Maarit ja Vili Petälän startti Kooveen Erkkari-Akatemiassa

Nimeni on Maarit Petälä ja kuten monet tätä blogia lukeneet muistavat ehkä, että Kuntokauppa.fi sponsoroi kahden vuoden takaista matkaani Los Angelesiin Special Olympics -kesämaailmankisoihin. Näissä vuoden 2015 kisoissa voitimmekin jalkapallomaajoukkueeni kanssa kultamitalit.

Nyt olen vaihtanut lajia jalkapallosta salibandyyn, jota pelaan yhdessä mieheni Vili Petälän kanssa. Kuntokauppa lähti jälleen sponsoroimaan meidän yhteistä salibandykauttamme, alkuun syksyksi, mutta mahdollisesti myös kevääksi eli koko kaudeksi. Se on upea asia, että pääsemme harrastamaan uutta lajia, joka on myös taloudellisesti arvokas. Olemme kiitollisia siitä, että Kuntokauppa sponsoroi meille sählykauden Koovee Akatemiassa.

Meidän joukkue

Koovee Erkkari-Akatemia on erityisryhmien salibandyjoukkue, joka treenaa kerran viikossa torstaisin. Turnauksia joukkueella on syksyllä kaksi sekä keväällä kaksi. Kooveella on kaksi erityisryhmien joukkuetta, toinen on tämä Erkkari-Akatemia eli ns. kevyemmän tason joukkue (jotkut käyttävät myös nimeä harrastesarja) ja sitten on Koovee All Blacks, joka on erityisryhmien salibandyn kilpasarjajoukkue.

Ensimmäisten treenien tunnelmat

10.8.2017 meillä oli ensimmäiset salibandyharjoitukset Tampere Areenalla, harjoitukset menivät hyvin. Ensimmäinen puoli tuntia harjoiteltiin tekniikkaa, eli laukauksia, vetotaktiikoita ja 2 vastaan 1 pelitaktiikkaa. Pelasin eri puolella kuin mieheni Vili, joka oli maalissa. Vili osaa pelata hyvin maalissa, harjoituspelimme päättyi 2-0 ja Vili pelasi nollapelin. Minulla oli maalintekopaikkoja, mutta ne menivät ohi, en ole pelannut sählyä neljään vuoteen ja yli vuoteen en muutakaan palloilulajia, joten kunto tuntui heikolta. Mutta ekoiksi treeneiksi harjoitukset meni ihan kuitenkin hyvin ja kyllä se kuntokin siitä kohenee.

Vetolaukaus, jonka Vili torjui.

Vetolaukaus, jonka Vili torjui.

Salibandyssa pallo on pienempi kuin jalkapallo ja siinä käytetään mailaa, joten kehitettävää minulla on vielä esim. laukauksissa ja myös syöttelyissä, mutta harjoituksethan ovat sitä varten, että niissä harjoitellaan ja hiotaan pelitekniikoita.

Ensimmäinen turnaus meillä syyskuun lopulla, kerron siitä tarkemmin, kunhan saamme lisää tietoa. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin harjoituksiin, jotka ovat torstaina 17.8.

Kuulemiin!

Julkaistu kategoriassa Special Olympics, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .
Maarit Petälä

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *