Kuntoilua koulumaailmassa: Opettajan leuanvetohaaste, osa 3

Kuntoilua koulumaailmassa -artikkelisarjamme jatkuu. Tällä kertaa luvassa on opettajan leuanvetohaasteen uusi ennätysyritys ja leuanvetovinkkejä tavallisille kotikuntoilijoille.


Uusi ennätysyritys

Viime viikolla kerroimme, kuinka 45-vuotiaan Maritan kunnianhimoinen 30 leuan tavoite jäi harmillisesti yhden leuan päähän. Katso videolta, kuinka Maritan käy seuraavassa 30 leuan ennätysyrityksessään!

Onnittelut Maritalle tavoitteen saavuttamisesta ja jälleen kerran uudesta epävirallisesta suomenennätyksestä yli 45-vuotiaiden ja 60+ -kiloisten naisten sarjassa!

Leuanvetovinkkejä

Loistavia tuloksia saavuttanut Marita haluaa jakaa omat leuanvetovinkkinsä myös Kuntoblogin lukijoille. Marita aloitti itsekin leuanvedon täysin nollasta vuonna 2013, joten hänen vinkkinsä on tarkoitettu kaikille tavallisille kuntoilijoille iästä, sukupuolesta ja koosta riippumatta.

Vinkkejä leuanvedon aloitukseen:

– Roiku leuanvetotangossa ihan huvin vuoksi ja omaksi iloksi. Nauti venymisestä.
– Hanki voimakuminauha, jonka avulla voit vetää oikeasti leukoja.
– Hyppää leuanvetoon.

Leuanvedon jo sujuessa kannattaa kokeilla seuraavia kikkoja:

– Pyydä kaveria vetämään nilkoista hiukan ja yritä sitten vetää leuka. Se on hauskaa!
– Yritä pysyä tangon yläpuolella ja laskeudu hyvin hitaasti alas.
– Kokeile välillä palomiesleukoja, vaikka kuminauhan avulla. (Palomiesleuanvedossa noustaan tangon päälle kädet suorina)
– Vedä puolikkaita leukoja siten, että kädet jäävät 90 asteen kulmaan (nousten normaalisti tai laskeutuen).
– Haasta kaverisi kilpailuun, vedonlyöntikin voisi toimia.
– Hanki kotiin siirrettävä leuanvetotanko ovenkarmin väliin, tämä helpottaa aloittamista!
– Vedä leukoja puissa roikkuen tai leikkikentän keinuissa.

Marita vetää leukoja tikapuilla ja ystävien kanssa.

Marita vetää leukoja kaikkialla ja kaikkien kanssa.

Kuten Maritan vinkeistäkin huomaa, ei leuanveto ole ollut hänelle vain yksinäistä puurtamista ja hikoilua, vaan harjoitteluun löytyy myös sosiaalinen ulottuvuus haasteiden ja kavereilta saadun treeniseuran myötä.

Minua auttoi paljon kavereiden haastaminen kunkin omien voimien ja taitojen mukaan. Yksi yritti ensimmäistä leukaa kuminauhojen avulla, toinen lupasi yrittää vetää puolitoistakertaisesti minun saamani määrän jne. Leukojen vetäminen työpaikalla (välitunneilla, hyppytunneilla ja työpäivän jälkeen) teki harrastamisen helpoksi. Sain yleisöksi ja vetokavereiksi välillä oppilaita pienistä isoihin, välillä työkavereita. Samalla saattoi pelleillä tai puhua ihan vakavia”, Marita kertoo.

Urheiluvammoja ja uusia haasteita

Urheilijat eivät tunnetusti tervettä päivää näe ja vammoja tulee väkisinkin aktiivisen treenin seurauksena. Myös Maritalle leuanvedosta tuli niin mieleinen harrastus, ettei hän malttanut hoidattaa edes turvonnutta sormeaan, jottei leuanvetoon olisi tullut taukoa tai vetämistä olisi kokonaan kielletty. Lopulta Maritan harmiksi selvisi, että sormi oli mennyt sijoiltaan.

Jätämme Maritan nyt parantelemaan vammojaan ja keskittymään kesän juoksutreeneihin. Toivottavasti kuulemme hänestä vielä!

Jatkamme Kuntoblogissa koulumaailman kuntoiluhaasteiden seuraamista. Kenelle seuraava haaste heitetään? Jäämme mielenkiinnolla odottamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *