Concept2-soutulaitteiden uusi ohjauspaneeli on nimeltään PM5-monitori

Concept2 on julkaissut uuden PM5-monitorin, joka toimii Concept2-soutulaitteiden uutena ohjauspaneelina. Uutta PM5-monitoria käyttävät Concept2 sisäsoutulaite DPM5 ja Concept2 sisäsoutulaite EPM5. Tässä artikkelissa on tarkoitus tiedottaa asiakkaitamme kyseisen uuden ohjauspaneelin käyttöön liittyen.

PM5-monitorin ominaisuudet

PM5-ohjauspaneelin suunnittelussa kaksi asiaa on ollut ylitse muiden:
1) paljon uusia ominaisuuksia
2) niitä on helppo käyttää
PM5-monitori käynnistyy nopeasti ja alkaa välittömästi tuomaan dataa näytölle. Harjoittelua aloittaessasi sinun ei tarvitse painaa yhtään nappia, vaan voit alkaa suoraan soutamaan.

Mikäli kaipaat seurantaa, voit sukeltaa syvemmälle monitorin ominaisuuksiin. Helppokäyttöinen valikkopohjainen käyttöympäristö tekee mahdolliseksi muun muassa nopean siirtymisen suosikkiharjoitteisiin, niiden tallennukseen tai historian selaamiseen muistista. Nähdäksesi mitä kaikkea on tarjolla, tutustu monitorin “apua”-osioon. (Päävalikko -> Lisää vaihtoehtoja -> Lisätiedot)

Data ja näyttövaihtoehdot

PM5-ohjauspaneeli näyttää matkan, vauhdin, kalorit ja Watit jokaisesta tekemästäsi harjoitteesta. Voit valita harjoituksenaikaisen näytön niin, että näet datan, voimakäyrän, pylväsdiagrammin tai voit käyttää Paceboat-toimintoa. PM5:n taustavalo parantaa näkyvyyttä. Se syttyy automaattisesti ja pysyy päällä koko harjoituksesi ajan.

Langaton sykkeenmittaus

PM5 tukee ANT+ ja Bluetooth Smart -langatonta sykkeenmittausta. Käyttääksesi tätä toimintoa tarvitset yhteensopivan lähetinvyön rintasi ympärille. Huomaathan että PM5 tukee Bluetooth Smart -protokollaa. Mittari ei siis toimi Bluetoothilla, joka perustuu eri teknologiaan.

USB-toiminnot

PM5-monitori tarjoaa kaksi tapaa tallentaa harjoitustiedot muistiin. Monitorissa on oma muisti ja toisena vaihtoehtona on USB-muistitikku, jollainen tulee laitteen mukana. USB-muistitikun avulla et ole sidottu yhteen soutulaitteeseen, vaan tietosi kulkevat mukanasi ja voit käyttää mitä tahansa C2-soutulaitetta, joka on varustettu PM5-monitorilla. Datan tarkastelun ja tallentamisen tietokoneelle tekee mahdolliseksi ilmainen Concept2 Utility ohjelmisto, joka toimii sekä PC että Mac -ympäristöissä. PM5-monitori on yhteensopiva ainoastaan FAT ja FAT32 USB-formaattien kanssa.

Virrantuotto

PM5 käyttää kahta D-paristoa. Harjoituksen aikana monitori käyttää vauhtipyörän pyörimisen tuottamaa sähkövirtaa. Tämä pidentää pariston elinkaarta huomattavasti.

Pelit

Mikäli tarvitset vaihtelua ja motivaatiota treeneihisi, niin tutusty PM5-peleihin. Niiden avulla oppii myös paljon! Pelit sopivat hienosti sekä aikuisille että lapsille. Valitse kalapelistä, tikasta, maaliharjoittelusta ja ampumahiihdosta.

Kilpailu

Monitorin tarkkuus tekee mahdolliseksi laitteilla kilpailemisen. PM5:n kanssa voit kilpailla itseäsi tai ystäviäsi vastaan, niin että he ovat samassa huoneessa tai toisella puolen maailmaa! Kilpailuja varten PM5 monitorit tulee yhdistää toisiinsa kaapeleilla.

Lähteenä on käytetty sisäsoutukilpailuja järjestävän Concept2-maahantuojan Finnrowingin netissä julkaisemaa materiaalia.

Julkaistu kategoriassa Soutulaitteet, kirjoittanut .
Matias Kukkonen

Matias Kukkonen

Matias on Kuntokaupan yksi kolmesta perustajajäsenestä ja nykyisellään luotsaa Kuntokauppaa yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Matiaksen oma urheilutausta pitää sisällään monenlaista harrastelua ja lyhyen jakson kilpaurheilua. Kilpaurheilu alkoi 23 vuotiaana, kun mies löysi tiensä pikajuoksuharjoituksiin syksyllä 2003 ja alitti ensimmäisenä kilpailukautenaan kesällä 2004 maagisen 11 sekunnin rajan ajalla 10,98. Tästä kehitys jatkui SM-tasolla siten, että kesä 2005 toi Kalevan Kisoissa M 100 m välieräpaikan. Kesällä 2006 Kalevan Kisat pidettiin Matiaksen silloisessa kotikaupungissa Jyväskylässä, jossa mies ylsi silloiseen tavoitteeseensa: miesten 100 m finaaliin. Seitsemäs sija Kalevan Kisoissa kolmantena kilpailukautena jäi lopulta viimeiseksi esiintymiseksi SM-kilpailuissa. Kesän 2006 viimeinen kilpailu Lahden Eliittikisoissa toi vielä uuden ennätyksen 10,71 hienoiseen (-0,8) vastatuuleen, mutta seuraavalla harjoituskaudella alkaneet loukkaantumiset päättivät lyhyen pikajuoksu-uran kolmeen kilpailukauteen. Nykyään Matias pitää huolta kunnostaan monenlaisten urheiluharrastusten parissa, jakaa näkemyksiään treenaamisesta ja kehittää Kuntokauppaa auttaakseen sinuakin eteenpäin kohti tavotteitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *