Kohtuuhintaiset kuntopyörät vertailussa: FitNord Cyclo 300, Tunturi F40 ja Kettler Giro S3

Itselle sopivan kuntopyörän valinta ei aina ole helppoa, sillä valinnanvaraa markkinoilla on runsaasti ja tuotetietoviidakossa kahlatessa voi tulla runsaudenpula. Moni on rajannut hintahaarukkaa etukäteen ja pyörittelee mielessään erilaisia vaihtoehtoja. Mitä ominaisuuksia kuntopyörältä itse toivoo, mistä ominaisuuksista kannattaisi maksaa ja mitkä ominaisuudet eivät ole omassa käytössä tarpeellisia?

Tavanomaiseen kotikäyttöön eniten kuntopyöriä hankitaan 500-650 euron hintaluokasta, jossa hinta-laatusuhde on hyvä ja ominaisuudet monille riittävät. Kaikista edullisimmat kuntopyörämallit tuppaavat olemaan joko vastusteholtaan tai rungoltaan heppoisia sekä toiminnoiltaan hyvin karsittuja, ja toisaalta kaikki eivät tarvitse kalliimpien kuntopyörien erikoisuuksia, kuten polkutehon ilmoittamista watteina tai huippuunsa viilattuja karttaohjelmia. Kuntopyörä on Suomessa se “joka kodin treeniväline”, jonka suurin osa haluaa hankkia kohtuuhinnalla unohtamatta kuitenkaan monipuolisia ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esittelemmekin kolme joka kotiin sopivaa kuntopyörää, maltillisella hintalapulla!

1. FitNord Cyclo 300

FitNord, jonka nimen moni tuntee huikean suosion saavuttaneista juoksumatoista ja kuntosalivälineistä, laajentaa valikoimaa kuntopyöriin ja crosstrainereihin. Uutukainen kuntopyörä, FitNord Cyclo 300, jatkaa juoksumattojen tyylikkään mustaa, virtaviivaista linjaa ja sopii useimpien kotien sisustukseen erinomaisesti.

Tukevuus ja jämäkkyys on kuntopyörältä toivottu ominaisuus, ja sen Cyclo 300 kyllä täyttää erinomaisesti – laite on erittäin jämäkkä eikä huoju puolelta toiselle. Polkutuntuma on tasainen ja satula sporttisen napakka kovempiinkin treeneihin. Vakiosatulan lisäksi lisäosana on saatavilla pehmeämpi satula sekä maantiepyöräilystä tuttu kovempi ja kapeampi satula.

Cyclo 300-kuntopyörän näyttöpaneeli ja ohjelmat ovat erityisen helppokäyttöisiä ja selkeitä, ja erilaisia ohjelmia on yhteensä 13 kappaletta. Treeniohjelmista on valittavana niin valmiiksi suunnitellut ohjelmat, itse ohjelmoidut treenit kuin tehokkaat sykeohjelmatkin. Kunnon kasvaessa vastusta on yleensä tarpeen lisätä, ja sykeohjelmia käytettäessä automaattinen vastuksen säätö hoitaa tämän puolestasi, pitäen harjoittelun nousujohteisena!

FitNord Cyclo 300:

 • Erittäin tukeva ja vakaa runko
 • Vaihtoehtona 3 erilaista satulaa
 • Yksinkertainen näyttöpaneeli ja ohjelmat
 • Siirtokahva, siirtopyörät, juomapullo- ja tablettiteline
 • Ei karttaohjelmia

2. Tunturi F40

Tunturi on pitkän linjan kuntoilulaitevalmistaja, ja nimenä tuttu varmasti lähes jokaiselle. Kuntopyöriä Tunturin valikoimassa on useita erilaisia malleja ja moneen tarpeeseen. Tähän artikkeliin valitsimme Tunturi Competence F40:n, sillä se yksi Tunturin suosituimmista malleista ja samaa hintaluokkaa FitNordin ja Kettlerin kuntopyörän kanssa.

Tunturi Competence F40 on kaunis kuntopyörä kotikäyttöön. Säätömahdollisuudet ovat hyvät ja muotoillut käsikahvat mahdollistavat erilaiset käsien asennot ajaessa, joskin ajoasento kokonaisuudessaa on hyvin “jopomainen”, pysty.

Sirosta muotoilusta huolimatta pyörä on yllättävän tukeva, häviää kuitenkin hivenen jämäkkärakenteiselle FitNordin Cyclo 300:lle. Polkutuntuma on miellyttävä ja istuin tässä pyörässä on hyvin pehmeä ja leveä. Istuimen muoto ja pehmeys ovat makuasioita: sunnuntaipyöräilijöille ja lyhyille treeneile tällainen pehmeä ja leveä satula istuu takapuolen alle mukavasti, ja pitkää matkaa sekä kovempaa lenkkiä tehdessä moni valitsee satulaksi mielummin hiukan kovemman ja kapeamman version.

Erilaisia ohjelmia on F40:ssä vertailun eniten, yhteensä 19 erilaista. Valmiit ohjelmat ovat erityisen hyviä heille, jotka kaipaavat vaihtelua ja ulkopuolista piiskausta treeniin. Vastuksen säätö on jouhevaa ja eri vastustasoja on peräti 32 erilaista.

Tunturi F40:

 • Paljon erilaisia ohjelmia ja vastustasoja
 • Erittäin pysty ajoasento, pehmeä satula
 • Siirtopyörät, juomapullo- ja tablettiteline
 • Näyttöpaneeli vaatii hieman opettelua

3. Kettler Giro S3

Kettler Giro S3 on oiva valinta heille, joita kotona polkeminen puuduttaa. Uudistuneessa Giro S3 mallissa on nimittäin tätä nykyä Bluetooth, jolla laitteen saa yhdistettyä KETTMapsiin, Kettlerin omaan karttaohjelmaan ja myös mahdolliseen Bluetooth-sykemittariin. Poikkeuksellista muihin karttaohjelmiin verrattuna KETTMapsissa on se, että ohjelma säätää automaattisesti pyörän vastustasoa maaston ja mäkien mukaan, eikä siitä siis tarvitse huolehtia itse. Pyörälenkille voi lähteä vaikkapa New Yorkin Central Parkiin tai Tour De Francen reitille! Myös omien reittien videointi ja tallentaminen onnistuu. KettMapsin perusversio on ilmainen, ja koko versio kaikilla mahdollisilla mausteilla on mahdollista tilata kuukausimaksulla. KETTMapsista voit lukea lisää täältä.

Runko Giro S3:ssa on vertailun muita kuntopyöriä hiukan rouheampi ja ulkomuoto sporttinen. Poljintuntuma ja säädöt ovat samaa luokkaa Tunturin ja FitNordin kuntopyörän kanssa.

Giro S3:lla on myös kaksoissisar, Giro C3. Pyörä on muuten sama, mutta runko on etuosasta muotoiltu eri tavalla. Jalkaa ei tarvitse nostaa rungon yli, joten C3 sopii hyvin myös iäkkäämmille käyttäjille joilla liikkuvuus on hankaloitunut. Liikuntarajoitteisille ja tasapaino-ongelmaisille suosittelemme tietenkin rekumbenttipyörää eli nojapyörää, jossa polkemisasento on kuntopyörään verrattuna hyvin erilainen. Istuinkorkeus on hyvin matala, käsikahvoista voi pitää kiinni ja lisätukea tuo selkänoja. Rekumbenttimme löytyvät täältä – tutustu!

Kettler Giro S3:

 • Neljä eri käyttäjäprofiilia
 • KETTMaps-karttaohjelmisto erittäin toimiva
 • Saatavilla myös eri muokatulla rungolla pyörän päälle kiipeämisen helpottamiseksi
 • Mahdollisuus yhdistää Bluetooth-sykevyöhön
 • Siirtopyörät ja tablettiteline

Mikä näistä vaihtoehdoista kannattaisi valita?

Mielestämme kaikki vertailun kuntopyörät ovat oikein kelpoja vaihtoehtoja kotiin, emmekä me huonoja pyöriä myynnissä pitäisikään! Cyclo 300, F40 ja Giro S3 ovat kaikki perusominaisuuksiltaan hyvin samankaltaisia: säädöt, ajoasento, polkutuntuma. Kaikissa on siirtopyörät ja kaikki tarvitsevat pistorasian lähettyville, myös fyysinen koko on aika lailla samaa luokkaa. Lisää teknisiä tietoja löytyy Kuntokaupan tuotesivuilta:

Viime kädessä monille laitteen ulkoasu merkkaa yllättävän paljon. Mikä vaihtoehdoista miellyttää omaa silmääsi eniten? Entäpä mahdollisen puolison? Mikä sopii parhaiten TV:n eteen sohvan kilpailijaksi?

Koska erot teknisissä ominaisuuksissa ovat niin pieniä, niin ulkonäön lisäksi kannattaa tarkastaa päivän hinta, joka monella ratkaisee lopullisen valinnan. Tutustu siis Kuntokaupan sivuilta tarjouksiimme!

Jos jäit kaipaamaan kuntopyörältäsi lisää ominaisuuksia, niin suosittelemme lisäämään budjettiin joitain euroja lisää. Kuntoilulaitteissa ominaisuudet tuppaavat lisääntyä hinnan mukana – koko valikoimamme löydät TÄÄLTÄ! Mikäli tarvitset apua kuntopyörän valinnassa, niin osaava asiakaspalvelumme auttaa mielellään. Meidät tavoittaa niin puhelimitse numerosta 045 2780 820, sähköpostitse asiakaspalvelu@kuntokauppa.fi kuin chatistakin aukiolon puitteissa. Ota yhteyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *