Soutulaite vertailu – Tunturi GO Row 30 & Titan Rower SR575

Kuntokaupan soutulaitevalikoima on kasvanut 2015-16 kaudelle Reebokin ja Titanin soutulaitteilla. Uudistuneesta valikoimasta löytyy sekä edullisempia ja yksinkertaisempia soutulaitteita peruskuntoiluun että hieman parempia yhteisökäyttöön ja aktiivisempaan kuntoiluun suunniteltuja laitteita. Otimme vertailumielessä tarkkailuun kaksi saman hintaluokan kotikuntolaitetta, joilla molemmilla on 2 vuoden takuu. Kyseessä ovat siis Tunturin GO Row 30 soutulaite sekä uutuutena valikoimaamme saapunut Titan Rower SR 575 soutulaite. Molemmat laitteet soveltuvat hyvin peruskunnon ylläpitoon ja lämmittelyyn.

Ensimmäinen huomio laitteita vertaillessa on niiden ulkonäkö. Tunturin GO -mallisto jatkaa valko-harmaalla, sulavalinjaisella tyylillä kun taas Titan erottuu tummemmalla ja särmikkäämmällä ulkonäöllä. Kooltaan laitteet ovat samaa luokkaa ja sopivat hyvin myös pidempijalkaisille kuntoilujoille. Tunturi soutulaitteessa istuin kiskon pituutta saa säädettyä työntämällä kiskoa laitteen sisälle. Titan Tower SR575 soutulaitteessa istuin kiskon saa nostettua ylös säilytyksen ajaksi, jolloin laitteen saa säilöön hieman pienempään tilaan.

Vasemmalla Tunturin GO Row 30 -malli ja vasemmalla Titan Rower SR 575 -malli

Vasemmalla Tunturin GO Row 30 -malli ja vasemmalla Titan Rower SR 575 -malli

Titan SR575 tarjoaa suuremman vastustason, vaikka asteikko kummassakin laitteessa on sama. Rinnakkain vertaillessa huomasimme kuitenkin selkeän edun Titanin soutulaitteen hyväksi. Vetohihna vaikuttaa Tunturin soutulaitteessa laadukkaammalta, mikä saattaisi kertoa paremmasta kestävyydestä. Varsinaista testiä emme hihnan kestävyydelle kuitenkaan tehneet vaan arvio perustuu lähinnä visuaaliseen näyttöön.

Tunturin laitteessa ohjelmisto on hieman kehittyneempi ja ohjausnäyttö paremmin muotoiltu. Ohjauspaneelissa on sykevastaanotin, joka yhdessä sykevyön kanssa mahdollistaa sykkeen seurannan ja palautussykkeen mittauksen. Titanin SR575 laitteessa vetokahvassa on syketunnistimet, jotka mittaavat sykkeen ja mahdollistavat sykkeen seurannan laitteen kautta. Sykevastaanotinta Titan soutulaitteessa ei ole, joten laite ei toimi yhdessä sykevyön kanssa.

Kollegani testasi Tunturin GO Row 30 -soutulaitetta:

Tässä vielä lyhyesti kummankin laitteen plussat ja miinukset, joista toivottavasti on apua oman laitteen valintaan!
Titan Rower SR575:
+ Vastustaso suurempi
+ Käsisyke vetokahvassa
+ Leveä istuinkisko = vakaa ja hiljaisempi ääni
+ Kumipehmuste vetokahvassa, jolloin kahva ei kolahda runkoon vedossa
– Karumpi ulkonäkö
– Heikomman näköinen punonta vetohihnassa

Tunturi Go Row 30:
+ Tyylikkäämpi ulkonäkö
+ Kestävän oloinen punonta vetohihnassa
+ Sykevastaanotin
+ – Ei sykekahvoja, joten kahvan ympärysmitta pienempi, mutta syketoimintoja käyttääkseen tarvitaan myös sykevyö
– alhaisempi vastustaso
– kovempi ääni istuin kiskosta

Paremman vastuksen ansiosta Titan SR575 sopii paremmin kuntoilijalle, joka haluaa kehittää myös voimaa pelkän cardio-harjoittelun lisäksi. Tunturi Go Row 30 taas sopii paremmin lämmittelykäyttöön ja kuntolijalle, joka pärjää pienemmällä vastuksella.
2 vuoden takuulla kummatkin laitteet ovat kodin kuntolaitteeksi perusvarmoja valintoja. Titan on markkinoilla uudempi nimi, mutta  hinta-laatusuhde näyttää olevan tämänkin laitteen kanssa kohdillaan.

Tunturi Go Row 30 -soutulaitteen pääset tilaamaan tästä linkistä ja Titanin Rower SR575 -soutulaitteen täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *