Kettler S- sarjan kuntoilulaitteet ja testissä Kettler Unix S crosstrainer

Kettlerin S-kuntoilulaitteet edustavat parasta, mitä kotikuntolaitemarkkinoilla on tarjolla. Laitteiden ominaisuudet ovat huippuluokkaa ja ne tarjoavat hyvän harjoittelutuntuman aktiivisellekin kuntoilijalle. Laitteiden ulkonäköön on panostettu ja design noudattaa läpi malliston samaa viimeisteltyä linjaa.

Kettler S kuntoilulaitteet soveltuvat erityisesti aktiiviselle kuntoilijalle, joka arvostaa hyvien ominaisuuksien lisäksi tyylikästä designia ja moderneja ominaisuuksia. Pystyt käyttämään Kettler S kuntoilulaitteita älypuhelimella tai tabletilla S-Fit sovelluksen avulla. Sovellus tarjoaa hauskoja, haastavia ja informatiivisia lisäominaisuuksia ja antaa kuntoharjoitteluun runsaasti lisää motivaatiota. Voit lukea lisää sovelluksista aikaisemmasta blogikirjoituksesta.

Kuntokauppa testasi S-malliston laitteista Unix S crosstraineria. Katsotaan tarkemmin laitteen ominaisuuksia ja suorituskykyä.
Kettler Unix S sijoittuu kotikuntolaitteiden premium ryhmään. Koska hintaa on yli tuplasti enemmän kuin myydyimmillä perustason kotikuntolaitteilla, joissa käyttötuntuma alkaa olemaan jo hyvä, odotukset Unix S crosstraineriä kohtaan nousevat korkealle. Laite kilpailee samassa hintaluokassa Tunturi Pure malliston 10.1 crosstrainerin kanssa. Kun Tunturi Pure 10.1 tarjoaa moderneja viihde- ja harjoitteluominaisuuksia sisäänrakennettuna, Kettler toteuttaa saman sovelluksella, jota käytetään yhdessä Android tai iOS-laitteen kanssa. Sovelluksen etu sisäänrakennettuun ohjelmistoon on sen kehitettävyyden helppous ja näin ollen varmempi toimivuus.

Kettler Unix S tarjoaa takavetoiseksi crosstraineriksi poikkeuksellisen sulavan liikeradan. Polkimissa on käytetty EXT-teknologiaksi (Extended Motion) nimettyä ratkaisua, jolla poljin ei ole kiinni kiinteästi yhdessä osassa vaan liukuu erillisellä kiskolla jatkaen poljennan liikerataa. Liikkeestä tulee näin pidempi ja hiihtävämpi. Liike pidentää pohkeissa tuntuvaa vastusta ja on nivelille mukavampi. Monia etenkin takavetoisia crosstrainereita vaivaavasta nytkymäisestä tuntumasta ei ole havaintoakaan. Polkimen liikerata venyy EXT-tekniikalla 48 senttiin, jolla päästään jo lähelle etuvetoisten crosstrainereiden askelpituutta.

Kettlerin Extended Motion teknologia pidentää ja sulavoi polkimen liikettä. Liikerata on nivelille mukavampi.

Kettlerin Extended Motion teknologia pidentää ja sulavoi polkimen liikettä. Liikerata on nivelille mukavampi.

Maksimi käyttäjäpainoksi ilmoitetaan 150 kg, joten painon suhteen ei ole suurempia käyttäjä rajoituksia. Laite soveltuu hyvin noin 160 – 190 cm pituisille kuntoilijoille. Käsikahvojen etäisyys on 55 cm, jolloin kädet pysyvät melko lähellä ylävartaloa. Polkimien jalkatuet ovat 28 cm etäisyydellä toisistaan (mitattuna jalan keskiosasta), jolloin yleistuntuma käsikahvojen etäisyys huomioiden on kompakti, mutta luonnollinen. Tämän laitteen kanssa ei tarvitse harottaa raajat ojossa sivuilla.

Kettler Unix S on 22 kg vauhtipyörällään jo melko painava. Takajaloissa on säätöjalat, joilla laitteen saa suoraan ja vakautettua. Tuntuma polkimilla seistessä on hyvä ja tukeva eikä laite huoju kovassakaan menossa. Näyttöä pitelevä tanko ja siinä kiinteänä kiinni olevat käsikahvat heiluvat hieman. Kiinnitys tangolle runkoon on hyvä, mutta vipua on jo sen verran, että ohjauspaneeli väpättää kovempaa polkiessa. Tämä hankaloittaa lähinnä käytettävyyttä yhdessä älypuhelimen kanssa, koska laite saattaa pudota telineeltä. Ongelma on ilmeisesti huomattu myös Kettlerin päässä ja ratkaisuksi on kehitettyä lisäosa tablet-telineelle, jolla telineeseen saadaan lisäkorkeutta ja laitteen kiinnitys varmistettua kuminauhalla.

Unix S crosstrainerin näyttö on minimalistinen ja elegantti kosketusnäyttö. Tablet-laitetta varten näytön yläosaan kiinnitetään lisäteline, jolla tablet laitteen saa kiinnitettyä varmemmin paikoilleen.

Unix S crosstrainerin näyttö on minimalistinen ja elegantti kosketusnäyttö. Tablet-laitetta varten näytön yläosaan kiinnitetään lisäteline, jolla tablet laitteen saa kiinnitettyä varmemmin paikoilleen.

Kettler Unix S crosstrainerissa perusominaisuudet ovat kaiken kaikkiaan kunnossa. Harjoittelutuntuma on hyvä ja vastusta löytyy varmasti aktiivisellekin kuntoilijalle. Harjoitteluohjelmat ja niiden ohjaus on siirretty suurelta osin älylaitteen ohjattavaksi, joten Android- tai iOS-laitteen omistaminen on suotavaa. Laitteessa on tyylikäs ja minimalistinen kosketusnäyttö, jolta saa säädettyä vastusta ja peruskäyttö onnistuu myös ilman lisälaitteita. Parhaat harjoitusominaisuudet saat käyttöösi S-Fit sovelluksella, joka tarjoaa erilaisia harjoittelutapoja ja harjoitusohjelmia. Kuntoilusovelluksesi S-Fit sovellus on hyvin viimeistelty ja toimiva. Sovellusta on kohtalaisen helppo on käyttää kuntoilun yhteydessä selkeän ulkoasun ansiosta. Tarvittaessa älylaitteen voi myös napata laitteen käteen, jolloin poljentaa voi jatkaa ilman käsiä. Voit tallentaa käyttäjäprofiilisi ja harjoitteluhistoriasi sovelluksen avulla, jolloin treenitulokset pysyvät kätevästi mukana.

Kettler Unix S takavetoinen crosstrainer soveltuu erityisesti aktiiviselle kuntoilijalle, joka arvostaa suorituskyvyn lisäksi laitteen designia ja moderneja ominaisuuksia. Kettlerin S-sarjan etuvetoista Skylon S crosstraineria liki 60 cm lyhempi Unix S sopii erityisesti koteihin, joissa tilaa ei ole paljoa käytettävissä, ja jonne kompakti laite sopii paremmin. Laite on hiljainen, tyylikäs linjainen ja suorituskykyinen. Kettler Unix S on nykyaikainen kuntoilulaite erinomaisella käyttötuntumalla.

Katso Kettler Unix S laitteen tarkemmat tekniset tiedot verkkokaupastamme!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *