Maaritin maajoukkueleiri Pajulahdessa 26.–28.2.2016

Suunta kohti Pajulahtea ja ensimmäistä päivää maajoukkueleirillä

Perjantaina 26.2.2016 klo 14.00 starttasimme Jaakon kyydillä Sampolan työväenopiston pihasta kohti Pajulahtea. Matkamme sinne kesti noin 2,5 tuntia.

Kun saavuimme perille, täytin ensimmäisenä ilmoittautumiskortin ja pääsin huoneeseeni viemään tavarat paikoilleen, tämän jälkeen lähdin syömään. Syönnin jälkeen menin huoneeseeni laittamaan treenikamat alle ja suuntasin kohti aulaa, josta lähdimme porukalla kävelemään liikuntahallille, jossa meillä oli leirin avaus. Matkamme jatkui kävellen Pajulahtihalliin, jossa meillä alkoikin kunnon treenit klo 19.00.

4Treenit menivät hyvin, harjoiteltiin mm. syöttelyitä, kaaripotkuja ja laukauksia. Lopuksi otettiin pieni 3 vs. 3 harjoituspeli. Treenien jälkeen menin iltapalalle, jonka jälkeen jäin vielä aulaan hetkeksi oleskelemaan. Kello kymmenen tultua, päätinkin mennä jo huoneeseeni suihkuun ja sen jälkeen nukkumaan.

 

 

 

 

Maajoukkueleirin toinen päivä

3Lauantaiaamuna herätys oli klo 07.00, yön nukuin vähän miten sattuu, pyöriessä yms. Ei auttanut kuin nousta vain sängystä ylös, pukea vaatteet päälle ja suunnata kohti päärakennusta aamupalalle. Aamupalan jälkeen, menin treenikamojen vaihtoon ja tämän jälkeen lähdimme taas kohti Pajulahtihallia, jossa meillä alkoivat treenit klo 8.30. Treeneissä kävimme läpi taas syöttötekniikkaa, pujottelua, maalintekolaukauksia, seinäsyöttöjä ja muita tekniikkajuttuja. Loppuajan pelasimme niin, että miesten joukkueesta tuli meille kuusi pelaajaa jeesaan, kun meitä naisia oli vain seitsemän koko leirillä.

Treenien jälkeen menimme päärakennuksen palloilusaliin, jossa VAU oli järjestänyt erillistä yllätysohjelmaa meille, eli kuntotestit. Siellä olimmekin lounaaseen asti, jonka jälkeen oli vapaata ohjelmaa muutama tunti ja siinä kohtaa minä lähdin päiväunille kun ramaisi vähän.

2Klo 15.00 meillä jatkui vielä kuntotestit, josta enää puuttui kävelytesti. Kävelytesteihin oli kuitenkin niin pitkä jono, että emme ehtineet sitä tekemään, kun uudet treenit alkoivat jo klo 16.00.
Treeneissä harjoittelimme taas mm. laukauksia maaliin ja sellaisia seinäsyöttöjä, josta piti tehdä maali suoraan syötöstä tai ilmasta.  Harjoittelimme myös sellaista, että toinen pelaaja liikkuu taaksepäin ja syöttää palloa toiselle pelaajalle, joka kulkee eteenpäin. Treenien lopuksi meillä oli taas peli, johon pyydettiin poikia mukaan, että saatiin kunnon peli aikaiseksi.

Treenien jälkeen oli vapaata ohjelmaa, menimme ensin kaikki suoraan syömään ja sitten vapaaehtoisesti sai mennä saunaan, suihkuun yms., tehdä mitä itse halusi. Minä hilluin aulassa, jossa kävin aulan tietokoneella Facebookissa ja sitten taas jatkoin rupattelua muiden ihmisten kanssa aina iltayhdeksään asti. Tämän jälkeen menin huoneeseeni suihkuun ja nukkumaan, kun väsytti jo aikalailla.

Maajoukkueleirin kolmas ja viimeinen leiripäivä

Sunnuntaiaamuna 28.2.2016 herätys oli taasen klo 07.00. Sama juttu kuin edellisaamuna, nousin sängystä ylös lähes samantien, puin vaatteet päälle ja lähdin klo 7.30 kohti päärakennusta aamupalalle. Aamupalan jälkeen menin vaihtamaan treenivaatteet päälle, jonka jälkeen lähdimme kävelemään kohti Pajulahtihallia, koska treenit alkoivat 8.30.

1Treeneissä harjoiteltiin pallon palauttamista sisäsyrjällä ja jalan ulko-osalla kun kääntää jalkaterän suoraksi, lisäksi harjoittelimme pääpuskuja. Jälleen myös harjoittelimme pujotteluita ja sitä kuinka viimeiseltä tötsältä tehdään veto maaliin. Itse onnistuin parissa maalissa sillein, että meni maaliinkin oikealla jalalla, vasemmalla ei sitten millään. Treenien loppuun otimme taas pelin, jossa pyysimme kuutta poikaa auttamaan meitä, että saimme peli pystyyn.

Pelitilanteessa sain iskun sääreen säärisuojan yläpuolelle, mutta sehän ei menoa haitannut, peli jatkui silti vaikka kipeätä tekikin. Treenit loppuivat klo 10.00 ja siitä menin suihkuun, pakkaamaan kassit kuntoon ja vien kassit aulaan odottamaan lähtöä. Kun olin palauttanut huonekortin, menimme kaikki vielä syömään porulla.

Leirin yhteinen päätös oli klo 11.30 palloilusalissa ja sen jälkeen jengi oli valmis lähtemään kotiin. Me lähdimme noin klo 12.30 ajamaan kohti Tamperetta, kun viimeinenkin henkilö meidän auton porukasta oli syönyt ja saatiin auto pakattua tavaroista. Tampereella olimme kolmen aikoihin ja siitä hyppäsin vielä bussiin, jolla pääsin kotiin.

Kaiken kaikkiaan oli onnistunut leiri ja sen mahdollistamisesta haluankin kiittää jälleen Kuntokauppaa, joka sponsoroi leirini maksun ja näin pääsin leireilemään ja treenaamaan jalkapalloa maajoukkueen parissa.
Iso Kiitos 🙂

Julkaistu kategoriassa Special Olympics, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .
Maarit Petälä

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *