Treenivinkit – Hierontarulla (Tube Roller)

Omatoiminen kehonhuolto on nostanut suosiotaan myös Suomessa ja erilaisia välineitä on tarjolla monen moista. Tässä artikkelissa käydään läpi tarkemmin Hierontarullan (TubeRoller) käyttöä.

Hierontarullia on eri kovuisia, osa sileäpintaisia ja osa muotoiltuja. Pääasiassa muotoillut rullat ovat vielä enemmän varsinaiseen hierontaan soveltuvia välineitä. Tube Roller on pinnaltaan muotoiltu ja kovuudeltaan keskikova. Rullan pinnassa olevat nystyrät antavat rullatessa hieman periksi, joka mahdollistaa myös kipeämpien paikkojen hieromisen.

Lähdetään liikkeelle jaloista. Rullan kanssa voi käydä läpi pohkeet, reidet, reiden sivuosat sekä pakarat. Voit rullata joko jalan kerrallaan tai myös molemmat yhtä aikaa. Tärkeää on muistaa pitää lihas rentona, näin rullauksesta saa parhaan tehon irti.

Rullaukseen saa lisää tuntumaa nostamalla toista jalkaa rullattavan jalan päälle.

Rullaukseen saa lisää tuntumaa nostamalla toista jalkaa rullattavan jalan päälle.

Etureisiä rullatessa voi joko käsitellä molempia jalkoja yhtä aikaa tai sitten tehokkaammin jalka kerrallaan. Käsittele koko reisi alhaalta polven yläpuolelta kohti lonkankoukistajaa.
Reiden ulkosyrjästä löytyy arkoja paikkoja. Rullausta voi keventää tuomalla päällimmäistä jalkaa koukkuun vartalon etupuolelle. Lisää tehoa rullaukseen saa pitämällä molemmat jalat suorana.

Muista rullata myös etureidet ja reiden ulkosyrjät

Muista rullata myös etureidet ja reiden ulkosyrjät.

Selän ja muun ylävartalon rullaus on myös tärkeää. Tube rollerin nystyrät ovat omiaan selän rullauksessa. Aseta rulla selän alle, kannattele lantiota ylhäällä ja rullaa edestakaisin. Kädet voi pitää joko niskan takana tai tuoda lepäämään vatsan päälle.

On myös hyvä muistaa rullata rintalihasta / leveää selkälihasta kohti kainaloa. Sieltä löytyy usein kipeitä pisteitä, joita on hyvä päästä käsittelemään muun kehonhuollon yhteydessä. Aseta rulla kainalon alapuolelle, rullaa kohti kainaloa ja kainalosta alaspäin. Tästä asennosta pääset myös helposti jatkamaan käsien ojentajalihaksiin.

Tube rollerin muotoilu tuntuu kivasti selkää rullatessa. Muista myös rullata rintalihasta kohti kainaloa.

Tube rollerin muotoilu tuntuu kivasti selkää rullatessa. Muista myös rullata rintalihasta kohti kainaloa.

Ei muuta kuin rullaamaan! 🙂

Kiitos rullausvinkeistä ja kuvista Amandalle (Do it Today -blogi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *