Koulumme sai juoksumaton!

Stadin ammattiopiston kuntosalille tehtiin tänä keväänä loistava hankinta, kun FitNord Sprint 500 -juoksumatto matkasi Kuntokaupalta täydentämään oppilaitoksen kuntosalin varustelua. Opiskelijakunta kertoo nyt, miksi päätyivät juuri tähän juoksumattoon ja millainen oli ensivaikutelma, kun mattoa päästiin testaamaan!


Stadin ammattiopiston oppilaskunnan hallituksen ajatuksena oli parantaa jo olemassa olevan kuntosalin varustetasoa. Kunnolla varusteltu kuntosali antaisi opiskelijoille mahdollisuuden liikkua enemmän koulupäivien aikana. Tämä parantaa opiskelijoiden hyvinvointia ja samalla yhteisöllisyyttä opiskelijoiden kokoontumispaikkana. Kuntosalin käyttö on sitä paitsi oppilaillemme ilmaista!

Koulumme saa kerran vuodessa valita kohteen oppilaiden hyödyksi tai iloksi. Tämä voi olla jokin tapahtuma tai sitten joku tarpeellinen tavara. Tänä vuonna oppilaskuntamme päätti sijoittaa juoksumattoon. Kohde valittiin järjestämällä äänestys, jossa jokainen oppilas sai mahdollisuuden esittää toiveensa. Suosikiksi nousi juoksumatto. Siis tuumasta toimeen!

Juoksumaton valintaan vaikutti laitteen kestävyys koulun käytössä ja juoksumaton hinta. Opiskelijakunnan hallituksen jäsenet kilpailuttivat useamman eri yrityksen. Tilausvalintaan vaikutti myös Kuntokauppa.fi:n antama henkilökohtainen ja ystävällinen palvelu ja asiantuntevuus. Juoksumatoksi valikoitui FitNord Sprint 500 juuri koulu- ja yhteisökäyttöön sopivien ominaisuuksiensa vuoksi: se on helppokäyttöinen ja kestävä juoksumatto, ja siinä on tehokas AC-moottori. Lisäksi Sprint 500 on kestovahattu, joten se ei vaadi huoltovoitelua.

Ammatti vaatii hyvää fyysistä kuntoa

Oppilaitoksestamme löytyy matkailu- ja ravintola-ala sekä leipuri-kondiittori-linja. Kaikissa näissä ammateissa vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa ja siksi liikkuminen ja terveydestä huolehtiminen on erittäin tärkeää! Näillä aloilla työ on kiireistä, stressaavaa, usein vuorotyötä ja seisomatyötä. Tarvitaan hyvää kuntoa ja lihasvoimaa, jotta jaksaa kantaa isoja kattiloita tai täysiä juomatarjottimia asiakkaiden pöytiin. Tämän takia salilla käyminen tai lenkkipolulle vaivautuminen on työssä jaksamisen edellytys.

Juoksumatto saapui – Ensivaikutelmia FitNord Sprint 500 -juoksumatosta

Tänään se saapui! Matto asennettiin ja testattiin, ja pian se onkin kaikkien oppilaitoksemme oppilaiden käytössä. Ja toivomme, että käyttöä tulee paljon! Maton nopeutta voi tietenkin säätää, joten se sopii yhtä hyvin rauhallisempaan hölkkään, ja nopeita spurttejakin voi sillä ottaa. Varsinkin ennen lihaskuntotreeniä tehtävään alkulämmittelyyn juoksumatto on oivallinen.

Oppilaskunnan hallituksen jäsenet pääsivät testaamaan juoksumattoa jo heti alkuun ja naurua riitti. Oppilaiden mielestä laitteen hankkiminen oli erinomainen idea! Ajatuksia testauspäivästä:

“Ihan huikeaa treenata”

“Mahtava laite. Toivottavasti saadaan muutkin opiskelijat innostumaan juoksumaton käytöstä.”

“Jee!”

”Matolla oli tilaa liikkua, alusta oli joustava ja tukeva, ja laite on helppokäyttöinen.”

”Tunsin oloni turvalliseksi juostessa matolla, koska laitteeseen on liitetty myös STOP-naru, jonka saa helposti vaatteisiin kiinni.”

”Täydellinen aloitus koulupäivälle”

Kuntoilu osaksi koulupäivää

Juoksumaton tilaus harmillisesti venyi kevään loppuun ja kesälomat lähenevät. Opiskelijakunnan jäsenet kuitenkin lähtivät innokkaana suunnittelemaan syksyä. Tavoitteena on saada luotua opiskelijoille oma hyvinvointia edistävä tila, jonne on helppo mennä välituntien aikana ja koulupäivän jälkeen. Kuntosalin lähelle on vuoden aikana saatu hankittua biljardipöytä ja pingispöytä. Uuden remontoidun rakennuksen sisäpihalla on penkkejä ja kuntoiluvälineitä. Opiskelijankunnan hallituksen haaveena on saada parannettua kuntosalin aukioloaikoja, jolloin opiskelijat pystyisivät paremmin hyödyntämään koulun tarjoamaan urheilumahdollisuutta. Toiveena olisi, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa saataisiin päivitettyä muitakin kuntoilulaitteita ja –välineitä.

Olisi aivan mahtavaa, jos kuntoilu tulisi osaksi nuorten päivittäistä koulupäivää ja tuottaisi hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä nuorille. Nyt kesällä kuitenkin luonnon lenkkipolut kutsuvat, mutta syksyllä on hyvä jatkaa mahtavaa juoksuharrastusta FitNord Sprint 500-juoksumaton johdattelemana!

Teksti ja kuvat: Stadin ammattiopiston opiskelijakunnan hallitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *