Joonas Mäkipelto ja leuanvedon ME-kunnon salaisuus

Kuntokaupan Matias tapasi mielenkiintoisen tyypin kesäisellä parkkipaikalla ja päätyi ottamaan uuden tuotteen myyntiin Kuntokauppaan.

Katso videolta, mitä parkkiksella tapahtui!
Huom! Video saattaa sisältää lihaksia ja paljasta pintaa.

Vaatimattomasti Euroopan kovimmaksi kuntoilulaitteeksi mainittu RubberGym-kotikuntosali/ovikuntolaite löytyy tämän muodollisen tapaamisen seurauksena Kuntokaupan valikoimista. Kyseessä on loistava laite tehokkaaseen kotitreeniin: ovikuntolaite sopii kaikentasoisille kuntoilijoille ja sen avulla pystyy tekemään kymmeniä eri liikkeitä kotoa poistumatta! Laitteesta löytyy lähes kaikki mahdollinen, kuten ylä- ja alatalja, tanko, käsikahvat ja nilkkaremmmit.

RubberGym-kuntoiluvälineiden takaa löytyy leuanvetoguru Joonas Mäkipelto. Mitkä ovat hänen saavutuksensa ja mikä hän on muuten miehiään? Kuntoblogi selvitti asiaa.


 

Kuka on Joonas Mäkipelto?

Joonas Tapani Mäkipelto (s. 4. maaliskuuta 1988, Keuruu) on leuanvedon kaksinkertainen maailmanennätysmies ja siviiliammatiltaan palomies.

Salossa asuvalla Mäkipellolla on hallussaan vastaotteen 24 tunnin leuanvedon maailmanennätys, 5 050 leukaa. Ennätys syntyi Lempäälän Ideaparkissa helmikuussa 2016. Vastaotteen 12 tunnin leuanvedon maailmanennätyksen mies rikkoi Helsingin Kampissa viime lokakuussa, tuloksena 4 040 leukaa. Lisäksi Mäkipelto on tehnyt leuanvedon yhden tunnin epävirallisen maailmanennätyksen, 1010 leukaa.

Mäkipellon maailmanennätykset on huomioitu myös kuuluisassa Guinnessin ennätystenkirjassa, jonka virallinen valvoja oli paikalla tarkkailemassa molempia ennätyssuorituksia.

Mäkipellon valmentajana toimii ammattivalmentaja Jari Saario, joka valmentaa kokonaisvaltaisesti niin fysiikkaa kuin myös henkistä puolta. Jälkimmäinen onkin suuressa roolissa Mäkipellon pitkäkestoisissa ennätyskoitoksissa, joissa vaaditaan lihasten lisäksi myös pääkopalta pitoa ja kestävyyttä.

Kuten videoltakin huomaa, Mäkipelto on rautaisessa kunnossa. Kovakuntoinen mies treenaa päivittäin, sillä jo pelkästään palomiehen työssä on oltava kovassa kunnossa. Monipuolisiin treeneihin kuuluvat mm. salitreeni, pyöräily ja soutu. Huilipäivinäkään hän ei jää sohvalle makaamaan, vaan tekee mieluummin vaikka kävelylenkin. Leuanvetoa mies treenaa vain kerran viikossa.

Vaikka Mäkipelto oli treenannut salilla ja sen ulkopuolella koko ikänsä, systemaattinen leuanveto alkoi vasta pari vuotta sitten. Koko leuanvedon aloittaminen olikin alun perin hänen valmentajansa idea. Valmentaja vain käski vetää ja mies totteli.

Mäkipellon perheeseen kuuluvat kaksi lasta ja vaimo, jota mies kosi Lempäälän Ideaparkissa maailmanennätyksensä jälkeen. Mäkipellon koulutustausta on alun perin rakennusalalta, minkä jälkeen hän opiskeli pelastajaksi. Nykyisin hän työskentelee palomiehenä Espoossa. Pitkät työmatkat eivät miestä haittaa, vaan perheelliselle ajomatka on vain sitä kuuluisaa ”omaa aikaa”.

Nykyisin Mäkipelto toimii palomiehen työn ohessa myös yrityspuolella, RubberGym-tuoteperheen parissa. Koko idea RubberGymiin lähti liikkeelle miehen omasta treenitarpeesta: perheellisellä ei ole aina aikaa lähteä salille, joten kotitreeneistä on tehtävä mahdollisimman tehokkaita. Mäkipelto on tehnyt noin neljän vuoden ajan suurimman osan treeneistään juuri RubberGymin välineillä kotonaan, mikä todistaa, että myös kotitreenillä voi saada aikaan huikeita tuloksia. 

Lisää RubberGymistä voit lukea täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *