Maaritin ja Vilin seuraavat treenit Kooveessa

Meillä oli toiset Koovee akatemian eli sählyjoukkueemme treenit torstaina 17.8. ja ne menivät mielestäni hyvin. Treeneissä alkulämmittelyksi juoksimme kevyesti kenttää ympäri ja kun valmentaja vihelsi pilliin, niin piti käydä istumassa lattialla ja sitten nousta takaisin ylös ja jatkaa matkaa.

Ensimmäisellä treenipuoliskolla harjoittelimme laukomisia niin, että pallot olivat toisessa nurkassa ja pelaajat olivat toisessa nurkassa, josta piti ottaa spurtti, jonka jälkeen vetää suoraan syötöstä maaliin, eli siis yrittää maalia. Teimme tämän harjoituksen muutaman kerran, jonka jälkeen vaihdoimme maalin paikkaa toiselle sivulle, josta teimme vielä muuten saman harjoituksen sekä harjoittelimme myös kääntymistä ennen tötsää ja laukausta. Laukauksissa mulla vielä vähän petraamista edelleen, mutta kyllä se siitä.

Laukaisuharjoitukset, jossa Maarit laukaisuvuorossa ja Vili maalissa.

Laukaisuharjoitukset, jossa minä laukaisuvuorossa ja Vili maalissa.

Tämän treenin jälkeen menimme maalin eteen riviin seisomaan ja sieltä jokainen vuorotellen vetäisi laukauksen kohti toista maalia ja maalivahtia. Tämän jälkeen oli juomatauko.
Tauon jälkeen otettiin sellaista pientä peliä, jossa kenttänä oli lyhyt puolikas laidasta toiseen laitaan ja tyyli oli 3 vastaan 3. Sain muutamia syöttöjä syötettyä ja yhdestä syntyi maali.

Toisella treenipuoliskolla aloitimme sitten koko kentän pelin, jossa pelasimme kolmella joukkueella eli kaksi joukkuetta pelasi kentällä ja yksi joukkue oli aina vuorotellen tauolla hetken, se oli mukavaa. Olin tällä kertaa hyökkäyksessä, sain monia paikkoja ja yksi jopa syötön kautta meni maaliin ja muutama oli jo melkein lähellä mennä maaliin.

Toipilasviikko

Kolmantena treenikertana 24.8. olimme Vilin kanssa molemmat sairaina kotona, joten emme olleet treeneissä. Sairaana ollessa, on oltava maltillinen ja jättää kuntoilut väliin. Onneksi sairastelu ei kuitenkaan kestänyt kauaa ja pääsimmekin heti seuraavalla viikolla taas treeneihin.

Takaisin pelin pariin

31.8. Harjoittelimme taas vetoja, syöttelyitä, 3 vs. 3 peliä ja rangaistuslaukauksia. Treenien loppuajan pelasimme niin, että meidät jaettiin kolmeen eri joukkueeseen ja pelattiin niin että kolmas joukkue oli aina vaihdossa ja vaihdeltiin aina jonkun 5 minuutin välein. Vilillä meni nämä treenit tosi hyvin, sillä hän pelasi harjoituspelimme nollapelinä, eli ei siis päästänyt itsensä ohi maaliin yhtään. Hyvä Vili! ? Minulla tähän peliin oli muutama syöttöpaikka, mutta joukkueemme ei saanut maaliin uppoamaan palloa.

7.9. Meillä oli treenit taas, jossa aloitimme lämmittelyllä kiertämällä pallon kanssa kenttää ympäri. Tämän jälkeen teimme harjoituksen, jossa menimme maalin vasemmalle puolelle, josta joku aina syötti pallon ja jonkun (esim. minun) piti juosta tötsän kautta laukaisualueelle ja tähdätä maaliin suoraan syötöstä. Teimme tämän myös maalin oikealta puolelta ja tässä minä toimin syöttäjänä ja muut vetivät, Vili oli tietenkin maalissa.
Tällä kerralla saimme myös ennen pelaamista sovittaa lämmittelypaitoja, jotka tulevat meille pelipaitojen lisäksi ennen seuraavaa turnausta. Lopun ajan treeneistä pelasimme sitten tuttuun tapaan viimeiset puoli tuntia niin, että olimme Vilin kanssa eri joukkueissa ja tällä kertaa sain tehtyä jopa kaksi maalia – JEE ?! Huomaan, että alan pikkuhiljaa kehittyä laukauksissa ja pallon käsittelyssä, sitähän se harjoittelu on.

Kohti ensimmäistä turnausta

Meillä on ensimmäinen turnaus tulossa 30.9. Jyväskylässä, jossa meidän ensimmäinen pelimme on klo 11.00 Jyväskylän Älämölöt joukkuetta vastaan. Meillä on siis n. 1,5 viikkoa aikaa harjoitella pelitaktiikoita, laukauksia, syöttelyitä yms., että olemme sitten turnauksessa hyvässä vedossa ja tähtäämme tietenkin voittoon! Seuraava blogikirjoitus kertoo siis tulevista treeneistä sekä myös turnauksestamme ja siitä, miten siellä kävi.

Kuulemiin!

 

Julkaistu kategoriassa Special Olympics, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .
Maarit Petälä

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *