Kuntoilua koulumaailmassa: Oppilaiden leuanvetohaaste, osa 2

Keväällä seurasimme Kuntoblogissa opettajan leuanvetohaastetta ja myös oppilaille heitettiin oma haaste. Nyt pääsemme kurkistamaan, mitä nuorille leuanvetäjille kuuluu syksyn hämärtyessä.


Leuanvedosta innostunut 23 oppilaan luokka on tänä syksynä aloittanut 5.luokan ja asettanut alkaneelle syyslukukaudelle ahkeran opiskelun lisäksi myös muunlaisia tavoitteita: Tavoitteena on saavuttaa syksyn aikana 230 leuan yhteistulos, mikä tarkoittaa keskimäärin 10 leukaa oppilasta kohden.

Luokan leuanvetohaastetta voidaan pitää melko ainutlaatuisena ilmiönä, sillä kyseessä ei ole liikuntapainotteiden koulu tai luokka, vaan idea on lähtenyt liikkeelle oppilaiden omasta mielenkiinnosta. Koululaiset haluavat haastaa itseään ja yhteinen harrastus luo myös hyvää yhteishenkeä luokkaan.

Miten kesäloma vaikutti leuanvetotulokseen?

Kesäloman jälkeen pyrittiin selvittämään tämänhetkistä tilannetta ja kesäloman vaikutusta leuanvetotulokseen. Oletuksena oli, että kesän aikana yhteistulos olisi ainakin hieman laskenut, sillä kesälomalla keskitytään usein muihin aktiviteetteihin kuin leuanvetoon.

Oppilaat treenaavat ahkerasti kohti tavoitettaan.

Oppilaat treenaavat ahkerasti kohti tavoitettaan.

Syyskuun puolivälin testissä luokan yhteistulos oli kuitenkin huikeat 190 leukaa, eli tulos oli parantunut toukokuusta, jolloin luokka veti yhteensä 156 leukaa. Jos treenit jatkuvat samaan malliin, voidaan muutamilta oppilailta odottaa lähiaikoina jopa 20 leuan tuloksia. Vaikuttaa siis siltä, että Kuntokaupasta hankittu pultattava leuanvetotanko on ollut käden ulottuvilla kesälomallakin!

Kohti tavoitetta

Koulussa treenataan nyt täysillä kohti 230 leuan tavoitetta. Luokkaan on kehitetty paljon uusia leuanvetopaikkoja, jotta mahdollisimman moni oppilas pystyy treenaamaan samanaikaisesti. Tällä hetkellä luokassa pääsee vetämään leukoja jopa 15 oppilasta kerralla. Leukoja vedetään pultattavan leuanvetotangon lisäksi muun muassa voimistelurenkailla, kotimaisilla FitWood Trollstigen puolapuilla ja opettaja Jukka Sinnemäen omatekoisella tangolla.

Kuntokauppa on mukana toteuttamassa luokkaan monipuolisia treenimahdollsuuksia.

Kuntokaupan välineillä luokkaan on saatu lukuisia leuanvetopaikkoja.

Seuraava ennätysyritys on juuri ennen syyslomaa. Tavoitteeseen pääseminen jo tässä vaiheessa syksyä vaatii kuitenkin suuria ponnisteluja ja onnistumisia kaikilta. Jos tavoitteeseen ei vielä päästä, yritetään ennätystä seuraavan kerran marraskuun puolella.

Jotta treenit eivät kävisi tylsiksi, on myös Kuntokauppa lisännyt omalta osaltaan mielenkiintoa haasteeseen: Kuntokauppa on luvannut lahjoittaa luokalle juoksumaton, jos kunnianhimoinen tavoite saavutetaan. Oppilaat odottavatkin jo innolla, millainen matto Jyväskylään tavoitteen täytyttyä saapuu. Myös me Kuntokaupalla odottelemme kuumeisesti, milloin saamme paketoida matkaan yhden syksyn kiinnostavimmista uutuusmatoistamme. Pysykää siis kuulolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *