Kestävä juoksumatto kouluille: Huoltovapaa ja helppokäyttöinen FitNord Sprint 500

On hienoa, että kouluissa on alettu panostaa lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksiin ja moniin kouluihin on hankittu kuntoilulaitteita ja –välineitä liikuttamaan oppilaita koulupäivän aikana. Kuntolaitteista oppilaiden suosiossa on kokemuksemme perusteella juoksumatto. Näin oli ainakin Jyväskylän kristillisessä koulussa, jossa oppilaat saivat itse valita Kuntokaupan valikoimista kiinnostavimman laitteen. Oppilaiden selkeäksi suosikiksi nousi FitNord Sprint 500-juoksumatto.

Juoksumatto on kätevä laite koulujen käyttöön monestakin syystä: Juoksumatto tarjoaa harjoittelumahdollisuuden eritasoisille liikkujille ja erilaisiin harjoituksiin – alkulämmittelystä ja kevyestä kävelystä kunnon juoksulenkkeihin tai intervallivetoihin. Juoksumatolla on mahdollista testata oman kunnon kehittymistä ja mitata vaikkapa omaa koulumatkavauhtiaan. Oikein valittu juoksumatto kestää tarvittaessa kovaakin kulutusta ja palvelee pitkään oppilaiden ja miksei opettajienkin käytössä.

Kestävä ja huoltovapaa juoksumatto kouluun

Kun hankitaan kuntoilulaitteita oppilaitosten käyttöön, on huomioitava hieman erilaisia asioita kuin kotikäytössä. Koulukäytössä oleellista on löytää laite, joka on ennen kaikkea kestävä ja mieluiten myös huoltovapaa, mutta hinta ei yleensä oppilaitosten hankinnoissa saa paisua mahdottomaksi. Kuntokaupan laajasta juoksumattovalikoimasta on helppo valita koulukäyttöön parhaiten sopiva laite: Kevyeen yhteisökäyttöön, eli juuri kouluille ja työpaikoille paras juoksumatto on ehdottomasti FitNord Sprint 500, jossa yhdistyvät kotikäytön laitteen hinta ja ammattikäytön ominaisuudet.

Sprint 500:sta löytyy tämän hintaluokan (eli alle 2000 euron) laitteelle erittäin harvinainen AC-moottori, joka kestää pitkäaikaista rasitusta huomattavasti DC-moottoria paremmin. Tämä luonnollisesti lisää maton käyttöikää. Lisäksi Sprint 500:sta löytyy kestovahattu matto, joten se ei vaadi lainkaan huoltovoitelua. Kestovahattuun mattoon ei edes saa tehdä huoltovoitelua, mikä kannattaa muistaa mainita esim. koulun kuntolaitteista vastaaville henkilöille. Tavallisestihan juoksumattoa on voideltava kuukausittain (käyttömääristä riippuen joko useammin tai harvemmin), joten kestovahattu matto helpottaa elämää huomattavasti!

Myös takuuasiat ovat FitNordin matoissa kunnossa: Sprint 500 -juoksumatossa on 12 kuukauden takuu kevyessä yhteisökäytössä (kuten juuri koulujen käytössä) ja huoltoverkosto palvelee valtakunnan laajuisesti. Tämä onkin ehdoton plussa, sillä useiden juoksumattomerkkien takuut kattavat vain kotikäytön, mutta eivät lainkaan yhteisökäyttöä.

Opettajan kokemuksia FitNord Sprint 500 -juoksumatosta

Jyväskylän kristillisen koulun oppilaat ja opettaja Jukka Sinnemäki ovat olleet tyytyväisiä FitNord Sprint 500 -juoksumattoon ja sen sopivuuteen nimenomaan kouluympäristöön. Juoksumaton huoltamiseen ja voiteluun ei ole tarvinnut käyttää aikaa, vaan kaiken liikenevän ajan on voinut käyttää matolla juoksemiseen, kävelyyn ja muuhun liikkumiseen, jossa vain mielikuvitus on ollut rajana. Muutenkin matto on toiminut erinomaisesti, eikä vikoja ole ilmennyt.  Juoksumattoa käytetään päivittäin ja monet oppilaat haluavat jäädä käyttämään laitetta vielä koulupäivän jälkeenkin.  Katso videolta, millaisia harjoituksia oppilaat ovat keksineet tehdä! Äläkä väitä, että juoksumatto olisi tylsä ja yksipuolinen laite! 😉

Opettaja Jukka Sinnemäki kiittelee myös Sprint 500:n helppokäyttöisyyttä:

Laite nousee näppärästi nippuun sekä on muutenkin erittäin helppokäyttöinen ja toimintanäppäimet ovat sijoiteltu käyttäjäystävällisesti. Oppilaat pystyvät siis suvereenisti huolehtimaan itse laitteesta.  Myös huoltovapaus on valtavan suuri plussa.”

Videolta näet, että helppokäyttöisen Sprint 500-juoksumaton käyttö sujuu kuin tanssi! 🙂

Oppilaiden käytössä oleva juoksumatto on tuonut potkua ja motivaatiota myös muuhun koulutyöhön:

“Laitetta on käytetty kävelyyn, juoksuun, tanssiin ja sen päällä eri nopeuksilla on tehty monenlaisia koreografioita. Mattoa on käytetty myös matikan laskuissa (nopeus, matka, keskinopeus jne.)”

Opettaja Sinnemäki suosittelee Sprint 500:a lämpimästi kaikkien oppilaitosten käyttöön:

“Juurikin tätä mallia voisin suositella kouluille oppilaiden/henkilökunnan käyttöön. Hyvä hinta-laatusuhde!”

FitNord Sprint 500 on kaiken kaikkiaan erinomainen ja kestävä juoksumatto nimenomaan koulujen käyttöön ja loistava laite liikuttamaan oppilaita päivittäin myös liikuntatuntien ulkopuolella.  Siispä tilausta vetämään, jotta syksyn sateiden alkaessa teidänkin koululla komeilee uusi juoksumatto! Ohjeita koulujen ja yritysten tilauksiin ja laskulle tilaamiseen löytyy täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *