Kuminauhajumppaa beduiinikylässä

Pitkiin mekkoihin ja huiveihin pukeutuneet naiset huhkivat hiki hatussa. Menossa on ensimmäinen kuminauhajumppa beduiinikylässä Jordaniassa. Naiset kertovat, että liikunta ei ole heille mitenkään yleistä, lähinnä liikuntaa tulee arkiaskareiden muodossa –  mutta jokainen toteaa, että liikunnan lisääminen olisi tarpeen. Tähän asti yhteiset jumppatunnit ovatkin olleet Fida International -hyväntekeväisyysjärjestön järjestämiä jumppia. Zumba on ollut suosittu, mutta se sai nyt kilpailijan kuminauhajumpan esittelyn jälkeen.

KUNTOKAUPPA.FI lahjoitti naisjärjestölle, jonka parissa Fida Jordan työskentelee, eri vahvuisia vastuskuminauhoja. Lokakuussa kuminauhoja kokeiltiin ensimmäisen kerran.

Kuminauhajumppaa Kuntokaupan lahjoittamilla vastuskuminauhoilla

“Tämä jumppa oli todella mielenkiintoinen”, toteaa Maram, yksi osallistujista. “Aion opettaa tätä myös siskoilleni”, hän jatkaa posket hehkuen.

Hieman jo vanhempi nainen, Tahani, jatkaa: “Tämä on hurjan hieno idea, voin harjoitella kotona ilman mitään isoja laitteita.”

Naiset toteavat, että liikunnan merkitys olisi iso heidän elämässään, ja he tietävät sen terveysvaikutukset, mutta myös positiivisen vaikutuksen mielialaan. Heidän asuinalueellaan ei kuitenkaan ole naisille tarkoitettuja liikuntatiloja, ja naisten elämä on muutenkin melko lailla rajoitettua. Siksi kaikki kotona tai naisten yhteisissä tapaamisissa tapahtuvat helpot liikuntamuodot ovat tarpeen.

Vastuskuminauhat jätettiin naisjärjestölle yhteiseen käyttöön. Järjestössä käy naisia pitkienkin kävelymatkojen päästä. Fida kouluttaa naisia elämän eri alueilla: lasten kasvatuksessa, terveellisessä elämäntyylissä, väkivallan ehkäisyssä ja oman yrityksen perustamisessa. Odotamme nyt innolla, miten naisten liikuntainto jatkuu! Toivomme Jordanian naisille terveyttä ja hyvinvointia – ja kiitämme KUNTOKAUPPAA yhteistyöstä!

Teksti ja kuvat: Fida-hyväntekeväisyysjärjestön projektikoordinaattori Katja Köykkä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *