Joulukuun treenit ja kaksi harjoitusottelua

Torstaina 7.12. treenit alkoivat alkulämmittelyllä ja sitten menimme taas spurtin kautta tötsälle ja sieltä suoraan syötöstä veto maaliin. Tätä teimme kolme kierrosta ja sitten piti taas tehdä muuten sama harjoitus, mutta kuljetimme hetken palloa ja harhautimme maalivahtia ja siitä veto. Kolmas harjoitus oli myös muuten sama, mutta piti kiertää kaksi tötsää ja sieltä mennä keskipisteelle ja tehdä siitä veto maaliin. Tässä harjoituksessa minä sain muutamat maalit. Sitten oli kaikkien aika taas mennä riviin ja sieltä teimme vetotekniikan harjoittelua, laukomalla pallo maaliin vuorotellen. Tämän jälkeen jatkoimme 2 vs. 1 harjoittelulla niin, että tällä kertaa oli myös puolustaja siellä toisessa päässä. Puolustajan tehtävänä oli olla katkomassa meidän vetoja ja syöttelyitä, eli ensin piti harhauttaa puolustaja ja sitten tehdä veto maaliin. Tämän jälkeen otettiin vielä 3 vs.1 uutena harjoituksena. Valmentajat selkeyttivät harjoitusta niin, että toinen reuna vei palloa kulmaan asti, keskellä oleva jäi taaemmaksi ja toinen reuna edemmäksi, jotta se, joka vei palloa kulmaan asti, pystyi syöttämään joko taaemmaksi jääneelle tai sille toiselle reunalle, jos oli hyvä paikka jompaankumpaan. Sitten lopuksi oli taas rangaistuslaukauskilpailu ja vartin peli kahdella joukkueella, jonka taisi meidän joukkue voittaa.

Maarit ja Vili Petälä treenaamassa lujaa Erkkari-Akatemian sähly harjoituksissa.

Maarit ja Vili Petälän Kooveen sähly harjoituksissa on vauhdin tuntua– treeneissä ei säästellä hikeä tai huumoria!

Torstaina 14.12. klo 18.00 alkoi harjoitusottelu Pirkkalan erityisryhmän sählyjoukkuetta vastaan. Vili oli maalissa, ja minä olin puolustuksessa kolmannessa ketjussa eli aloitin vaihdosta. Vaihdot olivat pelin aikana nopeita ja aika usein pääsimme kentälle. Puolustuksessa onnistuin melko hyvin, sain otettua vastustajalta pallon pois ja syötettyä sen pois omalta alueelta. Aina välillä vastustaja pääsi läpi, mutta Vili pelasti tilanteen. Peli päättyi 14-6 meille ja olin ainakin kahdessa maalinteossa syöttäjänä. Treenipeli päättyi siis meidän eduksi. Treenien jälkeen alakerrassa oli tarjolla hodaria ja juotavaa omakustanteisesti ja sen jälkeen lähdettiin kotiin. Oli mukavaa vaihtelua, kun saatiin Pirkkalan erityisryhmien säbäjoukkue meitä vastaan, vaikka olikin harjoitusottelu, niin päästiin laittamaan käytäntöön treeneissä opittuja taitoja. Fiilikset oli siis mukavat ja onnistumisia tuli.

Torstaina 21.12., me pelasimme harjoitusottelun joukkuelaisten vanhempia vastaan. Vili oli jälleen maalissa ja minä puolustuksessa hääräilin, toisessa ketjussa tällä kertaa. Sain taas onnistumisia, pallo pysyi hyvin poissa meidän maalilta, kun minä olin puolustamassa. Peli päättyi 6-5 meille ja sitten otettiin vielä rangaistuslaukauskisa ja sen voitti meidän joukkue – Erään pelaajan ainoalla maalilla. Ne olivat tosiaan tämän syksyn viimeiset treenit ja tammikuussa sitten jatkuu treenit 11.1.2018. Tammikuussa meillä on myös 27.1.18 erityisryhmien SM-turnaus AutoCenter Areenalla Linnainmaalla. Kerron siitä lisää seuraavassa blogissa ennen turnausta tammikuussa.

Oikein hyvää uutta vuotta 2018 kaikille Kuntoblogin lukijoille!

Terkuin Maarit ja Vili

Julkaistu kategoriassa Special Olympics, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .
Maarit Petälä

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *