Kuntoilua koulumaailmassa: Oppilaiden leuanvetohaaste, osa 1

Kuntoblogi jatkaa koulumaailman kuntoiluhaasteiden seuraamista. Kevään aikana seurasimme opettajan leuanvetohaastetta, jossa 45-vuotias opettajanainen saavutti huikean 30 leuan tavoitteensa ja teki samalla myös epävirallisen suomenennätyksen omassa sarjassaan. Seuraavaksi pääsemme seuraamaan mielenkiintoista ja inspiroivaa oppilaiden leuanvetohaastetta.


Ope edellä, oppilaat perässä

Jyväskylän kristillisen koulun 23 oppilaan 4.luokka aloitti leikkimielisen leuanvedon viime syksynä. Lähtötasotestissä 21.11.2016 luokan leuanvedon yhteistulos oli 53 leukaa, eli reilu 2 leukaa oppilasta kohden. Puolen vuoden säännöllisen harjoittelun ansiosta toukokuussa 2017 luokan yhteistulos oli jo huimat 156 leukaa.

Oppilaiden kehitystä seurattiin kuukausittain välitestauksilla.

Oppilaiden kehitystä seurataan kuukausittain välitestauksilla.

Kyseessä ei ole millään tavoin liikuntapainotteinen koulu tai liikuntaan erikoistunut luokka, vaan leuanvetoharrastus on lähtenyt liikkeelle oppilaiden omasta innostuksesta. Ja toki koulusta löytyy myös kannustavia esimerkkejä, kuten leukoja vetävä opettaja.

Seuraava tavoite asetettu

On hienoa, että koululaiset ovat irtautuneet hetkeksi älylaiteviidakosta ja lähteneet liikkeelle hyvin perinteisen liikuntamuodon parissa. Oppilaiden jo saavuttamat tulokset ovat hienoja, mutta luokka janoaa kuitenkin lisää haasteita ja konkreettisia tavoitteita. Pieni leikkimielinen haaste toimii tässä sopivana motivaattorina ja luo mielenkiintoa kuntoiluun.

Oppilaat treenaavat leuanvetoa.

Oppilaat treenaavat leuanvetoa kuminauhojen avulla.

Luokka on nyt asettanut itselleen selkeän tavoitteen, jota kohti harjoitellaan: Tavoitteena on saavuttaa syksyn aikana maaginen 230 leuan yhteistulos. Tämä tarkoittaisi keskimäärin 10 leukaa oppilasta kohden.

Löytyykö Suomesta tai koko maailmasta toista alakoulun luokkaa, joka yltäisi vastaaviin tuloksiin? Haastajia otetaan vastaan! Nyt ei siis näperrellä enää epävirallisten suomenennätysten kimpussa, vaan tavoitellaan jopa epävirallista maailmanennätystä.

Kuntokauppa mukana haasteessa

Myös Kuntokauppa haluaa olla omalta osaltaan tukemassa näin inspiroivia ja kuntoiluun kannustavia hankkeita! Olemmekin Kuntokaupalla päättäneet lahjoittaa oppilaille juoksumaton, jos he saavuttavat huikean tavoitteensa.

Juoksumatto valikoitui palkinnoksi oppilaiden omasta toiveesta, ja myös me Kuntokaupalla uskomme juoksumaton olevan koululaisille sopiva kuntoilulaite, josta riittää liikunnan iloa pitkäksi aikaa. Tarkemmat tiedot paljastetaan myöhemmin, mutta lahjoitettava matto tulee luonnollisesti olemaan tasokas ja ominaisuuksiltaan oppilaiden käyttötarkoitukseen parhaiten sopiva malli.

Nyt oppilaat aloittavat ansaitun kesäloman ja palaavat leuanvetotangon äärelle jälleen elokuussa. Jatkamme syksyllä tämän maailmassa ainutlaatuisen leuanvetohaasteen seuraamista ja raportoimme tilanteen kehittymisestä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *