FitNord-painoliivi lisäpainona voimapunnerruksen Suomen mestarin harjoituksissa

FitNord-painoliivi pääsi kovaa seuraan, kun Suomen voimapunnerrus ry:n puheenjohtaja ja voimapunnerruksen moninkertainen Suomen mestari Jarno Kärkkäinen aloitti harjoittelun FitNordin 10 kg:n painoliivillä.

Useiden mitalien lisäksi Kärkkäisellä on hallussaan myös toistovoimapunnerruksen Suomen ennätys, 36 toistoa 102.5 kg:n tankopainolla. Toistovoimapunnerruksessa nostetaan yhdellä nostokerralla kilpailijan painoon suhteutettua painoa mahdollisimman suuri toistomäärä. Maksimivoimapunnerruksessa taas punnerretaan mahdollisimman suuri kilomäärä yhdellä suorituksella. Lisätietoa lajeista löytyy Suomen voimapunnerrus ry:n sivuilta: https://svry.fi.

Painoliivi apuna huipputulosten saavuttamisessa

Jarno Kärkkäinen etsi harjoitteluunsa lisäpainoksi painoliiviä, sillä se on erinomainen lisävastus toistovoimapunnerrusharjoitteissa ja tuo lisää tehoa myös Kärkkäisen aerobiseen harjoitteluun. Hänen Kuntokaupalta löytämänsä 10 kg:n FitNord-painoliivi sisältää 23 pientä 430 gramman painoa, jotka voi asetella liivin sisään ja näin säätää lisäpainoa kuhunkin harjoitukseen sopivaksi. Liivi on siis näppärä lisäpaino hyvin monenlaisiin eri harjoituksiin ja liikkeisiin, eikä se häiritse itse suoritusta!

”Huomattuani Kuntokaupan verkkosivut oivalsin, että tässä olisi juuri se painoliivi, jonka hinta- ja laatusuhde on kohdallaan. Tarrakiinnitys liivissä on hyvä, liivi pysyy päällä jämäkästi ja sen päällepukeminen on helppoa. Myös painopunnusten vähentäminen liivistä on nopeaa ja helppoa. 10 kg liivi on hyvä, koska sarjojen pituuden pystyy pitämään pitkänä.”

Painoliivi on oleellisessa osassa Kärkkäisen voimapunnerrusharjoittelussa. Erityisesti etunojapunnerruksiin liivi tarjoaa hyvän lisäpainon. ”Käytän liiviä yhtenä apuliikkeenä aina 2-3 kertaa harjoitusta kohden. Sarjan pituus vaihtelee 15 toistosta 30 toistoon riippuen kokonaisharjoituksen kovuudesta” , hän kertoo. 

Lisäksi Kärkkäinen käyttää etunojapunnerruksissa punnerruskahvoja, joita löytyy myös Kuntokaupalta (kyseessä eivät samat kahvat kuin videolla). Katso videolta, kuinka Kärkkäinen punnertaa painoliiviä ja punnerruskahvoja apuna käyttäen!

”Punnerruskahvojen avulla liikkeeseen saadaan syvyyttä ja se venyttää rintalihasta ja liikerata kasvaa. Rasitus kohdistuu käsivarren ojentajalihakseen ja kehittää ojentajalihasta, kun muistamme tehdä punnerruksia kapealla leveydellä. Ojentajalihaksen tärkeys tulee esille toistovoimapunnerruksessa, kun toistosarja on äärimmäisen pitkä. Painoliivi antaa hyvän lisävastuksen harjoitteluun ja auttaa huipputuloksen saavuttamisessa.  Ilman painoliiviä tehtävä punnertaminen ei riitä voimapunnertajalle ja toistovoimaa hankkivalle, sillä keho vaatii muuttuvaa ärsykettä kehittyäkseen.”

Kärkkäinen käyttää liiviä lisäpainona myös aerobisessa harjoittelussa: Hän tekee kahdesti viikossa 10 kilometrin kävelylenkin, jossa liivi toimii lisäpainona. Lenkkeilyn kannalta on hyvä, että liivin voi pukea takin alle huomaamattomasti.

Mestari suosittelee FitNord-painoliiviä

Kärkkäinen suosittelee FitNord-painoliiviä kaikille voimapunnertajille, mutta myös esim. painonpudotukseen lenkkeilijöille.  Painoliivi on erinomainen apu myös niille, jotka joutuvat kilpailutilanteessa pudottamaan kehonpainoaan. Liivi lisää tehoja niin lihaskuntoliikkeisiin kuin kävelyynkin, ja liivi päällä kävellessä myös painonpudotus on tehokkaampaa.

Nämä pokaalit eivät vielä riitä, vaan Kärkkäinen aikoo hankkia syksyllä täydennystä jo ennestäänkin täyteen palkintokaappiinsa. Tällä hetkellä hän tähtää lokakuussa Raumalla järjestettäviin toistovoimapunnerruksen SM-kisoihin, tavoitteenaan 45 toistoa 92.5 kilolla. Me Kuntokaupalla toivotamme Jarnolle hurjasti tsemppiä kisavalmistautumiseen ja sopivan painavia treenejä FitNord-painoliivin kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *