood_trollveggen_leuanvetotanko

Trollveggen -leuanvetotankoa on saatavilla eri kolmen eri sävyisenä. Luonnollinen puuväri sopii lämpimään sisustukseen, kuultovaalea malli sopii valoisaan ja vaaleiden sävyjen värittämään kotiin. Lisäksi valittavissa on vielä astetta vaaleampi pintakäsittely puuosille.

Suomalaisesta koivuvanerista ja rosteriteräksestä valmistettu Trollveggen -leuanvetotanko toimii samaan tapaan kuin Kuntokaupan valikoimista löytyvät leuanvetotanko, siirrettävä ja leuanvetotanko ja voimistelulaite eli se asetetaan ovenkarmiin karmilistan päälle ja se pysyy paikoillaan vipuvoimalla.

Trollveggen-tangossa on yllä mainittujen tankojen tapaan säätömahdollisuus seinän paksuudelle. Tangolle on tehty kolme eri kiinnityskohtaa, joista jokainen voi valita kiinnityksen kannalta parhaan vaihtoehdon. Rautaversioissa asia hoidetaan vastaavasti rungon syvyyttä säätämällä, jolloin poikkitangon etäisyys muuttuu. Periaate on siis sama, mutta toteutus tapahtuu eri kautta.

trollveggen_leuanvetotanko_säätökohdat[1]

Rosteritangon kiinnitys paikan voi valita kolmesta eri kohdasta. Tämä mahdollistaa käytettävyyden eri seinäpaksuuksilla. Tanko kiristetään paikoilleen reiän alapuolella olevasta kiristysruuvista.

Säädettävyys ei heikennä tangon rakennetta, mutta parantaa huomattavasti käytettävyyttä, kun tangon saa säädettyä juuri seinän paksuudelle sopivaksi. Samaa tankoa voi täten käyttää myös useammassa eri oviaukossa, joilla seinänpaksuudet vaihtelevat.

Trollveggen-tangon kapeimmalla säädöllä seinän paksuus voi olla noin 9 cm ja paksuimmillaan 18 cm, mikä on samaa luokkaa kuin metallisissa syvyyssäädettävissä tangoissa.
Leuanvedon lisäksi tankoa voi käyttää lattialla voimistelulaitteena esimerkiksi etunojapunnerruksissa.

Fitwood Trollveggen -leuanvetotanko - kiinnitys yksityiskohdat

Karmilistan yläpuolelle tuleva osa. Osan seinän puoleiselle sivulle voi kiinnittää mukana tulevan Trollveggen-tarran, joka suojaa seinäpintaa eristäen osan kosketuksen seinään.
Rosteriputken päihin asennettavat kumitulpat suojaavat ovenkarmin sivulistoja ja antavat lisäpitoa tangon kiinnitykselle.

Katso video, jossa pikajuoksija Hanna-Maari Latvala näyttää kuinka Trollveggen-tanko asetetaan paikalleen ja antaa vinkkejä sen käyttämiseen.

Käyttäjäpainoa tanko kestää siinä missä rautaputkesta väännetyt metalliversiotkin ja otemahdollisuus löytyy sekä pysty- että vaakaotteelle. Rosteriputkesta valmistettu tanko on hyvin jäykkä ja järeä ja päihittää tässä suhteessa edullisempien rautaisten mallien rakenteen, joissa metalli on ohuempaa ja taipuu hieman enemmän. Otetanko on halkaisijaltaa 28 mm, mikä vastaa useimpien painonnostotankojen otepaksuutta, joten tuntuma lienee ainakin painonnostotreeniä tekeville kuntoilijoille tuttu.

Perinteisellä otteella leukaa vedettäessä hiottu rosteripinta liukastuu hieman käsien kovasti hikoillessa.  Toisaalta muissa vastaavissa tangoissa otepitoa parannetaan usein vaahvomuovisuojilla, jotka kuluvat puhki ja kiertyvät hieman käden mukana tankoa puristettassa. Paljaalla metallipinnalla otepitoa saa parannettua treenihanskoilla tai magnesiumilla. Puiset pystyotekahvat Trollveggen -tangossa sijaan antavat eläimellisen hyvän ote-pidon hieman hikisilläkin käsillä.

Leuanvedon lisäksi Trollveggen sopii hyvin apuvälineeksi etunojapunnerruksiin.

Leuanvedon lisäksi Trollveggen sopii hyvin apuvälineeksi etunojapunnerruksiin.

Trollveggen-leuanvetotanko on valmistettu design- ja laatuajatus mielessä toisin kuin markkinoiden edullisemmat vaihtoehdot. Se ei siis sinällään pelkästään metallisten ei pysyvää kiinnitystä vaativien leuanvetotankojen kanssa vaan tarjoaa vanhalla periaatteella, mutta uudella ajatuksella käytännöllisen ja kauniin tavan kuntoilla.

Trollveggen on tarkoitettu sellaiselle, joka haluaa pitää laitetta esillä usein ja on valmis panostamaan siihen, että se näyttää hyvältä kodissa ja myös treenituntuma on ensiluokkainen. Mikäli halpa hinta ei ole leuanvetotankoa hankittaessa tärkein kriteeri, on Fitwood Trollveggen-leuanvetotanko tyylikäs ja jykevän vaikutelman antava vaihtoehto perustavaralle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *