Lokakuun treenit Kooveessa

Lokakuun ensimmäiset treenit starttasivat 5.10.2017 sillä, että lämmittelyksi juoksimme kenttää pallon kanssa ympäri muutaman kerran. Tämän jälkeen harjoittelimme laukauksia ja teimme tekniikkaharjoituksia. Yhdessä harjoituksessa menimme kaikki viivalle, josta harjoittelimme vetolaukauksia maalia kohden niin, että veto lähteekin takaa, eikä siitä vierestä, kuten yleensä on ollut. Idea siinä oli, että saa sen voiman siihen vetoon sieltä takaa. Tämän harjoituksen jälkeen menimme puoleen kenttään ja sieltä kuljetimme palloa keskelle kahden valkoisen viivan väliin, josta teimme vetolaukauksia maaliin. Ennen varsinaista peliä harjoittelimme vielä parin kanssa mm. syöttelyjä ja päätteeksi oli rangaistuslaukauskisa. Kun aloitimme lopuksi treenipelin, jaoimme joukkueemme kolmeen osaan ja pelasimme niin, että kaksi joukkuetta oli kentällä yhdellä kertaa ja yksi joukkue oli aina vaihdossa.

 

Erkkari-Akatemian porukka harjoittelee mm. vetolaukauksia.

Erkkari-Akatemian porukka harjoittelee mm. vetolaukauksia.

Torstaina 12.10. treenit alkoivat tavanomaisella lämmittelyllä, jonka jälkeen toistui nämä aika ”perusharjoituksemme”, eli pallon tekniikkaharjoittelut ja syöttelyt. Vetolaukauksia harjoittelimme myös taas rivistä, jossa tehtiin vetoja suoraan kohti maalia. Juomatauon jälkeen joukkueemme harjoitteli pareittain syöttelyä koko kentän pituudelta niin, että kentän toisessa päässä jompikumpi koitti tehdä maalin. Lopuksi vielä ennen treenipeliä harjoittelimme taas rangaistuslaukauksia, jossa minä valitettavasti laukaisin ohi maalin. Vili oli myös tällä kertaa kentällä treenien ajan, hän halusi kokeilla vähän kentällä pelaamistakin maalissa olemisen sijaan. Hänellä meni siellä ihan hyvin ja lopulta hän voittikin rangaistuslaukausveto ”kilpailun”. Lopuksi aloimme taas pelaamaan treenipeliä, jossa olimme Vilin kanssa eri joukkueissa, koska nykyään treenipeleissä koko joukkue jaetaan aina kolmeen pieneen eri joukkueeseen. Treenipelin loppuvaiheessa olin hyökkäämässä ja tekemässä maalin, kun otin hieman kontaktia erään pelaajan kanssa, joka oli puolustamassa. Siinä tilanteessa hän kamppasi minut ja kaaduin rähmälleni lattialle. Kaatumisesta minulle tuli oikea ranne kipeäksi, vasempaan ranteeseen aktiivisuusranneke teki jäljet ja nilkkaan tuli pieni mustelma, mutta onneksi siinä ei sitten käynyt pahemmin. Urheilu on joskus vähän ”vaarallista”.

Syyslomaviikko ja lokakuun viimeiset treenit

Viikolla 42 meillä ei ollut treenejä, koska oli syyslomaviikko. Meilläkin oli loppuviikosta lomaa tiedossa reissun merkeissä, joten tämä viikko oli hyvää aikaa lepuutella jalkoja ja pienessä törmäyksessä kipeytynyttä kättä.

Treenipelit käynnissä, jossa Vili Petälä maalissa tarkkana.

Treenipelit käynnissä, jossa Vili Petälä maalissa tarkkana.

Torstaina 26.10. meillä olikin lokakuun viimeiset treenit, jossa koin muutamia onnistumisia maalien teossa. Vili oli taas takaisin maalissa ja hän tuntui olevan myös hyvässä iskussa! Montaa palloa ei maaliin päässyt, kun hän torppana torjui ne. Sama harjoittelukaava toistuu treeneissämme aika lailla joka viikko, eli mm. tekniikkaharjoitukset, ennen treenipeliä tehtävät syöttelyharjoitukset ja rangaistuslaukausvetokisat. Näitä teimme perinteiseen tapaa ja treenipelissä pelasimme taas kolmella eri porukalla ja se on mielestäni kivaa niin. Siinä saa koko porukka kokea tarpeeksi vaihdossa oloakin. Meillä on ollut kyllä Vilin kanssa tosi kivaa treeneissä! Koemme että, meillä on tiimissämme hyvä joukkuehenki, jossa huumorikin lentää ja hiki tulee. Välillä tulee kommelluksia ja haavereita, mutta nekin kuuluvat urheiluun. ?

Meillä on seuraava turnaus 27.1.2018 täällä Tampereella, siitä lisää lähempänä!

Kuulemiin!

Julkaistu kategoriassa Special Olympics, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .
Maarit Petälä

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *