Edullinen rekumbentti testissä: Tunturi Rekumbent Competence F20R

Edullisen rekumbentin metsästäjälle Tunturin Competence F20R tarjoaa erinomaiset lähtökohdat viedä kuntoilu kotiin. Rekumbent-kuntopyörät sopivat erityisesti ikäihmisille ja kuntoutukseen: laitteissa painopiste on matalalla ja niihin on helppo kivuta istumaan. Polkeminen onnistuu helpommin sellaiselle henkilölle, joka ei jostain syystä voi käyttää pystypyörää. Katso alta videolta mitä testaajamme piti Tunturin F20R-rekumbentista (videon lopussa extrana pieni treenivinkki recumbetilla kuntoileville).

Tunturin F20R malli on hyvin pelkistetty laite ja yksinkertainen käyttää. Tunturi saa kiitokset hyvistä ohjeista ja selkeistä näytön toiminnoista, jotka oppii jopa ilman ohjekirjaa nopeasti. F20R on helposti siirreltävissä: liikutteluun laitteessa on pyörät ja laite ei vaadi verkkovirtaa vaan toimii kahdella AA-paristolla.

Rekumbentti Tunturi F20r kuva näytöstä

Nestekidenäyttö ei ole taustavalaistu, mutta tarjoaa treenin aikana tärkeät tiedot kuten kierroslukumäärän nopeutena, ajan, matkan ja sykkeen. Sykkeen mittaus onnistuu käsikahvoista, minkä lisäksi laite tukee 5-5,4 kHz analogisia sykevöitä. Näytöstä löytyy myös tablettiteline jos lukujen seuraamisen sijaan haluaa muuta katseltavaa treenin ajaksi.

Tunturin edullisin rekumbentti sopii hyvin ylläpitävään kuntoiluun. Aktiivisemmalle kuntoilijalle se ei välttämättä tarjoa riittävästi vastuksia, sillä manuaalisäätöisenä se tarjoaa 8 vastustasoa ja kolme valmisohjelmaa. Mikäli vastustasot eivät riitä kotikuntoilijalle, kannattaa tutustua Tunturin mallistosta seuraavaksi parempaan, Performance E50R malliin, joka tarjoaa 32 vastustasoa.

Rekumbentti Tunturi F20r kuva näytöstä

Manuaalisäätöisen F20R rekumbentin vastustasojen vaihtamisessa tuntuu pienet pomppaukset, joka saattaa häiritä käytössä vastuksia säädettäessä. Kalliimmassa E50R mallissa vastukset ovat servosäätöiset, minkä ansiosta vastustasojen vaihto on sulavaa ja pehmeää.

F20R on erittäin tyylikäs ulkonäöltään, sillä perinteisesti rekumbentit eivät ole muotoilultaan ja väritykseltään esteetikon silmää miellyttäviä. Laite vie jonkin verran tilaa vaatien lattiapinta-alaa 168 x 64 cm, eli se ei ole yhtä kompakti kuin esimerkiksi perinteinen kuntopyörä.

Laite sopii hyvin niin lyhyelle kuin pitkällekin käyttäjälle, sillä penkinsäädöillä sen mitoittaa eri pituisille käyttäjille. Istuimen selkänojan etäisyyttä voi lisäksi säätää, minkä avulla asennon saa mukavaksi kuntoilua varten.

rekumbentti-tunturi-f20r

Rekumbentti Tunturi Competence F20R lyhyesti:

Plussat: Vapaa sijoitettavuus paristokäyttöisenä, helppo käyttää ja edullinen. Sopii erinomaisesti ikäihmisille ja kotikuntoilijoille, joilla saattaa olla haasteita kivuta pystymallisen kuntopyörän kyytiin.

Miinukset: Fyysisesti vaatii enemmän tilaa kuin kuntopyörä. Polkutuntumassa tuntuu pieni nykäys vastusta vaihtaessa.

2 vastausta artikkeliin ”Edullinen rekumbentti testissä: Tunturi Rekumbent Competence F20R

 1. Timo Pikkarainen

  Hei! Mikä on kuntopyörän F20R hinta? Olen selkävammaine, jote pysty asenossa ei sovi, onko teillä muitakin malleja kuin F20R? Kuntopyörään pitää olla helppo siirtyä pyörätuolista ilman ulkopuolista avustajaa.
  Piruuteni on 187centtimeteriä ja paino 125kg käsivoimat ovat treenatut, jolloin pystyn itse nostammaan itseni tuolista toiseen, kunhan löytyy käsinojat. En hae mitään makuu asenossa olevaa kuntopyörää.
  Minuun voi olla yhteydessä puhellimella nr. 0400-805379 mikäli kauppa kiinostaa.
  Tev. Timo Pikkararainen kolari mustasta lapista joulukuussa.

  Vastaa
  1. Milla Korhonen Artikkelin kirjoittaja

   Morjesta Timo,
   Kiitos viestistäsi! Rekumbentteja on Tunturillta myös muita malleja, mm. E50R ja E80R, jotka ovat ominaisuuksiltaan monipuolisempia malleja. Uskon, että nämä rekumbentit sopivat käyttöösi hyvin, sillä asento on pysty ja pyörän selkään on helppo päästä.
   Soitellaan huomenna ja jutellaan tarkemmin! t. Milla / Kuntokauppa

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *