Tarkastelussa kuntolaitteiden kanssa käytettävät tablet- ja älypuhelinsovellukset

Googlen ja Applen mobiilikäyttöjärjestelmille löytyy nykyään monenlaisia kuntoiluun liittyviä sovelluksia. Tarkastellaan lähemmin kahta sovellusta, joita pystyy käyttämään yhdessä yhteensopivan kuntolaitteen kanssa: Kettlerin S-Fit, joka toimii Kettlerin S-sarjan kuntolaitteissa ja Run on Earth, jota voi käyttää mm. Reebokin Titanium malliston 3.0 kuntolaitteissa. Kummatkin sovellukset ovat käyttäjälle ilmaisia ja niistä löytyy versiot Android ja iOS-käyttöjärjestelmille. Omien harjoitustietojen tallentamiseksi käyttäjän tulee rekisteröityä palveluun. S-Fit sovellus on saatavilla myös suomenkielisenä. Run On Earth-sovellusta ei toistaiseksi saa suomeksi.

Sovellusten etu perinteisiin integroituihin harjoitusohjelmiin verrattuna on se, että kehittäminen ja päivittäminen ovat helpompaa ja nopeampaa. Useimmiten se onnistuu automaattisesti netin kautta, kun taas kuntolaitteeseen integroitua harjoitusohjelmistoa ei pahimmassa tapauksessa pysty päivittämään kuin koko harjoitustietokonetta vaihtamalla.

Nykyään monessa taloudessa on jo entuudestaan käypä (Bluetooth-toiminnolla varustettu) tablet tai älypuhelin, joten siinäkin mielessä kuntolaitteen hankinnassa ei tarvitse satsata ylimääräistä älylaitteeseen vaan saatetaan jopa säästää, kun ei tarvitse maksaa laitteen mukana tulevasta monimutkaisesta käyttöliittymästä vaan voidaan valita ohjelmisto ominaisuuksiltaan yksinkertaisempi laite.

Kettler S-Fit tuo kuntoiluun hauskoja ominaisuuksia, haastaa ja antaa mahdollisuuden tarkkaan tulosten seurantaan

Kettlerin S-Fit-sovelluksessa on kolme eri harjoitusmoodia, jotka tarjoavat erityyppisiä ominaisuuksia kuntoiluun. Fun-moodissa pystyt taistelemaan esim. hampurilaisia ja pizzoja vastaan, kun poltat kaloreita kuntoillessa. Voit myös jakaa tulokset ja saavutukset KETTFIT-yhteisön kautta vaikka Facebookiin ja näyttää koko kaveripiirillesi, miten kovassa kunnossa sitä ollaan.
Challenge-moodissa pystyt kuntoilemaan eri maastoissa ja radoilla sekä kilpailemaan omaa parasta aikaa vastaan. Challenge-moodi tuo lukuisia valmiita harjoituspohjia käyttöösi ja antaa mahdollisuuden entistä motivoivampaan harjoitteluun.
Expert-moodissa näet tarkan kuntoiluhistoriasi, jonka avulla pystyt kehittämään ja parantamaan harjoittelutehoa tai -muotoa tarpeidesi mukaan.
Kettlerin S-Fit on sovellus kuntoilijoille, jotka ovat kilpailuhenkisiä ja pitävät tarkasta tulosten seurannasta. Mikäli olet tavoitteellinen kuntoilija, kannattaa harkita Kettlerin S-Fit yhteensopivaa kuntoilulaitetta. Sovellus tarjoaa monipuolisesti ominaisuuksia, joista on apua etenkin kehittymisen seurannassa.

Kettlerin S-fit -sovelluksessa pääset taistelemaan ruoka-annoksia vastaan.

Kettlerin S-Fit-sovelluksessa pääset taistelemaan hampurilaisia ja pizzoja vastaan.

Reebokin kuntolaitteissa käytettävä Run on Earth-sovellus käyttää pohjalla Google Mapsia

Run on Earth-sovelluksen avulla pystyt juoksemaan missä tahansa maailmassa, jonne Googlen kartta ja katukuvauspartio on ennättänyt. Sovellus käyttää apuna Googlen karttapalveluita ja lataa kuvat katunäkymistä ja kartoista Googlelta.
Run on Earth-sovelluksen idea on kiinnostava, koska eri reittien tutkiminen ja niillä juokseminen on mielenkiintoista ja opettavaa. Run On Earth-sovellus sopii erityisesti kuntoilijalle, joka kaipaa lisähaastetta ja motivoivaa viihdettä kuntoilun lomaan. Jos pidät karttojen katselusta ja uusien paikkojen tutkimisesta, on tämä sovellus sinua varten.

Run on Earth-sovelluksen kanssa voit käydä lenkillä esimerkiksi Pariisissa.

Run on Earth-sovelluksen kanssa voit käydä lenkillä esimerkiksi Pariisissa.

Sovellusten käyttöönotto ja toiminta

Kuntokauppa testasi kumpaakin sovellusta Android-laitteella, jossa ne saatiin toimimaan pienen alkuvirittelyn jälkeen. Lisäksi tuli todettua, että nettiyhteyden tulee toimia hyvin, jotta katukuvat Googlen karttapalvelusta saadaan sulavasti laitteen näytölle. Bluetooth-pariliitoksen muodostamiseksi kannattaa ehdottomasti tutustua huolellisesti valmistajan ohjeisiin, jotta välttyy turhalta päänvaivalta.

Kettlerin S-Fit sovellus on ulkoasultaan ja toimivuudeltaan laadukkaampi ja viimeistellympi. Run On Earth-sovellusta on mielekkäämpää käyttää isomalta tablet laitteelta, jolla kuvat ja tiedot näkyvät kuntoillessa helpommin. Kettlerin S-Fit istuu hyvin myös pienemmän älypuhelimen näytölle. Teline Kettlerin S-sarjan kuntoilulaitteissa sopii minimalistisena paremmin pienemmälle älypuhelimelle kuin tabletille.

Uudet älysovellukset ovat tervetulleita ja niiden parissa kuntoiluun on mahdollista saada paljon uudenlaista tekemistä ja haastetta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *