Marraskuun säbäreenit pulkassa!

Marraskuun ensimmäiset treenit 2.11. alkoivat taas tuttuun tapaan klo 18.00 Tampere-areenalla. Treenasimme heti alkuun vetolaukauksia niin, että otimme spurtin tötsälle ja sieltä teimme vetoja suoraan syötöstä kohti maalia. Tätä teimme muutaman kierroksen ja sitten vaihdoimme toiselle puolelle maalia ja sama harjoitus toistettiin. Tämän jälkeen menimme yhden maalin eteen riviin ja siitä omilla vuoroillamme harjoittelimme vetoja kohti maalia sillä tekniikalla, jota ollaan harjoiteltu koko syksy. Seuraavaksi yritimme tehdä maaleja puolesta välistä kenttää palloa kuljetellen. Vielä ennen rangaistuslaukauskisaa (jossa muuten sain yhden maalin!) treenattiin 2 vs. 1 harjoitusta, jossa saimme kokea myös muutamia onnistumisia maalivahdin harhautusten suhteen. Treenien päätteeksi otimme taas treenipelin niin, että meidät jaettiin kolmeen eri joukkueeseen ja pelasimmekin kaikki loppuajan aika tasaisesti. Fiilikset ovat olleet treeneissä tosi hyviä, hien on saanut pintaan ja läppä lentänyt harjoitusten lomassa kaikilla.

Torstai 9.11. koitti ja oli taasen treenipäivä. Aloitimme treenit lämmittelyllä, jossa juoksimme pallon kanssa kenttää ympäri muutaman kertaa, jonka jälkeen oli sitten juomatauko. Tämän jälkeen aloimme treenaamaan taas vetoja maalin kulmasta, tehden spurtin keskelle, johon tuli syöttö ja siitä suoraan syötöstä maaliin muutaman kierroksen ajan. Sitten piti tehdä haltuunotto, kuljetusta, maalivahdin harhautus ja maaliin vetoyritys. Seuraavaksi teimme vetotekniikan harjoittelua ja 2 vs. 1 syöttelyharjoitusta niin, että menemme kentän halki syötellen ja siellä kentän toisessa päässä koitamme saada maaliin palloa. Lopuksi olikin taas rangaistuslaukauskisa, josta on tullut meidän suosikki sekä tietenkin treenipeli.

Hyvissä fiiliksissä treenaamassa Maarit ja Vili Petälä

Hyvissä fiiliksissä treenaamassa Maarit ja Vili Petälä Kooveen Erkkari-Akatemian sählyjoukkueessa.

Torstaina 16.11. ja 23.11 treeneissä oli molemmilla kerroilla sama meininki, eli treenit alkoivat klo 18.00 kentän ympäri juoksemisella pallon kanssa. Näin saatiin paikat lämpimiksi ja sitten olikin vuorossa perinteiset vetolaukausharjoitukset. spurtin kanssa muutama kierros maalin oikealta puolelta ja sitten vasemmalta puolelta. Aika lailla meillä toistuvat samat harjoitukset, mikä on ihan hyvä, että ne joskus sitten oppisikin kunnolla. Jatkoimme treenejä niin, että menimme taas riviin, ja vedettiin jokainen vuorollaan kohti maalia muutaman kerran. Sitten menimme puoleen kenttään ja harjoittelimme taas vetämistä sieltä puoleen väliin ja keltaiselta viivalta vetoja kohti maalia. Viimeiset harjoitukset olivat myös perinteisin menoin, eli 2 vs. 1 syöttelyharjoitus parin kanssa ja rangaistuslaukauskisa, jossa sain jälleen kerran yhden pallon maaliin ja toisella kerralla meni hutiin. Treenipelin pelasimme sillä kerralla kahdella joukkueella, kun ei ollut tarpeeksi porukkaa kolmeen joukkueeseen.

Torstaina 30.11. minulla tuli tauko treeneihin, koska olin kipeyttänyt selkäni työssäoppimispaikalla nostamalla liian painavia mehukoreja, joten päätin lepuuttaa selkääni. Vilikin oli samaan aikaan koulureissulla Alavudella, niin hänelläkin jäi treenit väliin.

Meillä on tälle syyskaudelle vielä kolme treenikertaa jäljellä, joista toisiksi viimeisellä kerralla meillä on harjoitusottelu Pirkkalalaista joukkuetta vastaan ja viimeisellä kerralla joukkueemme pelaa aikuisia vastaan. Kerron niistä sitten lisää seuraavassa joulukuun treenejä koskevassa postauksessani. Kuulemiin!

Julkaistu kategoriassa Special Olympics, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .
Maarit Petälä

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *